Πλήθος κόσμου στον καθαγιασμό των υδάτων στην πόλη της Δράμας

0
344

– Πάνω από 30 κολυμβητές έπεσαν στα νερά για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό
– Μητροπολίτης Δωρόθεος: «Εύχομαι η χρονιά η φετινή να είναι χρονιά αγάπης, ειρήνης σε όλον τον κόσμο»


 

Με την παρουσία πλήθους κόσμου τελέστηκε ο καθαγιασμός των υδάτων την ημέρα των Θεοφανείων στην πόλη της Δράμας. Ο Αγιασμός τελέστηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δράμας κ. Δωρόθεο, παρουσία πλήθους κόσμου και εκπροσώπων των Αρχών στον χώρο της μικρής λίμνης της Αγίας Βαρβάρας.
Ο καιρός ήταν σχεδόν ανοιξιάτικος με αποτέλεσμα μικροί και μεγαλύτεροι Δραμινοί να πλημμυρίσουν τον χώρο και να τιμήσουν την παράδοση, μετά από δυο χρόνια περιορισμών λόγω της υγειονομικής κρίσης. Πάνω από 30 κολυμβητές κάθε ηλικίας, βούτηξαν φέτος στα νερά προκειμένου να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό, τον οποίο τελικώς ανέσυρε ένας 26χρονος γυμναστής από τη Δράμα, ο Βασίλης Κωνσταντινίδης. «Πέφτω από 10 χρονών (στα νερά για την ανάσυρση του Σταυρού). Είναι αρκετές χρονιές που έχω πέσει. Φέτος στάθηκα τυχερός για μια ακόμα φορά. Ήμουν παλαιότερα κολυμβητής, είμαι γυμναστής» δήλωσε ο ίδιος αργότερα.
Ο Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος δήλωσε με αφορμή τον εορτασμό των Θεοφανείων: «Η σημερινή ημέρα είναι μέρα χαράς, αγαλλιάσεως, διότι μας αποκαλύπτεται στον Ιορδάνη ποταμό η χάρις του Θεού. H προσκύνησις των τριών προσώπων της Αγίος Τριάδος και ότι ο Χριστός μας είναι ο Θεός και σωτήρας του κόσμου. Ήρθαμε εδώ στα νερά της Αγίας Βαρβάρας και ρίξαμε τον Σταυρό. Μας ενθουσιάζει η παρουσία του κόσμου αλλά και η προθυμία νέων παιδιών να πέσουν μέσα στη λίμνη να πιάσουν τον Σταυρό για την ευλογία όλων μας. Εύχομαι η χρονιά η φετινή να είναι χρονιά αγάπης, ειρήνης σε όλον τον κόσμο και να προσευχόμεθα, σας παρακαλώ για αυτό, και να φωτίζει ο Θεός τα σπίτια μας, τις οικογένειές μας, τα νέα παιδιά».
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ δήλωσε: «Ας αναλογιστούμε τη δυνατότητα που μας δίνει η Εκκλησία μας μέσα από το μεγάλο μυστήριο της βαπτίσεως του Χριστού μας, να αναβαπτιστούμε όλοι μας προσωπικά. Αυτή την πραγματικά μεγάλη δυνατότητα ας την αξιοποιήσουμε όλοι μας για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους και καλή χρονιά να έχουμε».
Ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος δήλωσε: «Χρόνια πολλά, καλή χρονιά. Φώτιση σε όλους μας, υγεία, μα πάνω από όλα αισιοδοξία. Χρόνια πολλά σε όλους τους συμπολίτες μου».
Ο Βουλευτής Δράμας της Ν.Δ. κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος σημείωσε: «Μεγάλη ημέρα σήμερα, χρόνια πολλά στους συμπολίτες μας. Καλή φώτιση. Η χάρις του Αγίου Πνεύματος και η δύναμη του Σταυρού να βοηθούν όλους μας, να μας καθοδηγούν. Καλή φώτιση στους ηγήτορές μας, που τόσο τη χρειαζόμαστε όλοι και τη χρειάζονται, γιατί οι προκλήσεις είναι μπροστά μας. Ζούμε εξάλλου στην εποχή της διακινδύνευσης, οπότε χρειαζόμαστε όλοι τη δύναμη για να μπορούμε να ανταποκριθούμε. Χρόνια πολλά στους συμπολίτες μου και στις συμπολίτισσές μου και φωτισμένα, καλή χρονιά να έχουμε με υγεία».
Ο Βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος επεσήμανε: «Χρόνια πολλά σε όλους. Με την τελετή της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού ολοκληρώθηκε το Δωδεκαήμερο. Εύχομαι η σημερινή ημέρα, των Φώτων όπως λέει ο λαός μας, να φωτίσει όλους και εμάς τους πολιτικούς και τους πολίτες πρωτίστως. Είναι μια χρονιά εκλογών, επομένως έχουμε όλοι ανάγκη από αυτή τη φώτιση. Χρόνια πολλά και του χρόνου».
Η Βουλευτής Δράμας του ΠΑΣΟΚ κ. Χαρά Κεφαλίδου δήλωσε: «Χρόνια πολλά. Η ημέρα σήμερα συμβολικά είναι φωτεινή, αλλά και ιδιαίτερη. Το έθιμο, όπως βλέπετε εδώ, πάντα έχει πολύ μεγάλη συμμετοχή από όλο τον κόσμο. Εύχομαι η καινούργια χρονιά, που μόλις ξεκίνησε, να είναι μια χρονιά με υγεία, δυνάμεις και επειδή είναι χρονιά εκλογική, εύχομαι σε όλους να έχουμε αντοχές, καθαρή σκέψη και ανοιχτή καρδιά».
Ο πρώην Bουλευτής της ΝΔ κ. Δημήτρης Κυριαζίδης ανέφερε: «Eύχομαι η Άγια αυτή ημέρα, η ημέρα των Θεοφανείων, να φωτίζει τις ψυχές μας, οδηγώντας μας σε καθαρή και υγιή σκέψη. Ο Αγιασμός των υδάτων να καθαρίσει μέσα μας καθετί το αρνητικό. Υγεία, δύναμη και καλό μυαλό. Χρόνια πολλά σε όλους».
Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονία και Θράκης κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου ανέφερε: «Μεγάλη ημέρα η σημερινή, η Αγία ημέρα των Θεοφανείων, εύχομαι να φωτίσει όλους μας, πολίτες και πολιτικούς, έτσι ώστε το 2023, μια απαιτητική χρονιά να κάνουμε τις καλύτερες, τις καθαρότερες και τις σοφότερες επιλογές προκειμένου ο τόπος μας να πάει ένα βήμα πιο μπροστά. Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία πάνω από όλα. Καλή χρονιά να έχουμε».
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αργύρης Πατακάκης τόνισε: «Ο αγιασμός των υδάτων να μας φωτίζει. Να μας δίνει δύναμη και υγεία για τη νέα χρονιά και καλούς λογισμούς για το καλό του τόπου μας. Καλή χρονιά, χρόνια πολλά σε όλες τις Δραμινές, χρόνια πολλά σε όλους τους Δραμινούς, με υγεία πάνω από όλα».
Η υποψήφια Δήμαρχος Δράμας με την παράταξη “Project για τη Δράμα” κα Παρθένα Κιόρτεβε, σημείωσε: «Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους τους Δραμινούς και τις Δραμινές. Η σημερινή ημέρα του Αγιασμού των υδάτων να οδηγήσει σε φώτιση και σε κάθαρση των ψυχών όλων μας. Σε κάθαρση σε όλα τα επίπεδα. Χρόνια πολλά».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ