Στα μέτωπα της φωτιάς και η Π.Υ. Δράμας

0
668

– 17 πυροσβέστες και 6 οχήματα στάλθηκαν μέχρι στιγμής από Δράμα για την αντιμετώπιση της φωτιάς στον Έβρο
– Εθελοντές διασώστες άρχισαν να ενισχύουν τις περιπολίες των πυροσβεστικών δυνάμεων που έμειναν στη Δράμα


Τουλάχιστον 17 πυροσβέστες και 6 πυροσβεστικά οχήματα από τη Δράμα, βρέθηκαν από τις προηγούμενες ημέρες στο Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς, στον Έβρο, δίνοντας μάχη με το μέτωπο της πυρκαγιάς που συνεχίζεται εδώ και 7 ημέρες.
Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και άλλων υπηρεσιών στην περιοχή προσπαθούσαν μέχρι και χθες να αποτρέψουν την δημιουργία καινούργιων πύρινων μετώπων, να εμποδίσουν την εξάπλωση της φωτιάς και να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες. Στην περιοχή συνεχίζουν να επιχειρούν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής αλλά και εναέρια μέσα με στόχο να οριοθετηθεί η φωτιά. Στο μέτωπο της Πυρκαγιάς επιχειρούν πυροσβέστες από τα δυο κλιμάκια Νευροκοπίου και Παρανεστίου αλλά και από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Δράμας, όπως είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο κ. Γιάννης Αραμπατζής, διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Δράμας.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που μετακινήθηκαν από τη Δράμα, βρίσκονται στα μέτωπα της πυρκαγιάς από την πρώτη ημέρα και η συγκέντρωσή τους στη μάχη με τις φωτιές αυξήθηκε κλιμακωτά στο διάστημα των προηγούμενων ημερών. Την ίδια ώρα και λόγω της μετακίνησης πυροσβεστικών δυνάμεων από τη Δράμα προς τον Έβρο, παρουσιάστηκε η ανάγκη ενίσχυσης της πυροσβεστικής δύναμης που βρίσκεται στη Δράμα, αφού βρισκόμαστε εν μέσω αντιπυρικής περιόδου, σε ένα νομό με τεράστιες δασικές εκτάσεις.
Στην κατεύθυνση αυτή εθελοντές από τη βάση ετοιμότητας της διασωστικής ομάδας του ΟΦΚΑΘ στο Παρανέστι, συμμετέχει εθελοντικά σε περιπολίες που γίνονται στην περιοχή του Παρανεστίου. Κατόπιν επικοινωνίας με την διοίκηση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Παρανεστίου Δράμας που είναι στην μεγάλη πυρκαγιά στον Έβρο καθώς η φωτιά συνεχίζεται και το κλιμάκιο έχει αποδυναμωθεί, ζητήθηκε όπως αναφέρει ο ΟΦΚΑΘ, η εθελοντική του στήριξη. Έτσι με την αμέριστη βοήθεια του Δημάρχου Παρανεστίου κ. Καγιάογλου και των Αντιδημάρχων, τους παραχωρήθηκαν δύο πυροσβεστικά οχήματα για να επανδρώσουν το πυροσβεστικό κλιμάκιο για την διαφύλαξη του φυσικού πλούτου της περιοχή. Η εθελοντική ομάδα από χθες είναι σε επιφυλακή ενώ από αύριο Παρασκευή και για 3 ημέρες, 10 εθελοντές από τα κεντρικά της διασωστικής ομάδας και από τις Σέρρες θα βρίσκονται στο Παρανέστι για να βοηθήσουν. Την ίδια ώρα οι δήμοι της Δράμας, είναι σε ετοιμότητα, προκειμένου να διαθέσουν οχήματα έργου που είναι στην κατοχή τους, εάν χρειαστεί, προς ενίσχυση των επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Όπως είπε ο κ. Γιάννης Αραμπατζής, διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Δράμας, δεν υπήρξαν μέχρι σήμερα σοβαρά περιστατικά πυρκαγιών, ενώ η φύλαξη με την βοήθεια και των εθελοντικών ομάδων συνεχίζεται στις δασικές περιοχές. Ο ίδιος υπενθύμισε ότι οι πολίτες θα πρέπει να ειδοποιούν την Πυροσβεστική σε περίπτωση που υποπέσει στην αντίληψή τους κάποια πυρκαγιά και να μην ανάβουν φωτιές για κανένα λόγο στην ύπαιθρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ