Σοφία Σακοράφα: «Αδιανόητο το πρόβλημα σύνδεσης με την Εγνατία»

0
1799

Διήμερη επίσκεψη της αντιπροέδρου της Βουλής στην Δράμα – Της τέθηκε θέμα και για την νομιμότητα του φράγματος Λευκογείων.

Διαδοχικές συναντήσεις και επισκέψεις είχε στην Δράμα την Παρασκευή και το Σάββατο η αντιπρόεδρος της Ελληνικής Βουλής και Βουλευτής του ΜέΡΑ25 κ. Σοφία Σακοράφα, η οποία ήταν προσκεκλημένη της τοπικής οργάνωσης του κόμματος στη Δράμα.

Η κα Σακοράφα το πρωί της Παρασκευής επισκέφθηκε τον Εμπορικό Σύλλογο Δράμας και ακολούθως πραγματοποίησε συναντήσεις με την διοίκηση του Επιμελητηρίου της Δράμας, με την διοίκηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Δράμας και το απόγευμα της ίδιας ημέρας επισκέφθηκε το Νευροκόπι όπου είχε συνάντηση με όλους τους τοπικούς παραγωγικούς φορείς (αγρότες, κτηνοτρόφους, υλοτόμους κλπ) με τους οποίους πραγματοποιήθηκε συζήτηση αλλά και κατάθεση απόψεων και προβληματισμών προκειμένου η κα Σακοράφα ως αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής του ΜέΡΑ25 να συμβάλλει ώστε να αμβλυνθούν τα οξυμένα προβλήματα της περιοχής. Στις εν λόγω συναντήσεις τέθηκαν τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής με τους οποίους η κα Σακοράφα έχει συνεχή επικοινωνία από την περίοδο ακόμη που ήταν Ευρωβουλευτής και είχε συνδράμει στην διοχέτευση ευρωπαϊκών κονδυλίων τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την δημιουργία ομβροδεξαμενών, αγροτικών δρόμων και βελτίωση των συνθηκών για την κτηνοτροφία της περιοχής. Οι κτηνοτρόφοι έθεσαν προς την Αντιπρόεδρο της Βουλής σειρά ζητημάτων με κυρίαρχο αυτό των βοσκοτόπων της περιοχής οι οποίοι κινδυνεύουν να μειωθούν περαιτέρω καθώς κινδυνεύουν να αποχαρακτηριστούν εκεί όπου υφίσταται δενδρώδης βλάστηση. Η προοπτική αυτή που πηγάζει από σχετική ευρωπαϊκή οδηγία μπορεί να μειώσει δραματικά τους βοσκοτόπους και να δημιουργήσει και άλλα προβλήματα στους κτηνοτρόφους.
Κατά την επίσκεψη της κας Σακοράφα στο Νευροκόπι πραγματοποιήθηκε προς τιμήν της συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην διάρκεια του οποίου αναφέρθηκαν πολλά από τα προβλήματα που απασχολούν τον Δήμο Νευροκοπίου. Ανάμεσα στα προβλήματα που τέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν και η κατάσταση του οδικού άξονα Δράμας – Νευροκοπίου. Παράλληλα τέθηκε και το πρόβλημα που υπάρχει με το φράγμα Λευκογείων η δημιουργία του οποίου έγινε χωρίς άδεια και χωρίς μελέτη, με αποτέλεσμα σήμερα ο Δήμος Νευροκοπίου ή οι εμπλεκόμενοι φορείς να καλούνται να καταβάλλουν ποσό άνω των 120.000 ευρώ προκειμένου να πληρωθούν τα αναλογούντα πρόστιμα από την εποχή της κατασκευής του φράγματος προκειμένου αυτό να τύχει νομιμοποίησης.
Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε επίσκεψη της αντιπροέδρου της Βουλής στον Δήμο Προσοτσάνης όπου συγκλήθηκε επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο στο πλαίσιο της επίσκεψης της. Στην διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Προσοτσάνης αναλύθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Προσοτσάνης. Αμέσως μετά ακολούθησε συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς του Δήμου Προσοτσάνης (κτηνοτρόφους, αγρότες και εκπροσώπους ομάδων παραγωγών). Στο τέλος της εν λόγω συνάντησης ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Καβάλας παρουσίασε και τα προβλήματα των κτηνοτρόφων της Καβάλας. Το Σάββατο επίσης η κα Σακοράφα με τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής του ΜέΡΑ25 στην Δράμα, επισκέφθηκαν το Εργατικό Κέντρο Δράμας όπου είχαν συζήτηση με την διοίκηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Εργατικό Κέντρο και το εργατικό δυναμικό της Δράμας. Δόθηκε έμφαση στους εργαζομένους των λατομείων της περιοχής όπου υπάρχει ανησυχητικός αριθμός θανάτων από ατυχήματα τα οποία όπως ειπώθηκε μπορεί να οφείλονται πέραν των άλλων και στην υπερβολική κόπωση των εργαζομένων. Η κα Σακοράφα και οι εκπρόσωποι του ΜέΡΑ25 δεσμεύτηκαν να κατατεθούν επίκαιρες ερωτήσεις στην Βουλή για αυτά τα θέματα και μάλιστα άμεσα, από την τρέχουσα εβδομάδα καθώς αφορούν ανθρώπινες ζωές.
Στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής της στη Δράμα η αντιπρόεδρος της Ελληνικής Βουλής πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου πολιτική ομιλία στο Δημοτικό Ωδείο της Δράμας, στο πλαίσιο της οποίας αναφέρθηκε στις δράσεις του ΜέΡΑ25 κατά την διάρκεια της παρουσίας του στην Βουλή αλλά και στην πορεία του κόμματος προς το 1ο του συνέδριο τον ερχόμενο Μάιο. Η κα σακοράφα ανέπτυξε στην διάρκεια της ομιλίας της σημεία από τις θέσεις του κόμματος της για ορισμένα από τα κορυφαία προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή την στιγμή η χώρα. Ανάμεσα σε άλλα αναφέρθηκε στον τρόπο επίλυσης του προβλήματος των κόκκινων δανείων και το σχέδιο “Ηρακλής” της κυβέρνησης που στοχεύει στην ελάφρυνση των τραπεζών και όχι των δανειοληπτών. Ανάμεσα σε άλλα η κα Σακοράφα είπε ότι το πρόβλημα με τα κόκκινα δάνεια θα μπορούσε να επιλυθεί μέσα από την δημιουργία μίας “bad bank” και τις ρυθμίσεις των χρεών στα μέτρα των δυνατοτήτων των δανειοληπτών. Παράλληλα ανάμεσα σε άλλα αναφέρθηκε και στο θέμα των εξορύξεων υδρογονανθράκων που σύμφωνα με όσα είπε μπορεί να αποτελέσει παράγοντα πλήρους αποσταθεροποίησης της περιοχής αναφέροντας παραδείγματα χωρών όπως το Ιράκ, η Συρία, η Βενεζουέλα κλπ.
Μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ η κα Σακοράφα, είπε ότι στην δεύτερη συνάντηση που είχε με τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής μέσα σε δυο χρόνια τα προβλήματα δυστυχώς δεν έχουν λυθεί και παραμένουν. Σημείωσε ότι τα προβλήματα της αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα και πρέπει να δρομολογηθούν λύσεις. Μίλησε για τα προβλήματα των κόκκινων δανείων, του ακατάσχετου λογαριασμού και τα υπόλοιπα ζητήματα των επιχειρηματιών που της τέθηκαν και τόνισε ότι πολλά από αυτά τα ζητήματα μπορούν να προωθηθούν και να υπάρξει πίεση ώστε να επιλυθούν μέσα από την κοινοβουλευτική δραστηριότητα του ΜέΡΑ25. Ειδικότερα για τον Ε61 και την σύνδεση της Δράμας με την Εγνατία Οδό είπε ότι έχει εισπράξει από στελέχη της κυβέρνησης την διαβεβαίωση ότι το έργο του νέου άξονα που θα συνδέει την Δράμα με την Εγνατία οδό είναι σε μια ώριμη μελετητική διαδικασία και πάρα πολύ σύντομα θα βρεθεί σε διαδικασία υλοποίησης. Σημείωσε ότι από την πλευρά της και από την πλευρά του ΜέΡΑ25 θα υπάρξουν συνεχείς ερωτήσεις και πίεση ώστε το έργο που είναι πολύ σημαντικό για την περιοχή να προχωρήσει. Χαρακτήρισε το πρόβλημα που υπάρχει σήμερα με την σύνδεση της Δράμας – Εγνατίας Οδού ως απαράδεκτο λέγοντας ότι αυτό το θέμα πρέπει να τελειώνει “Σε ποιόν αιώνα είμαστε” είπε η αντιπρόεδρος της Βουλής χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε “Αν είναι δυνατόν να υπάρχουν σήμερα περιοχές της χώρας ουσιαστικά αποκλεισμένες από οδικούς άξονες που είναι πολύ σημαντικοί για την τοπική ανάπτυξη. Για εμένα αυτό είναι απαράδεκτο”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ