Βραβεύτηκε η εφευρετικότητα των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ

0
4680

Οι μαθητές κατέλαβαν την 3η θέση σε διαγωνισμό για την καλύτερη εικονική επιχείρηση με το έργο “Bikecology”


 

Η εικονική επιχείρηση με τίτλο “Bikecology” που δημιούργησαν οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Δράμας κέρδισε το 3ο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό «Καλύτερη εικονική επιχείρηση 2023». Η διάκριση της δουλειάς του σχολείου γέμισε με περηφάνια τόσο τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς των μαθητών του σχολείου όπως βεβαίως και όλους τους Δραμινούς.
Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Δράμας που συνεργάστηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος-διαγωνισμού «Εικονικής Επιχείρηση» του Junior Achievement Greece και του προγράμματος “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ» κατάφεραν να μετατρέψουν ένα παλιό ποδήλατο σε στατικό στο οποίο κάνοντας πετάλι, παράγεται αρκετή ενέργεια ώστε να φορτίσει ένα κινητό τηλέφωνο –ακόμα και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής.
Η κα Κυριακή Φωτιάδου εκπαιδευτικός του 1ου ΕΠΑΛ Δράμας που ενεπλάκη στο έργο των παιδιών όπως βεβαίως και ο διευθυντής του σχολείου κ. Αναστάσιος Σαλής, είπε μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ότι η βράβευση των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ στην διοργάνωση έγινε στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος την Πέμπτη 18 Μαΐου. Το 1ο ΕΠΑΛ Δράμας κατέλαβε την τρίτη θέση μαζί με το ΕΕΕΕΚ της Κω στην τεχνική εκπαίδευση. Όπως είπε η κα Φωτιάδου, η βράβευση έγινε σε 8 μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Δράμας, 7 από τους οποίους μπόρεσαν να παραστούν στη βράβευση και τους οποίους συνόδευσαν δυο εκπαιδευτικοί του σχολείου, η ίδια και η κα Ευσταθία Γιαγκιόζη.
Το έργο του 1ου ΕΠΑΛ βρέθηκε αρχικά ανάμεσα στα 10 καλύτερα businesses plan εικονικών επιχειρήσεων για την Τεχνική Εκπαίδευση και στην συνέχεια του διαγωνισμού κατέλαβε την τρίτη θέση. Οι μαθητές που βραβεύτηκαν ήταν οι: Απόστολος Γεωργουλίδης, Αριστείδης Ιορδανίδης, Στέργιος Κασαπίδης, Παναγιώτα Κιούση, Ηρακλής Μωυσιάδης, Νικόλαος Ουρούμης, Χαράλαμπος Παπατσιλέκας και Δέσποινα Τσοτσονού. Τα παιδιά προέρχονται και από τις τρεις τάξεις του 1ου ΕΠΑΛ.
Μιλώντας για το έργο του 1ου ΕΠΑΛ το οποίο βραβεύτηκε, η κα Φωτιάδου είπε ότι στο πλαίσιο του έργου ασχολήθηκαν 8 μαθητές και 2 εκπαιδευτικοί του σχολείου που δημιούργησαν την εικονική επιχείρηση Bikecology, με σκοπό να παρέχει σε χαμηλό κόστος ένα καινοτόμο προϊόν, το οποίο μπορεί να παράξει μέρος της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνει ο πελάτης και το οποίο αποτελείται από επαναχρησιμοποίηση ποδηλάτων που θα κατέληγαν στην ανακύκλωση.
Το έργο που βραβεύτηκε παρουσιάστηκε και στους γονείς του σχολείου σε μια μεγάλη εκδήλωση παρουσίασης των μαθητικών έργων του 1ου ΕΠΑΛ Δράμας που έγινε στις εγκαταστάσεις του σχολείου στις 15 Μαΐου. Η βράβευση των μαθητών ουσιαστικά τους δίνει ακόμη περισσότερη ώθηση να προχωρήσουν περισσότερο. όπως χαρακτηριστικά είπε η εκπαιδευτικός κα Κυριακή Φωτιάδου: «Το να καλλιεργείς δεξιότητες επάνω στην επιχειρηματικότητα είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό και δεν διδάσκεται στα αναλυτικά προγράμματα». Οι μαθητές του σχολείου που βραβεύτηκαν όπως ήταν φυσικό ενθουσιάστηκαν και συγκινήθηκαν πάρα πολύ, καθώς προηγήθηκε πολύ δουλειά από τον περασμένο Σεπτέμβριο, πριν φτάσουν σε αυτή την διάκριση. Τα παιδιά δούλευαν κάθε Πέμπτη αλλά και σαββατοκύριακα για το συγκεκριμένο πρόγραμμα και τελικά επιβραβεύτηκαν δικαίως.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ