Σήμερα οι αποφάσεις για τη νέα λαϊκή

0
485

– Σε κατεπείγουσα συνεδρίαση στις 17.00 το απόγευμα συζητά το θέμα το Δημοτικό Συμβούλιο
– Επικρατέστερη η κοινή πρόταση των εκθετών για την τέλεσή της στις οδούς Χελμού και Διοικητηρίου


 

Πλατφόρμα για την επίλυση των προβλημάτων τής νέας χωροθέτησης της λαϊκής αγοράς, αποδεικνύεται η κοινή πρόταση που κατέθεσαν οι εκθέτες της (έμποροι και παραγωγοί).
Μετά την αρχική έγκριση της πρότασής τους, από την Κοινότητα Δράμας, η πρόταση εγκρίθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και πλέον θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας, σήμερα στις 17.00 το απόγευμα. Εκεί πιθανότατα εκτός απροόπτου θα εγκριθούν και οι αλλαγές στο σχέδιο κανονισμού λειτουργίας της λαϊκής αγοράς.
Η πρόταση των εκθετών που τελικά εγκρίθηκε ήδη από την Κοινότητα Δράμας και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, λέει ότι τα δυο δραστηριοποιούμενα σωματεία της λαϊκής αγοράς, προτείνουν τη χωροθέτηση των εκθετών ως εξής:
1) Επί της αρχής της οδού Διοικητηρίου (παράλληλης της Χελμού) έως τη διασταύρωσή της με την οδό Νικομηδείας, να χωροθετηθούν οι παραγωγοί καταλαμβάνοντας και τις δυο πλευρές του δρόμου.
2) Επί της αρχής της οδού Χελμού με Βεργίνας, προς το γήπεδο Κραχτίδη, να χωροθετηθούν από τη δεξιά πλευρά της οδού οι παραγωγοί εκθέτες και από την αριστερή πλευρά της οδού οι έμποροι εκθέτες, μέχρι να εξαντληθούν τα εκθετήρια τους.
3) Σε περίπτωση μελλοντικής πιθανότητας βελτίωσης της χωροθέτησης, το θέμα μπορεί να επανεξεταστεί σύμφωνα με την οριζόμενη νομοθεσία.
Η άλλη πρόταση που καταψηφίστηκε και από τα δυο όργανα, αφορούσε την προϋπάρχουσα λύση για διεξαγωγή της λαϊκής στα πάρκινγκ βαρέων οχημάτων της οδού Χελμού.
Ειδικότερα στην συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που συνεδρίασε στις 26 Οκτωβρίου πέρασε με έξι 6 ψήφους θετικές και δύο 2 “παρών”, η κοινή πρόταση των δύο δραστηριοποιούμενων σωματείων Λαϊκής Αγοράς Ν. Δράμας δηλαδή του σωματείου παραγωγών οπωροκηπευτικών – εκθετών λαϊκών αγορών Ν. Δράμας και του σωματείου των μικροπωλητών “Η Ομόνοια”. Η πρόταση έχει ως εξής:
1. Επί της αρχής της οδού Διοικητηρίου (παράλληλης της οδού Χελμού) με Βεργίνας έως τη διασταύρωσή της με την οδό Νικομηδείας, να χωροθετηθούν οι παραγωγοί (εποχιακοί εκθέτες) καταλαμβάνοντας και τις δύο πλευρές του δρόμου.
2. Επί της αρχής της οδού Χελμού με Βεργίνας, να χωροθετηθούν, από την δεξιά πλευρά της οδού προς το γήπεδο Κραχτίδη οι παραγωγοί εκθέτες και από την αριστερή πλευρά της οδού προς το γήπεδο Κραχτίδη, οι έμποροι εκθέτες μέχρις ότου εξαντληθούν τα εκθετήρια τους. Σε περίπτωση μελλοντικής πιθανότητας βελτίωσης της χωροθέτησης, το θέμα μπορεί να επανεξεταστεί σύμφωνα με την οριζόμενη νομοθεσία την οποία αναφέρεται στο αίτημά τους. Την ίδια ημέρα η Κοινότητα Δράμας που είχε ήδη εγκρίνει την κοινή πρόταση χωροθέτησης των εκθετών της λαϊκής αγοράς, γνωμοδότησε θετικά και για το νέο κανονισμό λειτουργίας της λαϊκής αγοράς, που συνοδεύει την κοινή πρόταση.
Ο Δήμος Δράμας έπρεπε να έχει καταλήξει σε νέα χωροθέτηση της λαϊκής αγοράς, ολοκληρώνοντας τις διεργασίες μέχρι και σήμερα 31 Οκτωβρίου, κάτι που όπως όλα δείχνουν θα επιτευχθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Σημαντικός παράγοντας για την πρόκριση της κοινής πρότασης εμπόρων και παραγωγών της λαϊκής ήταν η κοινή στάση τους κάτι που μέχρι πρόσφατα, δεν υπήρχε αλλά τελικά επιτεύχθηκε χάρη και στη στήριξη των ανθρώπων της Κοινότητας Δράμας και της προέδρου της κας Εύης Αθανασιάδου.
Η πρόεδρος του σωματείου των μικροπωλητών «Η Ομόνοια» κα Βούλα Παπαδοπούλου έχει ήδη τονίσει στα “Χ” ότι οι εκθέτες είναι ικανοποιημένοι από τους χειρισμούς της πλειοψηφίας των μελών του συμβουλίου της Κοινότητας Δράμας και ειδικά της προέδρου κας Εύης Αθανασιάδου, σε ότι αφορά την προσέγγιση των δυο σωματείων της λαϊκής και τελικά την κατάθεση της κοινής πρότασης για τη νέα χωροθέτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ