Στα νερά της Αγίας Βαρβάρας έκοψαν την πίτα τους οι αυτοδύτες

0
582

Συμμετείχαν και στην ασφάλεια των κολυμβητών κατά την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού


Για μια ακόμη χρονιά, ο Σύλλογος Αυτοδυτών Δράμας, συμμετείχε με μέλη του μεριμνώντας για την ασφάλεια των κολυμβητών, κατά την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στα νερά της Αγίας Βαρβάρας. Εξοπλισμένοι με στολές και μπουκάλες οξυγόνου, οι δύτες του συλλόγου, δημιούργησαν ένα προστατευτικό κλοιό περιμετρικά του σημείου όπου έπεσαν οι κολυμβητές προκειμένου, αν υπάρξει ανάγκη διάσωσης, να επέμβουν άμεσα.
Μάλιστα έκοψαν και την καθιερωμένη βασιλόπιτα αρχικά εντός της λίμνης και στη συνέχεια έξω από αυτήν, ευχόμενοι χρόνια πολλά και ανταλλάσσοντας ευχές για τη νέα χρόνια.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αυτοδυτών Δράμας κ. Νικόλαος Αθανασιάδης μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας σημείωσε: «Έχουμε καθιερώσει εδώ και αρκετό καιρό, να κάνουμε την Άγια ημέρα των Θεοφανείων, την κοπή της βασιλόπιτας του συλλόγου. Ο πρώτος λόγος είναι ότι θέλουμε να έχουμε την ευλογία του Αγιασμού των υδάτων που τελείται την ημέρα των Θεοφανείων. Ο δεύτερος λόγος είναι για να βοηθήσουμε και στην ασφάλεια των κολυμβητών, σε περίπτωση που υπάρξει κάποια απρόοπτη εξέλιξη με κάποιον από τους κολυμβητές. Πιο πριν προχωρήσαμε σε ένα καθαρισμό των νερών της Αγίας Βαρβάρας από διάφορα κατάλοιπα, φελιζόλ και άλλων υλικών. Το κάνουμε γιατί θέλουμε να βοηθήσουμε ώστε να υπάρχει μια καλή εικόνα από πλευράς καθαριότητας στους επισκέπτες της πόλης. Αυτό επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο».
Ο Σύλλογος Αυτοδυτών Δράμας, διανύει ήδη το 25ο έτος της λειτουργίας του. Δημιουργήθηκε το 1997 και από τότε έχει πληθώρα δραστηριοτήτων συμμετέχοντας στα κοινά της πόλης, με εξαίρεση την παρένθεση της πανδημίας. Ανάμεσα σε αυτές τις δραστηριότητες είναι και ο καθαρισμός της Αγίας Βαρβάρας, όχι μόνο στην περιοχή της μικρής λίμνης αλλά και σε όλη την έκταση του πάρκου από το «Νησάκι» και την «Ατλαντίδα» μέχρι και το δεύτερο μέρος του πάρκου από την απέναντι πλευρά της οδού Πατριάρχου Διονυσίου. Παράλληλα παρέχει πάντοτε βοήθεια σε κάθε περίπτωση που αυτό του ζητηθεί από την πλευρά των Αρχών.
Ο σύλλογος ουσιαστικά επανακάμπτει δριμύτερος μετά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης, με αρκετές δραστηριότητες και μονοήμερες εκδρομές, διευρύνοντας παράλληλα τα μέλη του. Όπως αναφέρει επίσης ο πρόεδρος του συλλόγου: «Είναι μια ωραία ενασχόληση. Παροτρύνω και τους νέους Δραμινούς να ασχοληθούν. Είναι εντυπωσιακό να κινούμαστε στο βυθό και να γινόμαστε ένα με αυτόν και με τον υποβρύχιο κόσμο που η ομορφιά του δεν συγκρίνεται με τίποτα. Είναι ακίνδυνο και ευχάριστο χόμπι απλά χρειάζεται η τήρηση κάποιων κανόνων όπως σε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ