Αδιάλειπτα προχωρούν πλέον από τη Δευτέρα οι εργασίες για το νέο ταρτάν στο στάδιο «Αλέκος Φρούσιος»

0
783

Άρχισε η στρώση του νέου υλικού μπροστά από τις κερκίδες


Με ταχείς ρυθμούς από την περασμένη Δευτέρα και αυτή τη φορά, όπως διαπιστώνεται, αδιάκοπα, προχωρούν οι εργασίες που έμειναν, για την αλλαγή του ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο «Αλέκος Φρούσιος» (πρώην Εθνικό Στάδιο Δράμας).
Τα συνεργεία του εργολάβου που ανέλαβε την αλλαγή του ταρτάν, φαίνεται να δίνουν μάχη με το χρόνο πλέον, για να αξιοποιήσουν την καλοκαιρία που επικρατεί αυτή την περίοδο και είναι απαραίτητη για τη εγκατάσταση του νέου τάπητα.
Η στρώση με το καινούργιο υλικό για την εγκατάσταση του νέου ταρτάν, έχει προχωρήσει, καλύπτοντας μέχρι στιγμής το μέρος του σταδίου που περνά εμπρός από τις κερκίδες. Αν τα έργα συνεχιστούν με αυτούς τους ρυθμούς, τότε είναι βέβαιο ότι η αλλαγή του ταρτάν θα έχει ολοκληρωθεί πολύ πριν τον Σεπτέμβριο, οπότε και λήγει η νέα παράταση προθεσμίας που πήρε το έργο, με απόφαση του Δήμου Δράμας. Όλα αυτά βέβαια με την προϋπόθεση ότι δεν θα παρουσιαστεί και νέα περίοδος καλοκαιρινών βροχών, όπως αυτή που προηγήθηκε ή ότι δεν θα εμφανιστεί κάποιο άλλο απρόοπτο.
Το έργο αλλαγής του ταρτάν εξελίσσεται αυτή την στιγμή διανύοντας τη νέα παράταση που είναι διάρκειας τριών μηνών μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου. Μια απόφαση που θυμίζουμε ότι ενέκρινε κατά πλειοψηφία η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δράμας. Η τρίμηνη αυτή παράταση δόθηκε μετά από πρόταση της υπηρεσίας του Δήμου Δράμας και αφού προηγήθηκε σχετικό αίτημα από τον ανάδοχο, καθώς η προηγούμενη παράταση έληγε στις αρχές Ιουνίου.
Σε ό,τι αφορά την πορεία υλοποίησης του έργου μέχρι σήμερα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αρχική προθεσμία ολοκλήρωσής του έληγε στις αρχές Δεκεμβρίου του 2021, αλλά λόγω της μικρής προόδου που είχαν οι εργασίες μέχρι τότε, ζητήθηκε και χορηγήθηκε παράταση της προθεσμίας μέχρι τις 6 Ιουνίου του 2022, για να ακολουθήσει στην συνέχεια και η δεύτερη παράταση μέχρι το Σεπτέμβριο.
Η απόφαση για την έγκριση της δεύτερης παράτασης στον εργολάβο είχε αρχίσει να διαφαίνεται όταν κατά την τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας, ο Δήμαρχος Δράμας, κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, είχε επισημάνει ότι είναι εύκολο να κηρυχθεί έκπτωτος ο εργολάβος, όμως κάτι τέτοιο θα σήμαινε νέα πολύμηνη καθυστέρηση στο έργο, αφού δεν υπήρχε δεύτερος υποψήφιος για το έργο και θα έπρεπε να γίνει νέος διαγωνισμός και άρα να υπάρξει νέα πολύμηνη καθυστέρηση, κάτι που κανείς βεβαίως δεν θα ήθελε.
Πλέον στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα, όσο πιο γρήγορα περατωθεί το έργο, τόσο ταχύτερα θα δώσει τέλος σε ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε για δεκάδες αθλητές του Στίβου στη Δράμα αλλά και για τους Δραμινούς πρωταθλητές. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι εδώ και ένα χρόνο ταξιδεύουν σε άλλους νομούς για προπονήσεις, κάτι που δεν είναι καθόλου βολικό αλλά ούτε θετικό για την προετοιμασία τους. Η ελπίδα που έχει αρχίσει να δημιουργείται, από την εξέλιξη των εργασιών αυτή την εβδομάδα, είναι το έργο τελικά θα παραδοθεί σύντομα, πιθανότατα μέχρι τον Αύγουστο, προκειμένου να τελειώσει η ταλαιπωρία για τον αθλητικό κόσμο της πόλης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ