Στα δικαστήρια της Δράμας συνεχίζεται σήμερα η δίκη της υπόθεσης των πυροβολισμών σε beach bar της Καβάλας το 2021

0
312

Τι είπαν στα «Χ» οι συνήγοροι δύο εκ των κατηγορουμένων, κ.κ. Αλέξης Κούγιας και Δημήτρης Παπουτσής


 

Σήμερα συνεχίζεται στα δικαστήρια της Δράμας η δίκη 6 κατηγορουμένων για την υπόθεση τραυματισμού τριών δημοτικών υπαλλήλων του Δήμου Παγγαίου ηλικίας 25, 35 και 45 από πυροβολισμούς, σε beach bar στην περιοχή των Αμμολλόφων της Καβάλας την 1η Σεπτεμβρίου 2021.
Για την υπόθεση αυτή, η εκδίκαση της οποίας άρχισε στη Δράμα την Παρασκευή αλλά διεκόπη και συνεχίζεται σήμερα, συνελήφθησαν από την ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη δύο Έλληνες, ενώ κατηγορούνται ακόμα τέσσερα άτομα, επίσης Έλληνες πολίτες. Η εκδίκαση της υπόθεσης διεξάγεται με αισθητή την παρουσία αστυνομικής δύναμης.
Οι δράστες μετέβησαν την 1η Σεπτεμβρίου 2021 στο παραλιακό bar και, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι σήμερα, διαπληκτίστηκαν με τρεις πολίτες ηλικίας 25, 35 και 45 χρόνων. Ο ένας κατηγορείται ότι χτύπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού έναν από τους εργαζόμενους, και ένας ακόμη ότι άρχισε να πυροβολεί εναντίον τους.

Μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας για την υπόθεση αυτή, ο κ. Αλέξης Κούγιας, ένας εκ των συνηγόρων των έξι συνολικά κατηγορουμένων, δήλωσε ότι: «Πρόκειται για μια υπόθεση αρκετά διογκωμένη σε ότι αφορά το κατηγορητήριο. Τα στοιχεία σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να οδηγήσουν σε μια καταδίκη για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Οι ερωτήσεις του δικαστηρίου ήταν αυτές που έπρεπε να γίνουν. Γι αυτό και η διαδικασία είναι πολύ σύντομη. Είναι βέβαιο ότι το κατηγορητήριο θα τροποποιηθεί. Εγώ υπερασπίζομαι έναν νεαρό ο οποίος έχει ομολογήσει ότι έχει πυροβολήσει, όμως ο νομικός χαρακτηρισμός σε καμία περίπτωση δεν είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας. Πιθανολογώ σε επίπεδο βεβαιότητας ότι το δικαστήριο θα εκδώσει μια απόφαση, η οποία θα είναι ότι διαπράχθηκε το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Στην χειρότερη περίπτωση της βαριάς σωματικής βλάβης, που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να οδηγήσει στις ποινικές κυρώσεις, που μπορεί να οδηγήσει η απόπειρα ανθρωποκτονίας, η οποία τιμωρείται με 15 χρόνια κάθειρξη».
Παράλληλα στα «Χ» μίλησε και ο κ. Δημήτρης Παπουτσής, συνήγορος άλλου κατηγορουμένου της υπόθεση λέγοντας: «Σήμερα στο μεικτό ορκωτό δικαστήριο Δράμας, διεξάγεται μια σημαντική δίκη με κατηγορίες που αφορούν σε βαθμό κακουργήματος. Εκείνο που πρέπει να παρατηρήσουμε είναι ότι η διαδικασία διεξάγεται με ένα ιδιαίτερα υποδειγματικό τρόπο. Εφαρμόζονται με ακρίβεια όλα τα προβλεπόμενα στο νόμο, αναφορικά και με τη διαδικασία αλλά και με την κοινή προσπάθεια όλων να λάμψει η αλήθεια. Είμαστε αισιόδοξοι για την έκβασή της με βάση τα προβλεπόμενα στο νόμο και με μια δίκαιη δικαστική απόφαση. Νομίζω ότι θα είναι όλοι ικανοποιημένοι».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ