Στ. Ηλιόπουλος: Να μην φθάσουμε σε γεγονότα όπως αυτά στα Βρασνά

Ζήτησε προετοιμασία για το ενδεχόμενο έλευσης νέων μεταναστών στη Δράμα η Αυτοδιοίκηση Πολιτών

0
3805

Την βεβαιότητα ότι πρόκειται να γίνει έλευση και νέου αριθμού μεταναστών στην περιοχή μας στο πλαίσιο των αποφάσεων της κυβέρνησης να αποσυμφορήσει τα νησιά εξέφρασε τις προηγούμενες ημέρες ο επικεφαλής της παράταξης Αυτοδιοίκηση Πολιτών Δράμας Στέργιος Ηλιόπουλος επαναλαμβάνοντας την πρόταση που είχε καταθέσει από το 2015 για την σύσταση συμβουλίου ένταξης μεταναστών.

“Με δεδομένη την απόφαση της κυβέρνησης να μεταφέρει πρόσφυγες και μετανάστες προς το εσωτερικό από τα νησιά και γνωρίζοντας κάποια δεδομένα, θα έρθουν πρόσφυγες και μετανάστες στην περιοχή μας. Δεν πρέπει λοιπόν το θέμα να αντιμετωπιστεί άναρχα όπως την προηγούμενη φορά. Πρέπει να υπάρχει μια οργανωμένη και σωστά σχεδιασμένη λειτουργία του τρόπου με τον οποίο θα γίνει η έλευση αυτών των ανθρώπων. Πρέπει να γίνει το συμβούλιο επιτροπής μετανάστευσης και να δούμε πως πρέπει να συγκροτηθεί και ποιοι μπορούν να μπουν μέσα σε αυτό. Να μην φθάσουμε σε σημείο να δούμε γεγονότα όπως αυτά στα Βρασνά. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό” σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ηλιόπουλος.
Ειδικά για τα γεγονότα στα Βρασνά στα οποία ανφέρθηκε ο κ. Ηλιόπουλος, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) έχει εκφράσει την ανησυχία του για τα βίαια περιστατικά που έλαβαν χώρα στην περιοχή, όπου μερίδα του τοπικού πληθυσμού αντέδρασε στην μεταφορά μεταναστών, από το νησί της Σάμου σε δομές προσωρινής φιλοξενίας. Ο Οργανισμός μάλιστα επεσήμανε ότι “στη διάρκεια των τελευταίων ετών μέχρι και σήμερα, η στάση που έχει επιδείξει η Ελλάδα απέναντι στους μετανάστες έχει υπάρξει αξιοσημείωτη. Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες παραδειγμάτων ειλικρινούς αλληλεγγύης και σεβασμού προς τους πληθυσμούς προσφύγων και μεταναστών, τόσο από την ελληνική κοινωνία συνολικά όσο και από τοπικές κοινότητες”.
Υπενθυμίζεται ότι στο Κέντρο Φιλοξενίας της Δράμας βρίσκονται περισσότεροι από 300 πρόσφυγες και μετανάστες ενώ η εν λόγω τοποθέτηση του κ. Ηλιόπουλου ενισχύει τις εκτιμήσεις ότι στο πλαίσιο της αποσυμφόρησης των ελληνικών νησιών και της συνέχειας των προσφυγικών ροών προς την χώρα μας, ο αριθμός αυτός δεν αποκλείεται να αυξηθεί.
Σημειώνεται ακόμη ότι ο Δήμος της Δράμας, σε ότι αφορά το Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών Δράμας, είχε ζητήσει την προηγούμενη εβδομάδα με ψήφισμα που αφορούσε τους εργαζόμενους στα προγράμματα του Γ΄ κύκλου του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης ΕΟΣΚΕΔΠ και δομές προσωρινής υποδοχής ή φιλοξενίας προσφύγων ΚΥΤ Δράμας, την ανανέωση των συμβάσεων τους καθώς και την αναγνώριση τής εργασιακής τους εμπειρίας, από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και Μεταναστευτικής Πολιτικής. Ανέφερε εξάλλου μέσω του ψηφίσματος ότι είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη σε προσωπικό με εξειδίκευση και σε σταθερές θέσεις εργασίας στο Κέντρο. Ζητούσε επιπλέον από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και Μεταναστευτικής Πολιτικής, η ευθύνη της διαχείρισης των εργαζομένων στο Κέντρο Υποδοχής να μεταφερθεί στο υπουργείο που έχει και τον συντονισμό για το ζήτημα του προσφυγικού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ