Σίμος Μελίδης: “Ο Κεραυνός Αρκαδικού είναι για μένα η δεύτερη οικογένειά μου”

0
3912

Συνέντευξη με τον ποδοσφαιριστή του Κεραυνού Αρκαδικού Σίμο Μελίδη.

Στα «Χ» μίλησε ο ποδοσφαιριστής του Κεραυνού Αρκαδικού Σίμος Μελίδης, ο οποίος αγωνίζεται χρόνια στην ομάδα και είναι ένας από τους ποιοτικούς επιθετικούς στο τοπικό μας ποδόσφαιρο.
Ο Σίμος Μελίδης ξεκίνησε από τον Αρκαδικό, έπαιξε επίσης στην Νέα Αμισό, στα Κύργια και στον Πανδραμαϊκό.
Ο Σίμος Μελίδης μπορεί να μην είναι από τον Αρκαδικό, αλλά έχει τιμήσει με το παραπάνω την φανέλα του Κεραυνού.
Είναι στην ομάδα από το 2003 και έχει ζήσει μεγάλες στιγμές αλλά ταυτόχρονα στιγμές με έντονα συναισθήματα. Στιγμές που ο Κεραυνός έψαχνε ηγέτη και στην επιστροφή του το 2016 στον Κεραυνό κατάφερε να πάρει από το χέρι την ομάδα να παίξει δύο φορές μπαράζ ανόδου και πέρσι να επιστρέψει η ομάδα και πάλι μετά από 12 χρόνια στην Α’ ΕΠΣ Δράμας.
Για όσους τον γνωρίζουν, ο Σίμος Μελίδης είναι ένας καλός και ήρεμος χαρακτήρας με ποδοσφαιρική παιδεία, που σίγουρα θα μπορούσε να παίξει σε υψηλότερο επίπεδο, αν ήταν πιο τυχερός.
Στα «Χ» μίλησε για τη φετινή πορεία του Κεραυνού Αρκαδικού, για την επιστροφή της ομάδας στην Α’ ΕΠΣ ύστερα από 12 χρόνια, για την αγάπη του στην ομάδα, για τις ακαδημίες της ομάδας που τα τελευταία χρόνια έχει βελτιώσει τις υποδομές της, για τα περσινά μπαράζ και το γκολ με αντίπαλο την Αλιστράτη και τέλος τι δήλωσε για τους Άρη Κοτανίδη, Νίκο Αρνή και Στέφανο Φεστερίδη.

Δύο λόγια για την φετινή πορεία του Κεραυνού Αρκαδικού;
Φέτος η ομάδα δυστυχώς βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, θέση που κατά την γνώμη μου εν μέρη μας αδικεί, γιατί σε αρκετά παιχνίδια δείξαμε καλό αγωνιστικό πρόσωπο, αλλά δεν πήραμε το ανάλογο αποτέλεσμα.

Η ομάδα επέστρεψε στην Α’ ΕΠΣ Δράμας μετά από 12 χρόνια. Ποια είναι τα συναισθήματα σου;
Το πιο έντονο συναίσθημα είναι η χαρά γιατί καταφέραμε να πάρουμε την άνοδο μέσα από μια καλή αγωνιστική χρονιά, και μετά η ικανοποίηση γιατί είχα σημαντική προσφορά σ’ αυτήν.

Στον Κεραυνό Αρκαδικού έχεις αγωνιστεί αρκετά χρόνια. Τι είναι για εσένα ο Κεραυνός Αρκαδικού;
Ο Κεραυνός Αρκαδικού είναι για μένα η δεύτερη οικογένεια μου, γιατί ήταν η ομάδα που με εμπιστεύτηκε στα πρώτα μου ποδοσφαιρικά βήματα. Επίσης οι ώρες που έχω περάσει σ’ αυτό το γήπεδο είναι ατελείωτες, γεγονός που έκανε τα συναισθήματα μου ακόμα δυνατότερα για αυτή την ομάδα.

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ότι η ομάδα άρχισε να έχει πιο σωστή λειτουργία. Πιστεύεις ότι στο μέλλον ο Αρκαδικός θα έχει την δυνατότητα να παίζει όμορφο και ποιοτικό ποδόσφαιρο και να παράγει ποδοσφαιριστές;
Από την ημέρα που ο Αίαντας Δράμας ξεκίνησε να συνεργάζεται με τον Κεραυνό Αρκαδικού η ομάδα γύρισε σελίδα και ξεκίνησε να εξελίσσεται καθημερινά. Η φιλοσοφία του Στέφανου Φεστερίδη, του Σάββα Σαββίδη και των άλλων προπονητών κι η δουλειά που κάνουν στην ομάδα θα φανεί τα επόμενα χρόνια και θα δείτε ποδοσφαιριστές που σίγουρα θα πρέπει να κρατήσετε τα ονόματα τους.

Στην ομάδα έχεις παίξει αρκετά χρόνια. Τι είναι αυτό που είχε η περσινή ομάδα που την έκανε να πάρει την άνοδο;
Πριν από 3 χρόνια με τη διοίκηση και τον προπονητή βάλαμε ένα στόχο. Οι ποδοσφαιριστές να γίνουμε όλοι μαζί μια οικογένεια. Νομίζω τα καταφέραμε πέρσι κι αυτό ήταν το πλεονέκτημα της ομάδας, η χημεία.

Τι πιστεύεις ότι πήγε στραβά και η ομάδα φέτος βρίσκεται στην τελευταία θέση και με το ένα πόδι στη Β’ ΕΠΣ;
Οι πολλές αφίξεις κι αποχωρήσεις μας έκανε μια καινούργια ομάδα που έψαχνε τα πατήματα της για πολύ καιρό και σε συνδυασμό με πολλούς τραυματισμούς που είχαμε είναι ο λόγος που βρισκόμαστε σ’ αυτή την θέση.

Όταν σκόραρες το ιστορικό γκολ στα μπαράζ ανόδου με την Αλιστράτη, ποια ήταν τα συναισθήματα σου; Ήταν από τα πιο γλυκά γκολ που έχεις βάλει;
Σίγουρα το γκολ με την Αλιστράτη ήταν από τα πιο σημαντικά που έχω πετύχει, γιατί ήταν σε ένα κρίσιμο παιχνίδι αλλά κυρίως γιατί ήταν στα πρώτα λεπτά και έτσι έφυγε όλο το άγχος που είχε η ομάδα μου με αποτέλεσμα στο τέλος να πάρουμε την νίκη και ήταν το έναυσμα για το όνειρο της ανόδου που τόσο πολύ ψάχναμε όλα αυτά τα χρόνια.

Σε ενδιαφέρει μελλοντικά να ασχοληθείς με την προπονητική;
Έχω σίγουρα 4-5 χρόνια που μπορώ να προσφέρω ως ποδοσφαιριστής, οπότε δεν το έχω σκεφτεί ακόμα, χωρίς βέβαια να το αποκλείω γιατί δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωη μου χωρίς το ποδόσφαιρο.

Υπάρχει ταλέντο στο δραμινό ποδόσφαιρο;
Ταλέντο υπάρχει αλλά κατά την γνώμη μου δεν είναι αξιοκρατικά τα κριτήρια των μεγαλύτερων ομάδων με αποτέλεσμα τα παιδιά να χάνουν το ενδιαφέρον τους και σε μεγάλο βαθμό να παρατούν το ποδόσφαιρο.

Οι προπονητές της Δράμας αξιοποιούν τα δραμινά ταλέντα;
Η οικονομική κρίση στις ομάδες έκοψε τους πολλούς “μισθοφόρους” και σε συνδυασμό με το νέο κανονισμό που υφίσταται θεωρώ πως είναι επιτακτική ανάγκη οι προπονητές να χρησιμοποιούν μικρούς που έχουν ταλέντο.

Πώς βλέπεις την κατάσταση στο δραμινό ποδόσφαιρο και τι σχέση έχει το ποδόσφαιρο μας σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια;
Τα πράγματα δεν πάνε πολύ καλά, γιατί το κράτος έπαψε να βοηθά τις ερασιτεχνικές ομάδες με αποτέλεσμα ν’ αποσύρονται και να μην υπάρχει ο απαραίτητος ανταγωνισμός. Ενώ το ποδόσφαιρο, σαν παιχνίδι, είναι γρηγορότερο και καλύτερο η ποιότητα ατομικά είναι χαμηλότερη από την προηγουμένη 10ετια π.χ. γιατί δεν παίζουμε πλέον μπάλα με τον ίδιο ζήλο ή σθένος με τους παλιότερους.

Ο κορωνοϊός έχει χτυπήσει την πόρτα και του ποδοσφαίρου. Ποια είναι η προσωπική σου άποψη;
Άποψή μου είναι ότι το μεγαλύτερο αγαθό είναι η υγεία μας, οπότε ο αθλητισμός πρέπει να έρθει για λίγο σε δεύτερη μοίρα και να προφυλάξουμε εμάς και τους γύρω μας, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως πρέπει να πάψουμε να γυμναζόμαστε όσο μπορούμε.

Τέλος, θέλεις να αναφέρεις κάτι;
Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω 3 ανθρώπους που με βοήθησαν και με στήριξαν στην μέχρι τώρα πορεία μου. Τον Νίκο Αρνή που μου έμαθε να δίνω το 100% του εαυτού μου και να καταθέτω την ψυχή μου σε κάθε αγώνα και ταυτόχρονα να μάθω να κερδίζω. Τον Στέφανο Φεστερίδη που μου έμαθε πως πρέπει να είναι ο πραγματικός αρχηγός για τους συμπαίκτες του, ακόμη και έξω από το γήπεδο και πως δεν είναι μόνο το περιβραχιόνιο και φυσικά τον Άρη Κοτανίδη που ότι του ζήτησα ή χρειάστηκα όλα αυτά τα χρόνια προσπάθησε να μου τα παρέχει στο μέγιστο. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω εσένα και τα «Χ» που μου δώσατε την ευκαιρία να προβάλλω την ομάδα της καρδιάς μου και σας εύχομαι να συνεχίσετε αυτό που κάνετε, γιατί κερδίζει το δραμινό ποδόσφαιρο και το κάνετε με μεγάλη επιτυχία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ