Σήμερα οι αποφάσεις του δήμου για το πρόγραμμα Αθλητισμός και Παιχνίδι 2023

0
3640

Το πρόγραμμα σχεδιάζεται να απευθύνεται σε έως 100 παιδιά ηλικίας 7-12 ετών και θα έχει διάρκεια 6 εβδομάδες


 

Την έγκρισή του για την πραγματοποίηση της δράσης Αθλητισμός και Παιχνίδι 2023 και τη λήψη απόφασης για ανάθεση σε τρίτο, λόγω αδυναμίας εκτέλεσης με ιδία μέσα καλείται να δώσει σήμερα στην προγραμματισμένη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που άρχισε να υλοποιεί ο Δήμος Δράμας από το 2022 στην θέση του προγράμματος της δημιουργικής απασχόλησης. Ένα πρόγραμμα που αποδείχθηκε χρήσιμο λόγω της πολύωρης επαγγελματικής απασχόλησης και των δύο γονέων και το μεγάλο χρονικό διάστημα των θερινών διακοπών των σχολείων, που δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα απασχόλησης των νεαρών μαθητών και μαθητριών κατά την απουσία των γονέων από το σπίτι.
Ο Δήμος Δράμας έχει γίνει αποδέκτης μεγάλου αριθμού αιτημάτων για την λειτουργία κέντρου δημιουργικής απασχόλησης παιδιών την ίδια ώρα που παιδαγωγοί και ψυχολόγοι επισημαίνουν το σημαντικό ρόλο της ψυχαγωγίας και της άσκησης στη σωστή ανάπτυξη των παιδιών με όλες της τις μορφές. Είναι σημαντικό η αγωγή να στηρίζεται σε προγράμματα ψυχαγωγίας και αθλητικές δραστηριότητες που θα αναπτύξουν τα ταλέντα του παιδιού.
Στην κατεύθυνση αυτή το Τμήμα Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Πολιτισμού, λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις κοινωνικές ανάγκες αλλά και τη μεγάλη ανταπόκριση των εργαζόμενων γονέων, προτείνει την υλοποίηση της δράσης Αθλητισμός και Παιχνίδι, προσπαθώντας να δώσει στα παιδιά τη χαρά να απασχοληθούν δημιουργικά συνευρισκόμενα με συμμαθητές, γείτονες και φίλους τους. Η δράση δεν θα είναι απλώς μια υπεύθυνη φύλαξη των παιδιών αλλά θα περιλαμβάνει κυρίως αθλητικές δραστηριότητες και ώρες ξενοιασιάς και δημιουργίας. Η δράση Αθλητισμός και Παιχνίδι, θα απευθύνεται σε έως 100 παιδιά ηλικίας 7-12 ετών, τα οποία θα επιλεγούν με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια και θα έχει διάρκεια 6 εβδομάδες σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Δήμου Δράμας.
Τα παιδιά θα απασχολούνται σε αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες κατά τις ώρες 08:00 – 14:30, ώστε να αξιοποιούν με τρόπο ευχάριστο και δημιουργικό τον ελεύθερο χρόνο τους που θα τους γεμίζει χαρά, εμπειρίες, γνώσεις και ζωντάνια. Χώροι διεξαγωγής των δραστηριοτήτων θα είναι το 15ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας, και όπου αλλού απαιτηθεί από το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων.
Για την υλοποίηση του προγράμματος θα απασχοληθούν οι εργαζόμενοι των ειδικοτήτων: ΠΕ Φυσικής Αγωγής (τρία άτομα) και ΠΕ Παιδαγωγών (1 άτομο).
Ενδεικτικά το πρόγραμμα της δράσης θα περιλαμβάνει: Αθλητικές δραστηριότητες και γνωριμία με διάφορα σπορ. Σύγχρονα και παραδοσιακά παιχνίδια. Πολιτιστικούς περιπάτους στην πόλη. Όπως, ξεναγήσεις και επισκέψεις στο αρχαιολογικό μουσείο και άλλους χώρους πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της γνωριμίας των παιδιών με την πόλη τους. Στο πρόγραμμα θα καλούνται να παρουσιάσουν τη δραστηριότητά τους και να ενημερώσουν τα παιδιά διάφοροι φορείς όπως η Ελληνική Αστυνομία, ο Ερυθρός Σταυρός, το ΕΚΑΒ, σχολές παραδοσιακών χορών, αθλητικοί σύλλογοι κ.ά. Το ακριβές πρόγραμμα θα εγκρίνεται από το Τμήμα Δια Βίου Μάθησης, Παιδείας και Πολιτισμού.
Στο αντίστοιχο περσινό πρόγραμμα κατατέθηκαν 94 αιτήσεις, ενώ ο προγραμματισμός αφορούσε 100 παιδιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!