Σκορπίζουν υπερηφάνεια οι διακρίσεις των Δραμινών μαθητών

0
6073
Από αριστερά, ο Πρόδρομος και ο Θεοδόσιος Φωτιάδης

– Διακρίσεις των αδερφών Φωτιάδη στον 81ο Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό «Θαλής»
– Συγχαρητήριες επιστολές από τη Δ.Δ.Ε. Δράμας και τον Σύλλογο Πολυτέκνων Δράμας

Μόνο υπερηφάνεια γέμισαν τους εκπαιδευτικούς τους, την οικογένειά τους αλλά και την τοπική κοινωνία της Δράμας οι διακρίσεις των αδερφών Φωτιάδη στον 81ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Θαλής» που διοργάνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία. Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που οι διακρίσεις «χτυπούν την πόρτα» της οικογένειας των δυο μαθητών, κάτι που δημιουργεί ελπίδες για ακόμα περισσότερα επιτεύγματα στο μέλλον.
Οι μαθητές που έλαβαν τις διακρίσεις είναι ο Θεοδόσιος Φωτιάδης, της Γ’ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Δράμας και ο Πρόδρομος Φωτιάδης, της Α’ Λυκείου του Γυμνασίου Λ/Τ Νικηφόρου Δράμας.
Φέτος, λόγω των δύσκολων συνθηκών για τη διενέργεια εξετάσεων εξαιτίας της πανδημίας, ο διαγωνισμός «Ευκλείδης», με απόφαση του Δ.Σ. της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, ματαιώθηκε. Έτσι, οι μαθητές που προκρίθηκαν στον διαγωνισμό «Θαλής» προκρίνονται για να συμμετάσχουν στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης», η οποία θα διεξαχθεί το Σάββατο 5 Ιουνίου και ώρα 10.00, ειδικά για φέτος στην Αθήνα και σε αρκετά Περιφερειακά Κέντρα τα οποία θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.
Από τα αποτελέσματα του «Αρχιμήδη» θα επιλεγούν οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων και στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα.
Οι διακρίσεις, πάντως, των αδερφών Φωτιάδη από τη Δράμα, ήδη από τη φάση του μαθηματικού διαγωνισμού «Θαλής», δείχνουν και τη συνέχεια που έπεται στις επόμενες φάσεις.
Σε συγχαρητήρια επιστολή της η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας Χριστίνα Βαμβούρη επεσήμανε: «Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να συγχαρώ προσωπικά αλλά και εκ μέρους όλης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας τους μαθητές: Φωτιάδη Θεοδόσιο, της Γ’ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Δράμας και Φωτιάδη Πρόδρομο, της Α’ Λυκείου του Γυμνασίου Λ/Τ Νικηφόρου Δράμας, για τη συμμετοχή τους αλλά και την πολύ σημαντική τους επιτυχία στον 81ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό (Π.Μ.Δ.) στα Μαθηματικά «Ο Θαλής». Αξίζει να σημειωθεί ότι η διάκριση των παραπάνω μαθητών είναι αποτέλεσμα σημαντικής προσπάθειας των ιδίων, αλλά και των καθηγητών τους, σε δύσκολους καιρούς και κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες. Συγχαρητήρια, αγαπητά μου παιδιά, καλή συνέχεια στην προσπάθειά σας».
Ταυτόχρονα, και ο Σύλλογος Πολυτέκνων Δράμας σε χθεσινή ανακοίνωσή του για τις διακρίσεις των δύο μαθητών επεσήμανε: «Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου, διερμηνεύοντας τα συναισθήματα των πολύτεκνων οικογενειών, εκφράζουμε για μία ακόμα φορά την ευαρέσκειά μας προς την υπερπολύτεκνη οικογένεια του κυρίου Φωτιάδη Λαζάρου και της μητρός Μαρίνας για τις επιτυχίες των παιδιών τους, Πρόδρομο και Θεοδόσιο, που στον Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό «Θαλής» έλαβαν το 1ο βραβείο. Η προσπάθειά τους είναι μεγάλη, καθώς και η επιτυχία τους. Σε καιρούς χαλεπούς και πνευματικής «φτώχειας», οι επιτυχίες πρέπει να επιβραβεύονται και αυτό θα πράξουμε ως Σύλλογος. Ευχόμαστε ο Θεός να τους σκέπει».
Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόδρομος Φωτιάδης διακρίθηκε και στον προκριματικό διαγωνισμό που έγινε πέρσι, για την επιλογή της ομάδας που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην 24η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων. Επίσης, την ίδια χρονιά είχε αποσπάσει και το Α’ Βραβείο μεταξύ των μαθητών Γ’ Γυμνασίου στην 37η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης», ενώ είχε και προηγούμενες διακρίσεις στην αντίστοιχη διοργάνωση ως μαθητής της Β’ Γυμνασίου.
Αξίζει να θυμίσουμε ότι σε προηγούμενες δηλώσεις του στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο πρόεδρος του Συλλόγου Θετικών Επιστημόνων Δράμας κ. Μίλτος Βαβουλίδης, που υπήρξε κάποια στιγμή και καθηγητής του μαθητή, χαρακτήρισε τη διάκριση ως «αναμενόμενη εξέλιξη», εξηγώντας: «Ο Πρόδρομος Φωτιάδης είχε πολύ καλές επιδόσεις στο σχολείο και μελετούσε συστηματικά». Μάλιστα, ο κ. Βαβουλίδης δεν είχε κρύψει την ελπίδα για την εξέλιξη του μαθητή σημειώνοντας: «Τα επόμενα χρόνια περιμένουμε κι άλλες διακρίσεις. Νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά όταν τα παιδιά διακρίνονται σε μαθηματικούς διαγωνισμούς ή στις πανελλήνιες. Τα βοηθούμε όσο μπορούμε, ακόμα και εκτός των ωρών διδασκαλίας, με ασκήσεις, συγγράμματα κλπ. Χαιρόμαστε όταν οι μαθητές σημειώνουν επιτυχίες, γιατί αυτό είναι και μία ανταπόδοση για τις προσπάθειές τους. Ας μην ξεχνάμε ότι οι μαθητές που διακρίνονται, πέρα από τα μαθήματα του σχολικού ωραρίου, διαβάζουν περισσότερο για τους διαγωνισμούς που συμμετέχουν. Περιπτώσεις όπως ο Πρόδρομος Φωτιάδης, ο Δημήτρης Τσιντσιλίδας, ο Γεώργιος Καμπάνης και άλλοι που διακρίθηκαν στο παρελθόν δίνουν και σε εμάς τους καθηγητές ιδιαίτερη ικανοποίηση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ