«Σκούπα» στις χωματερές από την Υπηρεσία Καθαριότητας

0
1174

– Συνεχίζεται η προσπάθεια για καθαρότερη πόλη παρά τις καιρικές αντιξοότητες
– Η μεταφορά των ογκωδών αντικειμένων γίνεται απολύτως δωρεάν από τον Δήμο Δράμας

Ανθεκτικές στις αντίξοες καιρικές συνθήκες αλλά και αποτελεσματικές ως προς τα καθήκοντά τους αποδείχθηκαν τόσο η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Δράμας όσο και η Υπηρεσία Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας, αφού, παρά τον παγετό και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες από το Σάββατο μέχρι και χθες Τρίτη, ανταποκρίθηκαν στο ακέραιο στις ανάγκες που παρουσιάστηκαν με τους εργαζόμενους και τον μηχανολογικό εξοπλισμό του Δήμου Δράμας να βρίσκονται στους δρόμους από τις πολύ πρωινές ώρες και σε ορισμένες περιπτώσεις (για την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας) μέχρι αργά το βράδυ.
Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Χρήστος Κυριακίδης επαίνεσε την προσπάθεια του συνόλου των εργαζομένων στην Υπηρεσία Καθαριότητας, που παρά τις χιονοπτώσεις και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ξεκινούν καθημερινά από τις 6 το πρωί μία πολύ δύσκολη, λόγω των συνθηκών, αλλά αναγκαία προσπάθεια να κρατήσουν το επίπεδο καθαριότητας στην πόλη και τις κοινότητες του Δήμου Δράμας.


Παράλληλα, χθες η Υπηρεσία Καθαριότητας σε συνθήκες -6 βαθμών Κελσίου άρχισε τον καθαρισμό σε μικρές ανεξέλεγκτες εστίες γεμάτων με σκουπίδια, μπάζα και ογκώδη αντικείμενα σε όλη την έκταση των διοικητικών ορίων του Δήμου Δράμας. Το πρωί της Τετάρτης οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας καθάρισαν την περιοχή δίπλα στο 6ο Γυμνάσιο Δράμας, όπου είχαν συσσωρευτεί σκουπίδια. Στη συνέχεια, στον δρόμο προς τους Ταξιάρχες καθάρισαν τόσο την είσοδο της παλιάς χωματερής όσο και άλλα σημεία στον ίδιο δρόμο, όπου υπήρχαν συγκεντρωμένα μπάζα, είδη υγιεινής και σκουπίδια. Σήμερα η προσπάθεια καθαρισμού θα συνεχιστεί και σε άλλα σημεία ανεξέλεγκτης απόθεσης σκουπιδιών προς τη Νέα Σεβάστεια, ενώ έχει σχεδιαστεί σειρά παρεμβάσεων προκειμένου να καθαριστούν όλες οι ανεξέλεγκτες χωματερές το επόμενο διάστημα, προσπάθεια που θα διευκολυνθεί με τη βελτίωση του καιρού που αναμένεται τις επόμενες ημέρες.
Στην προσπάθειά της να σταματήσει τα φαινόμενα δημιουργίας ανεξέλεγκτων σημείων απόθεσης σκουπιδιών, η Υπηρεσία Καθαριότητας επέβαλε τις προηγούμενες ημέρες δύο πρόστιμα της τάξης των 150€, για παράνομη ρίψη μπάζων και ογκωδών αντικειμένων στην περιοχή της Καλλιφύτου, στην περιοχή του χειμάρρου. Οι υποθέσεις αυτές έφθασαν στον εντοπισμό των παρανομούντων μετά από καταγγελίες πολιτών.
Όπως είπε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Χρήστος Κυριακίδης: «Το ζητούμενο είναι να σταματήσει αυτή η συνεχής ρύπανση με τη δημιουργία ανεξέλεγκτων μικρών χωματερών. Απευθύνω έκκληση στους συνδημότες μας να βοηθήσουν στην κατεύθυνση αυτή. Δική μου πρόθεση είναι να τιμωρείται όποιος δεν σέβεται το περιβάλλον. Θυμίζω ότι για οποιοδήποτε θέμα που αφορά είτε τη μεταφορά ογκωδών αντικειμένων είτε ανεξέλεγκτες χωματερές, μεταφορά μπαζών ή άλλη περίπτωση, οι συνδημότες μας μπορούν να καλούν στην τηλεφωνική γραμμή 25210-22263. Η μεταφορά των ογκωδών αντικειμένων γίνεται απολύτως δωρεάν από τον Δήμο Δράμας, παρά το γεγονός ότι ο κανονισμός μας προβλέπει χρέωση του δημότη ακόμα και για ελάχιστα αντικείμενα που πρέπει να μεταφερθούν. Ειδικά σε ό,τι αφορά τα ογκώδη αντικείμενα, η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Δράμας πραγματοποιεί καθημερινά δρομολόγια. Η πόλη έχει καθαριστεί και αυτό οφείλεται στο ότι γίνεται μεταφορά ογκωδών αντικειμένων από δεκάδες σημεία σε καθημερινή βάση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ