Ψυχολογική υποστήριξη στη Δράμα από τη «ΔΡΑΣΗ»

0
4492

Μιλούν στα “Χ” ο Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων κ. Γ. Καμπουρίδης και ο επιστημονικός υπεύθυνος κ. Κ. Βλάχος.

Συμβουλευτική υποστήριξη μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας ή Skype παρέχει το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Π.Ε. Δράμας «ΔΡΑΣΗ» προσαρμοζόμενο στις νέες συνθήκες που προέκυψαν εξαιτίας του κορωνοϊού. Η ΔΡΑΣΗ συνεχίζει να βρίσκεται κοντά στους κατοίκους του Νομού Δράμας και με τη βοήθεια της τεχνολογίας, όλη αυτή την περίοδο και για όσο χρειαστεί.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 25210-30053 από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι ή ακόμα και με αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος στο drasidrama@gmail.com.
Σε δηλώσεις του στα “Χ” ο κ. Γαβριήλ Καμπουρίδης, Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΔΡΑΣΗ», είπε ότι η συμβουλευτική υποστήριξη αφορά όσους έχουν ανάγκη ψυχολογικής υποστήριξης, σε θέματα όπως η ενδοοικογενειακή βία ή τα προβλήματα που εμφανίζονται λόγω του εγκλεισμού και των απαγορευτικών μέτρων που επιβλήθηκαν στην κυκλοφορία των πολιτών. “Ένας από τους ψυχολόγους που βρίσκονται στην “Δράση” θα μπορέσει να εξυπηρετήσει όποια ανάγκη συμβουλευτικής υποστήριξης έχει ο ενδιαφερόμενος. Κάθε μέρα, εκτός από το Σαββατοκύριακο, μπορούν οι πολίτες να επικοινωνούν με τη ΔΡΑΣΗ. Μετά από τηλεφωνική συνεννόηση υπάρχει δυνατότητα να οριστεί και ραντεβού για απογευματινή ώρα. Όλα αυτά βέβαια γίνονται εξ αποστάσεως, είτε τηλεφωνικά είτε μέσω skype”.
Για την αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας μίλησε στη συνέχεια στα “Χ” ο κ. Κωνσταντίνος Βλάχος, Ψυχολόγος – Συστημικός Θεραπευτής Ζευγαριών και Επιστημονικός Υπεύθυνος της «ΔΡΑΣΗΣ»: “H ψυχολογική πίεση από τον εγκλεισμό, λόγω των μέτρων που αποφασίστηκαν από την πολιτεία, εκτιμούμε ότι αρκετά έντονη σε όλους. Είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση που μπορεί να δημιουργεί, συγκρούσεις, άγχος, αβεβαιότητα ή φόβο για το μέλλον. Η ενδοοικογενειακή βία έχει αυξηθεί κατά 40% ίσως και περισσότερο. Λόγω των νέων συνθηκών δημιουργείται άγχος και αυτό με την σειρά του δημιουργεί συγκρούσεις που καμιά φορά καταλήγουν και σε επεισόδια βίας, πανικού, φοβίας κτλ.
Τους πολίτες που αντιμετωπίζουν τέτοια ζητήματα μπορεί να υποστηρίξει και να συμβουλεύσει το επιστημονικό προσωπικό της “Δράσης”. “Έχουμε την εμπειρία, διότι δουλεύουμε ήδη με ανθρώπους που έχουν φοβίες, κρίσεις πανικού ή αντιμετωπίζουν προβλήματα ενδοοικογενειακής βίας. Επίσης μπορούμε να βοηθήσουμε τα ζευγάρια ώστε να απεμπλακούν από το στρες ή το άγχος που αισθάνονται. Ο πολίτης μπορεί να πάρει επιστημονική και εμπεριστατωμένη γνώμη από εμάς, είμαστε δύο ψυχολόγοι και μια κοινωνιολόγος” σημείωσε ο κ. Βλάχος. Σχετικά με την πρωτοβουλία της “Δράσης” δήλωσε ότι η υπηρεσία μετά από 2 ή 3 εβδομάδες θα είναι σε θέση να έχει συγκεντρώσει στατιστικά στοιχεία σχετικά με τον βαθμό ανταπόκρισης που θα υπάρξει από την κοινωνία της Δράμας.
Υπενθυμίζεται ότι και ο Δήμος Δράμας θα λειτουργεί γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης, όπως έχει ήδη κάνει γνωστό, στον τηλεφωνικό αριθμό 2521350703. Η συγκεκριμένη τηλεφωνική γραμμή εντάσσεται στο πλαίσιο της διεύρυνσης του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” και συμπληρώνει το δίχτυ κοινωνικής προστασίας για ηλικιωμένους, ΑμεΑ και όλες τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού που χρήζουν στήριξη και συμπαράσταση σε θέματα καθημερινότητας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ