Στη Δράμα η παράσταση «Oμμάτα δακρωμένα: Ένα γράμμα για την Τραπεζούντα»

0
4467

Το έργο έχει φόντο την Τραπεζούντα κατά τη διάρκεια της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Η θεατρική παράσταση «Oμμάτα δακρωμένα – Ένα γράμμα για την Τραπεζούντα» θα παρουσιαστεί το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας. Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές “Το έργο «Ομμάτα δακρωμένα – Ένα γράμμα για την Τραπεζούντα» του Δήμου Αβδελιώδη είναι εμπνευσμένο από το ομότιτλο έργο της Τάνιας Χαροκόπου.

Το έργο διαδραματίζεται στην Τραπεζούντα κατά τη διάρκεια της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Ενός γεγονότος που μαζί με την γενοκτονία των Αρμενίων και των Ασσυρίων αμαύρωσε την σύγχρονη ανθρώπινη ιστορία με τον πιο παράλογο και απρόβλεπτο τρόπο. Γεγονός που επαναλήφθηκε με το ολοκαύτωμα των Εβραίων. Η τέχνη οφείλει να κατανοεί και να παρουσιάζει τα αίτια της ανθρώπινης συμπεριφοράς, όχι για να ξαναβιώνουμε τον πόνο και την αγριότητα σαν αισθητική πραγματικότητα, αλλά σαν ενθουσιασμό και θετική σκέψη, πώς θα μείνουν άγρυπνα τα μάτια της ψυχής μας, ώστε να μην τρομάξουμε ποτέ ξανά από τον φόβο που γεννάει το μίσος, αλλά να το καταπνίξουμε από την πολλή αγάπη”.
Στην παράσταση πρωταγωνιστούν με αλφαβητική σειρά οι: Βερόνικα Αργέντζη, Τάκης Βαμβακίδης, Λευτέρης Δημηρόπουλος, Fide Kioksal, Ορφέας Παπαδόπουλος, Ειρήνη Παπαδοπούλου, Νίκος Πολοζιάνης.
Μαζί τους οι Γεωργία Ζώη και Δημήτρης Πετρόπουλος. Φιλική συμμετοχή: Χριστίνα Σαχινίδου.
Στον ρόλο του Κωνσταντή, ο Δήμος Αβδελιώδης (κινηματογραφημένο).
Τη μουσική συνθέτει και εκτελεί σε παγκόσμια πρώτη ο καλλιτέχνης Θεόφιλος Πουταχίδης “Εκεί όπου οι σκέψεις γίνονται λέξεις για να τις τραγουδήσουν τα χείλη των ερωτευμένων”. Το τραγούδι «Ομμάτα Δακρωμένα» τραγουδούν ζωντανά οι Δέσποινα Φιλίππου και ο Θεόφιλος Πουταχίδης. Μαζί τους παίζουν ζωντανά οι μουσικοί Πόλυς Σταματίδης (καχόν) και Λάκης Παναγιωτίδης (κιθάρα).

Ημέρες και ώρες παραστάσεων είναι οι εξής:
Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020 & ώρα 21:00
Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 & ώρα 18:00
Αίθουσα Εκδηλώσεων Δημοτικού Ωδείου Δράμας
Προπώληση εισιτηρίων 15€ γίνεται στο Κυλικείο του Δημοτικού Ωδείου Δράμας,στο ταμείο με 18€ κανονικό, 12€ για φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων, 65+
Προπώληση εισιτηρίων γίνεται επίσης και στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.viva.gr/tickets/theatre/radio-city/ommatia-dakromena-ena-gramma-gia-tin-trapezounta.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ