Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Δράμας: Ναι στις προσλήψεις και όχι μετακινήσεις

0
4478

Γ. Παπαδόπουλος στα «Χ»: «Μεταφέρονται γιατροί και νοσηλευτές από το Νοσοκομείο της Δράμας σε Ξάνθη, Καβάλα και Σέρρες»

Αντίθετοι στις μετακινήσεις γιατρών και νοσηλευτών από το Νοσοκομείο της Δράμας σε νοσοκομεία γειτονικών νομών προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που προκύπτουν από τη νοσηλεία περιστατικών covid, δηλώνουν μέσω του σωματείου τους οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείο Δράμας.
Οι ίδιοι εκτιμούν ότι οι ανάγκες αυτές, όπως και οι ανάγκες κάλυψης των οργανικών κενών, θα μπορούσαν να καλυφθούν με προσλήψεις και όχι με συνεχείς μετακινήσεις του προσωπικού, που ήδη έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά και καλύπτει εξαντλητικά τις απαιτούμενες εφημερίες.
Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Δράμας κ. Γιάννης Παπαδόπουλος σχετικά με το πρόβλημα των μετακινήσεων του προσωπικού εξηγεί ότι αυτό που απαιτείται είναι να γίνουν προσλήψεις και όχι μετακινήσεις, εξηγώντας: «Στις 9 Απριλίου, είχε εκδοθεί ανακοίνωση που αφορά τη μεταφορά ιατρών της 4ης ΥΠΕ προς το Νοσοκομείο της Ξάνθης. Στο πλαίσιο αυτής της ανακοίνωσης μετακινείται για εφημερίες τον Απρίλιο και τον Μάιο και ένας ιατρός νεφρολόγος από το Νοσοκομείο της Δράμας. Σε αυτό ήρθε να προστεθεί και η μετακίνηση 8 νοσηλευτών του Νοσοκομείου της Δράμας, για την κάλυψη των αναγκών νοσοκομείων γειτονικών νομών. Από αυτούς 4 νοσηλευτές μεταφέρονται για δέκα περίπου ημέρες στο Νοσοκομείο Σερρών και 4 νοσηλευτές μεταφέρονται για αντίστοιχo χρονικό διάστημα, στο Νοσοκομείο της Καβάλας».

«Τα έξοδα των μετακινήσεων δεν αρκούν ούτε για τα καύσιμα»
Διευκρινίζει επίσης ότι την ίδια ώρα, το Νοσοκομείο της Δράμας αντιμετωπίζει ήδη πρόβλημα έλλειψης προσωπικού που αφορά και τις βάρδιες των νοσηλευτών και τις εφημερίες των γιατρών και προσθέτει: «Τα έξοδα που καλύπτει η πολιτεία για αυτές τις μετακινήσεις δεν αρκούν ουσιαστικά ούτε για τα καύσιμα των μετακινήσεων αυτού του προσωπικού. Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείο της Δράμας, εξέφρασε εξ αρχής την αντίθεσή του σε αυτές τις μετακινήσεις, καθώς θεωρεί ότι υπήρχε ο αναγκαίος χρόνος για την πρόσληψη προσωπικού που θα κάλυπτε αυτές τις ανάγκες. Οι εργαζόμενοι που θα μετακινηθούν στα νοσοκομεία των γειτονικών νομών θα πρέπει να διανύουν καθημερινά μεγάλες αποστάσεις και να αφιερώσουν πολλές ώρες στις μετακινήσεις τους. Πέραν αυτού η ταλαιπωρία της μετακίνησης σχετίζεται σαφώς και με την απόδοσή τους στο έργο που θα κληθούν να αναλάβουν, το οποίο σχετίζεται με την υγεία ανθρώπινων ζωών»

Οι μετακινήσεις του προσωπικού δεν βοηθούν την προσπάθεια κάλυψης των κενών μέσω προκηρύξεων που τελικά αποδεικνύονται άγονες
Το ερώτημα ανάμεσα σε άλλα αφορά «το πώς είναι δυνατόν να αυξηθεί το ενδιαφέρον των γιατρών για την πρόσληψή τους στο Νοσοκομείο της Δράμας (όπου υπάρχουν κενά και άγονες προκηρύξεις) την ίδια ώρα που η πολιτεία αναγκάζει του γιατρούς του δημόσιου συστήματος υγείας να περιφέρονται σε όλη την υγειονομική Περιφέρεια για να καλύψουν ανάγκες του ΕΣΥ. Η εκτίμηση που υπάρχει από την πλευρά των εργαζομένων είναι ότι ο κύριος λόγος, για τον οποίο δεν μετέχουν οι ιατροί σε αυτές τις προκηρύξεις, αφορά τον μεγάλο αριθμό εφημεριών που φθάνουν τις 10 (δέκα 24ωρα το μήνα) στο Νοσοκομείο της Δράμας. Πόσο μάλλον αν υπάρχει και η υποχρέωση να μετακινούνται συνεχώς προς άλλα νοσοκομεία για να καλύπτουν τις ανάγκες που υπάρχουν. Μία λύση στο πρόβλημα αυτό θα ήταν, όπως εκτιμούν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου της Δράμας, η ταυτόχρονη προκήρυξη όλων των οργανικών θέσεων ώστε να μην υπάρχουν ανάγκες για πρόσθετες εφημερίες».
Το επιχείρημα που υπάρχει για τις μετακινήσεις του προσωπικού από το Νοσοκομείο της Δράμας, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των νοσοκομείων γειτονικών νομών είναι ότι το Νοσοκομείο Δράμας δεν φιλοξενεί πλέον περιστατικά covid και άρα θα πρέπει να συνδράμει τα νοσοκομεία που εξυπηρετούν τέτοιες ανάγκες, όπως λένε οι εργαζόμενοι. Ωστόσο, θεωρούν ότι όλα τα παραπάνω θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εάν γινόταν προσλήψεις προκειμένου να καλυφθούν τα οργανικά κενά.

Οι συζητήσεις με τη διοίκηση του Νοσοκομείου Δράμας
Για το θέμα αυτό το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου της Δράμας επρόκειτο να έχει συνάντηση με τη διοίκηση χθες, ώστε να συζητηθούν αυτά και άλλα ζητήματα που έχουν σχέση με τη διαμονή των εργαζομένων οι οποίοι μετακινούνται, με τη δυνατότητα μετακινήσεων σε καθημερινή βάση κ.ο.κ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!