Εντάσεις για την φετινή Ονειρούπολη σε συνάντηση στην ΔΕΚΠΟΤΑ

Ενημερώθηκαν οι επικεφαλείς των παρατάξεων

0
3604

Συνάντηση και ενημέρωση σε εκπροσώπους και επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων για την διοργάνωση της Ονειρούπολης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στα γραφεία της ΔΕΚΠΟΤΑ.

Η ενημέρωση για τα σχέδια της φετινής διοργάνωσης έγινε από τον πρόεδρο της δημοτικής επιχείρησης κ. Λευτέρη Καλλινικίδη και σύμφωνα με όσα ο ίδιος εξήγησε αργότερα μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ, υπήρξαν διαφωνίες κυρίως γύρω από το θέμα των εθελοντών αλλά και για το εμπορικό κομμάτι της Ονειρούπολης, για το οποίο οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης είπαν ότι θα πρέπει να προχωρήσουν διαγωνισμοί.
“Μου είπαν ότι ή θα γίνει όπως θέλουμε η Ονειρούπολη ή θα την καταψηφίσουμε” είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ μετά την συνάντηση ο πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ, συμπληρώνοντας ότι “Η λογική ότι θέλουμε να γίνει η Ονειρούπολη αλλά θα γίνει όπως θέλουμε εμείς, είναι προφανές ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή”. Είναι απειλή αυτό σημείωσε ο κ. Καλλινικίδης λέγοντας ότι η συγκεκριμένη άποψη εκφράστηκε από τον κ. Μιχάλη Μλεκάνη και από τον κ. Αλέξανδρο Τσιαμπούση.
Σύμφωνα με όσα είπε επίσης ο κ Καλλινικίδης, κατά την συνάντηση, ο κ. Τσιαμπούσης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τίποτε που αφορά τους εθελοντές λέγοντας ότι δεν θα επιτρέψει να δημιουργηθεί “στρατός” από τον πρόεδρο της ΔΕΚΠΟΤΑ.
“Το πρόβλημα του είναι να μην γίνει η Ονειρούπολη για να μην δημιουργήσω στρατό” ανέφερε για την συζήτηση που έγινε στο πλαίσιο της ίδιας συνάντησης ο κ. Καλλινικίδης.
Ο κ. Καλλινικίδης είπε ότι στο ΔΣ της Δημοτικής Επιχείρησης, οι εκπρόσωποι των παρατάξεων είχαν καταψηφίσει την επιχορήγηση των 150.000 του Δήμου Δράμας προς την ΔΕΚΠΟΤΑ για την Ονειρούπολη. Το θέμα πήγε, συμπλήρωσε ο κ. Καλλινικίδης, στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου όπου την καταψήφισαν και εκεί.
Δειυκρίνησε δε ότι μετά την ενημέρωση, που είχε απο τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι υπάρχουν κάποιες αντιρρήσεις για τον σχεδιασμό της διοργάνωσης, θεώρησε σκόπιμο να προσκαλέσει τους επικεφαλής των παρατάξεων στα γραφεία της ΔΕΚΠΟΤΑ προκειμένου να ενημερωθούν. Αυτό έγινε χθες το πρωί με την παρουσία των κ.κ. Ηλιόπουλου, Τσιαμπούση και Μλεκάνη.

Πού βρίσκονται οι διαφωνίες για την φετινή διοργάνωση
Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Καλλινικίδης, ο ίδιος έθεσε στην συνάντηση το θέμα των εθελοντών και της εκπαίδευσής τους, όπως και το θέμα του ρουχισμού που πρέπει να τους χορηγηθεί (μπουφάν, κασκόλ, φούτερ). “Αν αυτά ενοχλούν ας τα καταψηφίσουν, εγώ θα τα βάλω” είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης δεν θέλουν αυτή την κίνηση. Παράλληλα είπε ότι οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ζήτησαν να προχωρήσουν διαγωνισμοί για το εμπορικό μέρος της Ονειρούπολης. Ο πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ είπε ότι δεν διαφωνεί για τους διαγωνισμούς ωστόσο για την φετινή διοργάνωση δεν υπάρχει χρόνος για κάτι τέτοιο και ότι αυτό θα πρέπει να προχωρήσει από την επόμενη διοργάνωση… “Δεν επρόκειτο να πω όχι σε οτι θα έφερνε επιπλέον χρήματα στην ΔΕΚΠΟΤΑ. Αλλά για να γίνουν διαγωνισμοί θα πρέπει να υπάρχει χρόνος και επιπλέον σημαίνει αλλαγή τοπογραφικού το οποίο κατατέθηκε ήδη. Αν καταθέσουμε καινούργιο τοπογραφικό σημαίνει καθυστέρηση για ένα ακόμη μήνα” επισημαίνει ο κ. Καλλινικίδης.
Ο ίδιος πάντως θεωρεί ότι πρόκειται για “ωμό εκβιασμό” για να καθυστερήσει η λειτουργία της Ονειρούπολης και υπογραμμίζει: “Προφασίζονται ότι θέλουν την λειτουργία της, ενώ κάνουν ότι μπορούν για να την καθυστερήσουν, για να έχει θέματα λειτουργίας και να ρίξουν ευθύνες στην ΔΕΚΠΟΤΑ… Δεν θέλουν ούτε τον εξορθολογισμό της ΔΕΚΠΟΤΑ, αλλά θέλουν να συνεχίσουμε να έχουμε τα προβλήματά μας. Τους ενοχλεί ότι φέτος προσλάβαμε δίμηνα για να μην έχουμε “εθελοντές – μισθωτούς”.
Όπως επισημαίνει ο κ. Καλλινικίδης αν οι αντιπολιτεύσεις επιμείνουν, προφανώς θα υπάρξει κώλυμα… “Δεν θα προλάβουμε να κάνουμε την Ονειρούπολη” τονίζει χαρακτηριστικά, ανάμεσα σε άλλα…
Διαφορετική ωστόσο φαίνεται να είναι η οπτική των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στα όσα είπε ο πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ.
Για την ίδια συνάντηση ο επικεφαλής της παράταξης Project Δράμα 2020 κ. Αλέξανδρος Τσιαμπούσης μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ σημείωσε:
“Εμείς προτείναμε να γίνει ένα μητρώο εθελοντών του δήμου από το οποίο να αντλούνται στελέχη για την ΔΕΚΠΟΤΑ και για την Ονειρούπολη, όπως και για όλες τις διοργανώσεις. Δεν πρέπει να γίνει μητρώο εθελοντών μόνο της ΔΕΚΠΟΤΑ, αλλά μητρώο εθελοντών του δήμου. Η εμμονή στο μητρώο εθελοντών της ΔΕΚΠΟΤΑ μας αναγκάζει να πιστέψουμε ότι γίνεται για να δημιουργηθεί ένας στρατός ο οποίος θα έχει αναφορά στον πρόεδρο της ΔΕΚΠΟΤΑ. Έχουμε καταθέσει εδώ και τέσσερα χρόνια ήδη πρόταση για να δημιουργηθεί μητρώο εθελοντών του Δήμου Δράμας. Σε ότι αφορά την εκπαίδευση των εθελοντών και την παροχή ρουχισμού, εμείς λέμε ότι θα πρέπει να γνωρίζουμε το Νομικό Πλαίσιο στο οποίο θα λειτουργούν οι εθελοντές και το πως θα τρέξει το κομμάτι του εθελοντισμού, με δεδομένα τα προβλήματα που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια…                                                             Σε ότι αφορά την αναμόρφωση του προϋπολογισμού και την επιχορήγηση των 150.000 ευρώ απο τον Δήμο Δράμας θεωρούμε ότι υπάρχουν κάποια μεγάλα έξοδα, όπως για παράδειγμα οι δορυφορικές συνδέσεις ή η προβολή μέσω έντυπων μέσων, που είναι πολύ μεγάλα σε σχέση με άλλες χρονιές. Ειδικά για τις δορυφορικές συνδέσεις, αυτές πλέον δεν γίνονται, αλλά χρησιμοποιείται το ίντερνετ. Σε ότι αφορά το καλλιτεχνικό μέρος, ρωτήσαμε ποιος είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής και ο πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ απάντησε ότι είναι ο ίδιος. Πάγια θέση δική μας είναι ότι η Ονειρούπολη θα πρέπει να έχει καλλιτεχνικό διευθυντή ο οποίος θα ασχολείται με τα θέματα της Ονειρούπολης, προφανώς και με τα καλλιτεχνικά θέματα, όλο τον χρόνο.
Επίσης για τους διαγωνισμούς των παιχνιδιών της Ονειρούπολης θέση μας είναι ότι πρέπει να υπάρξει ανοικτή πρόσκληση η οποία ως κατεπείγουσα θα χρειαζόταν από 10 -15 ημέρες, άρα το αργότερο στις 25 Νοεμβρίου θα μπορούμε να έχουμε ολοκληρώσει αυτή την διαδικασία”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ