Σωτήριες παρεμβάσεις στο Μουσικό Σχολείο

0
4348

Ν. Γιαμαλής στα «Χ»: «Μέσα στον Ιούνιο ή το πολύ τον Ιούλιο τα έργα αποκατάστασης στο Μουσικό Σχολείο θα έχουν ολοκληρωθεί»

Μέσα στον Ιούνιο ή το πολύ τον Ιούλιο θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα στεγάνωσης και αποκατάστασης των κτιριακών προβλημάτων στο Μουσικό Σχολείο της Δράμας σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο διευθυντής του σχολείου κ. Νικόλαος Γιαμαλής. Ήδη έχουν τελειώσει τα έργα υγρομόνωσης στην οροφή του κτηρίου και το δώμα που βρίσκεται πλησιέστερα στο παρακείμενο γνωστό πολυκατάστημα, οπότε πλέον δεν τίθεται θέμα επανεμφάνισης ομβρίων υδάτων μέσα στις αίθουσες του σχολείου.
Έχουν επίσης ολοκληρωθεί οι βαφές σε χώρους του σχολείου και αυτά που απομένουν είναι ορισμένες λεπτομέρειες. Τον Ιούνιο λήγει και η περίοδος ολοκλήρωσης των εργασιών, βάση της σύμβασης που έχει υπογραφεί και προβλέπει ως διάστημα περαίωσης των εργασιών τις 180 ημέρες. Μέχρι τότε το σύνολο του έργου αποκατάστασης του σχολικού κτηρίου θα πρέπει να έχει παραδοθεί. Το μόνο βέβαιο είναι ότι από τη νέα σχολική χρονιά ο χώρος των σχολικών μαθημάτων θα είναι εντελώς διαφορετικός και απαλλαγμένος από τα προβλήματα που παρουσίαζε τα τελευταία χρόνια.
Η εικόνα που αντίκρισε αρχικά ο μηχανικός του έργου στη στέγη του κτηρίου, κατά την έναρξη των εργασιών, ήταν τραγική εξαιτίας της υγρασίας και της φθοράς. Η μελέτη του έργου προβλέπει αλλαγή κρυστάλλων (τζαμιών) στις αίθουσες, κάτι που σε μεγάλο βαθμό έχει ήδη γίνει αλλά και βαφή των αιθουσών που επισκευάζονται, κυρίως στην άνω πλευρά του σχολικού κτιρίου.Σε επίσκεψή του, ο μηχανικός του έργου από τις “Κτιριακές Υποδομές ΑΕ” είπε ότι θα προχωρήσουν όλες οι παρεμβάσεις ακόμη και η τοποθέτηση φωτιστικών για την ανάδειξη του περιβάλλοντα χώρου.
Όπως έχουν γράψει τα «Χ» και σε προηγούμενα ρεπορτάζ, η δρομολόγηση λύσης στα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Μουσικό Σχολείο της Δράμας έγινε μετά από επίσκεψη του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κ. Καραμανλή, συνοδεία του Βουλευτή Δράμας της ΝΔ Κ. Μπλούχου και του Δημάρχου Δράμας Χρ. Μαμσάκου στους χώρους του σχολικού κτιρίου. Ο κ. Καραμανλής είχε επισκεφθεί το Μουσικό Σχολείο Δράμας στις 18 Ιουνίου 2020 στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Δράμα για τη διοικητική παράδοση των φυλακών Νικηφόρου. Για την αποκατάσταση των προβλημάτων του σχολείου, η ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. είχε προκηρύξει διαγωνισμό ύψους 319.000 ευρώ για την υλοποίηση των αναγκαίων έργων με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Λόγω των κτιριακών προβλημάτων, κατά τη διάρκεια των δυο τελευταίων ετών παρουσιάστηκαν σοβαρά ζητήματα με τη στεγανότητα στην οροφή του κτιρίου καθώς παρατηρήθηκαν όμβρια ύδατα στις αίθουσες διδασκαλίας. Η κατάσταση αυτή οδήγησε τους μαθητές του σχολείου ακόμη και σε κατάληψη καθώς είχαν δημιουργηθεί αντίξοες συνθήκες στην παράδοση των μαθημάτων. Παράλληλα, υπήρξαν προβλήματα και με τα φρεάτια που είχαν ως αποτέλεσμα τα νερά της βροχής να καταλήγουν στο υπόγειο και στις αίθουσες μαθημάτων του ισογείου που βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο του κτιρίου, όπου υπήρχαν και μουσικά όργανα. Το πλέον επικίνδυνο όμως, ήταν ότι τα νερά περνούσαν και μέσα από σωληνώσεις όπου υπήρχαν καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ