Ο Γ.Γ. του ΥΠΑΑΤ στην ημερίδα του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Δράμας

0
1784

Η ενημερωτική εκδήλωση για την Ελληνική Κόκκινη Φυλή Βοοειδών πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου.

Ημερίδα για την Ελληνική Κόκκινη Φυλή Βοοειδών, η οποία επιχείρησε να απαντήσει στα ερωτήματα “Πού βρισκόμαστε” και “Πού θέλουμε να κατευθυνθούμε”, πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 22 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Ξενία της Δράμας.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο Κτηνοτρόφων Δράμας “Άγιος Μόδεστος” και σε αυτήν παρέστη μεταξύ άλλων και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Δρ. Γεώργιος Στρατάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γιώργος Παπαδόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Δράμας Γιάννης Εφραιμίδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας Στέφανος Γεωργιάδης, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Δράμας Ιωάννα Σαρήγκολη κ.α.
Στην ημερίδα τις εργασίες της οποίας άνοιξε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Δράμας Γιάννης Κιτσουκάκης, εξετάστηκε η σημασία της γενετικής βελτίωσης μιας φυλής, η συλλογή και η τήρηση στοιχείων γενεαλογίας, και ο ατομικός έλεγχος αποδόσεων στις κτηνοτροφικές μονάδες. Επίσης εξετάσθηκαν τα επιθυμητά χαρακτηριστικά της Ελληνικής Κόκκινης Φυλής, παρατέθηκαν τα επόμενα βήματα για την βελτίωση και αξιοποίηση της Ελληνικής Κόκκινης Φυλής σε επίπεδο Συλλόγου Κτηνοτρόφων Δράμας και παρουσιάστηκαν οι προτεραιότητες που τίθενται. Ακόμη έγινε αναφορά στην ανταγωνιστικότητα των προϊόντων της Ελληνικής Κόκκινης Φυλής σε ένα παγκοσμιοποιημένο εμπορικό περιβάλλον.
Μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Δρ. Γεώργιος Στρατάκος είπε ότι η Ελληνική Κόκκινη Φυλή είναι μια ιδιαίτερη φυλή αγελάδας, η οποία έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και αποτελεί ένα βασικό κομμάτι στο πρόγραμμα διατήρησης αυτοχθόνων φυλών που εκπονεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ο κ. Στρατάκος αναφερόμενος και στην νέα ΚΑΠ αναφέρθηκε στις προσδοκίες του ελληνικού αγροτικού κόσμου λέγοντας ότι η ελληνική πλευρά δεν μπορεί να βάλει χαμηλά τον “πήχη” στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης της νέας ΚΑΠ. Είπε ότι είναι χρέος της πολιτείας να δει τις πραγματικές ανάγκες και να διαπραγματευτεί για λογαριασμό των Ελλήνων αγροτών στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου και της νέας ΚΑΠ. Πρόσθεσε επίσης για το ίδιο θέμα, ότι από την πολιτική ηγεσία έχουν δοθεί όλες εκείνες οι κατευθύνσεις και οδηγίες προς τους υπηρεσιακούς παράγοντες ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της χώρας.
Ο κ. Στρατάκος είπε ότι οι αγρότες καλούνται σήμερα να επιχειρήσουν σε ένα δύσκολο περιβάλλον και γιαυτό η πολιτεία πρέπει να δώσει λύσεις και διεξόδους τόσο σε επιχειρηματικό όσο και σε λειτουργικό επίπεδο. Αυτή είναι και η πρόκληση όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προσθέτοντας ότι θα πρέπει τα μειονεκτήματα που υπάρχουν να γίνουν συγκριτικά πλεονεκτήματα στον χώρο των αγροτών και των κτηνοτρόφων για να διαμορφωθούν καλύτερες συνθήκες στο μέλλον.
Αναφερόμενος και στην Διεπαγγελματική Φέτας είπε ότι είναι χρέος όλων να πετύχει ώς εγχείρημα διότι η Φέτα είναι ένα εθνικό προϊόν και όσοι εμπλέκονται θα πρέπει να λειτουργήσουν συλλογικά και όχι ατομικά για να υπάρξει επιτυχία στην προοπτική της Διεπαγγελματικής Φέτας.
Ο κ. Στρατάκος ρωτήθηκε και για την εξέλιξη της “Πανώλης των Χοίρων” διευκρινίζοντας ότι μετά το κρούσμα στις Σέρρες οι υπηρεσίες του υπουργείου είναι σε διαρκή επιφυλακή. Έχουν ορισθεί ζώνες επιτήρησης και ζώνες προστασίας και όλες οι μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και όχι μόνο είναι σε επιφυλακή με στόχο το πρόβλημα να περιοριστεί στο σημείο που εντοπίστηκε και να μην υπάρξει διασπορά της νόσου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ