Στάση εργασίας χθες στο νοσοκομείο

0
2065

Λειτούργησε με προσωπικό ασφαλείας. 
Δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα στην εξυπηρέτηση του κοινού.

Σε στάση εργασίας από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 3 το μεσημέρι προχώρησαν χθες οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου της Δράμας στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Το Νοσοκομείο της Δράμας ωστόσο λειτούργησε με προσωπικό ασφαλείας στο οποίο λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό ορίστηκε η πλειοψηφία των εργαζομένων. Παρόλα αυτά οι εργαζόμενοι που απείχαν από τα καθήκοντά τους στο πλαίσιο της στάσης εργασίας προέβησαν σε κινητοποίηση στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου αναρτώντας πανό με τους λόγους της κινητοποίησης και με κυρίαρχο το αίτημα για ένταξη του κλάδου τους στο καθεστώς των Βαρέων και Ανθυγιεινών.
Μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ είπαν ότι το κυρίαρχο αίτημα της κινητοποίησης αφορά την ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα καθώς πρόκειται για ένα ζήτημα που εκκρεμεί για αρκετά χρόνια και αφορά τους εργαζομένους των δημοσίων νοσοκομείων. Εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο νέο ασφαλιστικό και επεσήμαναν την μείωση των ποσών του νέου προϋπολογισμού που είναι μειωμένος κατά 195 εκ ευρώ όσον αφορά τις συντάξεις και κατά 495 εκ ευρώ για τα ασφαλιστικά ταμεία.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου της Δράμας κ. Γιάννης Παπαδόπουλος είπε ότι οι εργαζόμενοι αντιπαλεύουν το νέο ασφαλιστικό και παράλληλα διεκδικούν την ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Επανέλαβε επίσης την επισήμανση που είχε κάνει δυο ημέρες πριν μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ για τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στον κλάδο σημειώνοντας ότι “Μία νοσηλεύτρια δεν μπορεί να εργάζεται μέχρι τα 67 της χρόνια όπως δεν μπορούν να δουλεύουν μέχρι τα βαθιά γεράματα οι ακτινολόγοι ή οι τεχνικοί των δημοσίων νοσοκομείων”.
Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι με φόντο αυτά τα προβλήματα οι εργαζόμενοι κατήλθαν χθες στην προγραμματισμένη πεντάωρη στάση εργασίας του Νοσοκομείου της Δράμας, το οποίο όπως εξήγησε λειτούργησε με προσωπικό ασφαλείας. Μίλησε ακόμη και για το μειωμένο προσωπικό του νοσοκομείου, τονίζοντας ότι το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Δράμας έχει ήδη στείλει, εδώ και αρκετό καιρό, επιστολή προς την πολιτεία με την οποία ζητά άμεσες προσλήψεις για το νοσοκομείο. Πρόσθεσε παράλληλα ότι εντός του 2020 αναμένεται να συνταξιοδοτηθούν περισσότεροι από 10 νοσηλευτές του Νοσοκομείου Δράμας και από την άλλη πλευρά όπως έγινε γνωστό μέχρι σήμερα θα προσληφθεί μόνο μία νοσηλεύτρια. Συμπερασματικά και σε σχέση με το μειωμένο προσωπικό, είπε ότι μέσα στο 2020 η κατάσταση με τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό θα επιβαρυνθεί. Εξήγησε μάλιστα ότι ακόμη και σήμερα εάν ξεκινούσαν διαδικασίες για την πρόσληψη προσωπικού, θα απαιτούνταν ένας εύλογος χρόνος για την ενσωμάτωσή του στον οργανισμό. Για τον λόγο αυτό όπως είπε το Σωματείο των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Δράμας ζήτησε μέσω επιστολής την άμεση κάλυψη των κενών σε προσωπικό και την εξυπηρέτηση των αναγκών του νοσοκομείου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ