Σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό

24ωρη απεργία των εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Δράμας την Πέμπτη 16 Μαΐου

0
1334

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με «ελαστικές» εργασιακές σχέσεις ζητά το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου της Δράμας ενώ αντίστοιχα είναι και τα αιτήματα της ΠΟΕΔΗΝ η οποία κήρυξε για την Πέμπτη 16 Μαΐου πανυγειονομική απεργία. Στην 24ωρη απεργία συμμετέχει και το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου της Δράμας που κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν σε αυτήν προκειμένου να λυθούν σημαντικά προβλήματα που αφορούν την έλλειψη προσωπικού.

Όπως είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου της Δράμας κ. Γιάννης Παπαδόπουλος, οι ελλείψεις σε προσωπικό αυτή την στιγμή είναι σοβαρότατες με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται με επιπλέον ώρες οι υπάρχοντες εργαζόμενοι και να δημιουργούνται προβλήματα στην ορθή εξυπηρέτηση των ασθενών.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Δράμας επείγει η περεταίρω στελέχωση με νοσηλευτικό προσωπικό με τουλάχιστον 20 ακόμη νοσηλευτές που πρέπει να προσληφθούν σε μόνιμη βάση προκειμένου να ενισχύσουν το έργο των 200 περίπου εργαζομένων του νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου.
Επιπλέον χρειάζονται προσλήψεις μόνιμων γιατρών παθολόγων προκειμένου να επαναλειτουργήσει η δεύτερη παθολογική κλινική. Η υπάρχουσα είναι μία από τις μεγαλύτερες στην Βόρεια Ελλάδα και εξυπηρετεί περίπου 50 ασθενείς με προσωπικό μόλις πέντε ιατρών ενώ αντίστοιχες σε άλλες πόλεις όπως στην Θεσσαλονίκη διαθέτουν 15 γιατρούς…
Η απεργία των εργαζομένων στοχεύει και στην δημιουργία μονάδας βραχείας νοσηλείας ή μονάδα χημειοθεραπείας που θα εξυπηρετεί τους ογκολογικούς ασθενείς. Σήμερα εκτιμάται ότι περίπου 500 ογκολογικοί ασθενείς απο την Δράμα μετακινούνται σε άλλες πόλεις για να εξυπηρετηθούν με αποτέλεσμα την αναπόφευκτη ταλαιπωρία και την αντίστοιχη οικονομική τους επιβάρυνση.
Η απεργία των εργαζομένων του Νοσοκομείου της Δράμας στοχεύει και στην αυτόνομη λειτουργία και ενίσχυση με προσωπικό του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών που καλείται να εξυπηρετήσει μεγάλο όγκο ασθενών οι οποίοι λόγω κρίσης αλλά και της καθυστέρησης της λειτουργίας μονάδων όπως οι ΤΟΜΥ, απευθύνονται αναγκαστικά στο Νοσοκομείο.
Παράλληλα οι εργαζόμενοι ζητούν να καλυφθούν οι ελλείψεις προσωπικού στην οφθαλμολογική κλινική που έμεινε χωρίς χειρούργο οφθαλμίατρο μετά την πρόσφατη αποχώρηση του Ανυφαντή, παρότι η κλινική ενισχύθηκε με τον απαραίτητο εξοπλισμό ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ το τελευταίο διάστημα. Παράλληλα οι εργαζόμενοι ζητούν να καλυφθούν ειδικότητες όπως αυτές του δερματολόγου, του ενδοκρινολόγου, του ρευματολόγου και άλλες οι οποίες αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν (κάποιες από αυτές δεν υφίστανται ούτε στο οργανόγραμμα του νοσοκομείου)
Ελλείψεις υπάρχουν και σε τεχνικό προσωπικό, όπως οι θερμαστές, οι υδραυλικοί ή οι ηλεκτρολόγοι με ότι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου.
Η απεργιακή κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ στην οποία συμμετέχει και το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου της Δράμας, αποσκοπεί σε ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού. Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος. Ένταξη στα ΒΑΕ όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.
Όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων για τα προβλήματα που υπάρχουν πανελλαδικά στον χώρο της υγείας: “Ζούμε καθημερινά στους χώρους μας τις συνέπειες από την πολιτική υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης της δημόσιας υγείας – πρόνοιας που εφαρμόζει και η σημερινή κυβέρνηση.
Δραματικές ελλείψεις προσωπικού και συνεχής μείωση της κρατικής χρηματοδότησης προκαλούν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των δημόσιων μονάδων και δυσχεραίνουν την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου.
Η μη ένταξη στα ΒΑΕ, η ανυπαρξία μέτρων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειάς μας, καθώς κι η διαιώνιση των ελλείψεων προσωπικού, η επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης εντάσσονται στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για λειτουργία των δημόσιων μονάδων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Δεν αρκεί να αγανακτούμε! Δεν χωράει αναμονή! Παλεύουμε για το δίκιο μας!
Οι εργαζόμενοι επίσης ζητούν:
†Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού – μονιμοποίηση όλων των επικουρικών – συμβασιούχων συναδέλφων με μόνιμη εργασία και πλήρη δικαιώματα
†Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας – Ανάκτηση όλων των απωλειών – Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού – Όχι κάτω από 751€ κατώτερο βασικό μισθό.
†Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος. Ένταξη στα ΒΑΕ όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες. Λήψη αναγκαίων μέτρων για προστασία υγείας και ασφάλειας – Πρόσληψη μόνιμων Γιατρών Εργασίας – Τεχνικών Ασφαλείας.
†Πλήρη, επαρκή χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας – πρόνοιας από τον κρατικό προϋπολογισμό – Ανάκληση της ιδιωτικοποίησης και συγχώνευσης υπηρεσιών των νοσοκομείων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!