Στάθης Μελικίδης: “Είμαι πεπεισμένος ως προπονητής αυτής της ομάδας ότι σίγουρα πάρα πολλά παιδιά θα μπορούν να φορούν την φανέλα της Δόξας Δράμας στο μέλλον”

0
4488

Συνέντευξη με τον προπονητή του Καστρινού Στάθη Μελικίδη

Στα «Χ» μίλησε ο Προπονητής της Δόξας Αντώνης Καστρινός, Στάθης Μελικίδης, ένας νέος προπονητής που έχει φορέσει στο παρελθόν τόσο τη φανέλα του Πανδραμαϊκού όσο και τη φανέλα της Δόξας Δράμας. Είναι ένας καλός και ήρεμος χαρακτήρας που έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων στο δραμινό ποδόσφαιρο, καθώς το έχει υπηρετήσει ως ποδοσφαιριστής, προπονητής και έχει ασχοληθεί διοικητικά με τους Σιταγρούς και την Αργυρούπολη.
Στα «Χ» μίλησε για τη φετινή πορεία του Καστρινού, για τους στόχους της ομάδας, για τη συνεργασία του με τη διοίκηση, για τη φετινή προετοιμασία της ομάδας που το βασικό στάδιο έγινε στο προπονητικό κέντρο του Βώλακα, για την κατάσταση στο δραμινό ποδόσφαιρο κ.ά.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Στάθης Μελικίδης:

Δύο λόγια για τη φετινή πορεία του Καστρινού;
Στη φετινή του πορεία ο Καστρινός θεωρώ ότι βρίσκεται εντός των στόχων του και πιστεύω ότι με την επανέναρξη του πρωταθλήματος όταν και αν γίνει θα μπορέσει να διεκδικήσει με αξιώσεις την άνοδο.

Αν δεν έφευγαν κάποιοι παίκτες για την Κ20, πιστεύεις ότι η ομάδα θα πίεζε παραπάνω τον Αγ. Αθανάσιο και θα είχε καλύτερη πορεία;
Σίγουρα όταν κάποια ομάδα αποδυναμώνεται από κάποιους βασικούς παίκτες, έχει κάποιο πρόβλημα, αλλά θεωρώ ότι με την πάροδο του χρόνο και με δουλειά με τους παίκτες μου καταφέραμε να τους αντικαταστήσουμε ισάξια με παιδιά μέσα από την ομάδα.

Ο Σύλλογος φέτος ξεκίνησε με πρότυπα ομάδας μεγαλύτερης κατηγορίας κάνοντας προετοιμασία στο αθλητικό κέντρο του Βώλακα. Πιστεύεις πως είναι μια εμπειρία που θα μείνει σε όλα τα παιδιά δουλεύοντας επαγγελματικά;
Σίγουρα και σκοπός της ομάδας ήταν αυτός, θέλαμε να δείξουμε στα παιδιά πώς είναι να λειτουργεί κάποιος επαγγελματικά και έτσι μας δόθηκε η δυνατότητα με πρότασή μου στη διοίκηση, η οποία έγινε αποδεκτή καλύπτοντας όλο το οικονομικό κόστος, για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε την προετοιμασία μας στο υπέροχο αθλητικό κέντρο του Βώλακα που θα μας μείνει αξέχαστο και εύχομαι να μπορέσουμε και στο μέλλον να κάνουμε πάλι το ίδιο.

Είσαι ευχαριστημένος από τη συνεργασία σου με τη διοίκηση του Καστρινού;
Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη συνεργασία που έχουμε με τη διοίκηση, καθώς ό,τι έχουμε ζητήσει μέχρι σήμερα το είχαμε στο ακέραιο.

Πιστεύεις ότι στον Καστρινό υπάρχει ταλέντο;
Είναι το μόνο σίγουρο όπως φέτος και όλα αυτά τα χρόνια που λειτουργεί ο Καστρινός έχουν περάσει από το σωματείο πάρα πολλά ταλέντα που πιστεύω ότι θα μπορούσαν να κάνουν καριέρα όχι μόνο στην ομάδα της Δόξας αλλά και σε μεγαλύτερες επαγγελματικές ομάδες της Ελλάδος.

Υπάρχουν ποδοσφαιριστές στην ομάδα που σε λίγα χρόνια θα φορούν τη φανέλα της Δόξας Δράμας;
Εγώ είμαι πεπεισμένος ως προπονητής αυτής της ομάδας ότι σίγουρα πάρα πολλά παιδιά θα μπορούν να φορούν την φανέλα της Δόξας Δράμας, αλλά θα πρέπει να αλλάξει σε πολλά πράγματα η λειτουργία της μεγάλης ομάδας όσον αφορά την μετάβασή τους σε αυτή.

Μια κοινότυπη ερώτηση. Πιο δύσκολος ο ρόλος του ποδοσφαιριστή ή του προπονητή, καθώς πλέον τα έχεις ζήσει και τα δύο;
Θεωρώ ότι με την εμπειρία μου τόσα χρόνια η θέση του προπονητή είναι πιο δύσκολη, γιατί έχει να κάνει με πολλούς ποδοσφαιριστές με διαφορετικό χαρακτήρες και διαφορετικό ταλέντο. Θα πρέπει να κάνει ο ίδιος τη διαχείριση για το καλό της ομάδας.

Έχεις αγωνιστεί με μεγάλη επιτυχία και με τα χρώματα της Δόξας Δράμας και με τα χρώματα του Πανδραμαϊκού. Πιστεύεις ότι ανάμεσα σε αυτούς τους δύο συλλόγους υπάρχουν περισσότερα πράγματα που τους ενώνουν και θα πρέπει μελλοντικά να υπάρχει -γιατί όχι- και συνεργασία σε κάποιον βαθμό για το καλό του δραμινού ποδοσφαίρου;
Είναι το μόνο σίγουρο που πρέπει να δούμε στο εγγύς μέλλον, γιατί θεωρώ ότι έτσι ίσως μπορέσουμε να δυναμώσουμε πάλι την μεγάλη μας ομάδα που είναι η Δόξα τα ανέβει και πάλι στα σαλόνια της Α’ Εθνικής αλλά και ο Πανδραμαϊκός να παραμείνει στις υψηλές κατηγορίες για να μπορέσουμε να δώσουμε κίνητρο στα παιδιά του δραμινού ποδοσφαίρου, ώστε να μπορέσουν να αγωνιστούν στις επαγγελματικές κατηγορίες όπου του κίνητρο για αυτούς θα είναι μεγάλο.

Πώς βλέπεις φέτος τον Πανδραμαϊκό, ήρθε για να μείνει;
Θεωρώ ότι η φετινή πορεία του Πανδραμαϊκού ήταν πάρα πολύ καλή. Γίνεται καλή δουλειά από τους προπονητές και την διοίκηση και θεωρώ ότι την επόμενη χρονιά θα μπορέσει να διεκδικήσει με αξιώσεις την άνοδο.

Πώς βλέπεις τη φετινή πορεία της Δόξας και το μέλλον της;
Η φετινή πορεία της Δόξας θα μπορούσε να είναι καλύτερη αν δεν υπήρχε αυτή η διοικητική αστάθεια, αλλά πιστεύω ότι στο μέλλον, αν βρεθεί ένας καλός επενδυτής, με τον ιστορικό κόσμο των Μαυραετών που έχει κοντά της με την βαριά φανέλα και τα εκατό χρόνια της ιστορίας της θα μπορέσει να επιστρέψει στην Α’ εθνική και να παραμείνει σε αυτή.

Υπάρχει ταλέντο στο δραμινό ποδόσφαιρο; Θα δούμε στο μέλλον ένα νέο Άντζα, ένα νέο Σιόβα;
Υπάρχει πολύ μεγάλο ταλέντο στο δραμινό ποδόσφαιρο. Θεωρώ ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά στις ακαδημίες και στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Το πρόβλημα μας είναι ότι θέλουμε περισσότερες ομάδες στις Εθνικές κατηγορίες για να μπορέσουν αυτά τα παιδιά να αγωνιστούν σε υψηλό επίπεδο, να έχουν μεγαλύτερο ανταγωνισμό και να αποκτήσουν περισσότερες εμπειρίες για να μπορέσουν να διεκδικήσουν την μεταγραφή τους σε μεγαλύτερες ομάδες.

Ποια είναι η κατάσταση στο δραμινό ποδόσφαιρο και πώς είναι η κατάσταση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια;
Θεωρώ ότι η κατάσταση στο δραμινό ποδόσφαιρο είναι σε καλό επίπεδο. Οι ομάδες κάνουν καλή δουλειά. Σίγουρα έχει επηρεάσει ότι δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα και χορηγίες σε αυτές τις ομάδες αλλά θεωρώ με τους παράγοντες που έχουν παραμείνει, καθώς δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, και τους πολλούς νέους προπονητές που υπάρχουν στο χώρο τα τελευταία χρόνια θεωρώ ότι το δραμινό ποδόσφαιρο είναι σε καλή κατάσταση, απλώς πρέπει οι ιθύνοντες της ΕΠΣ να μπορέσουν να βοηθήσουν ακόμα περισσότερο αυτά τα σωματεία ώστε να γίνουν ακόμα καλύτερα.

Πώς βλέπετε το επίπεδο των δραμινών προπονητών;
Θεωρώ ότι είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο μέσα από τις σχολές, μέσα από τα προπονητικά σεμινάρια. Θεωρώ ότι πάρα πολλά παιδιά θέλοντας να μάθουν περισσότερα πράγματα για την προπονητική συμμετέχουν σε αυτά, αφιερώνουν χρόνο σε αυτά εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους και βοηθούν το ποδόσφαιρο του νομού μας να είναι σε υψηλότερο επίπεδο.

Οι Δραμινοί προπονητές αξιοποιούν τα δραμινά ταλέντα;
Θεωρώ ότι όλοι οι Δραμινοί προπονητές όταν βλέπουν ότι στο σωματείο τους υπάρχει ποδοσφαιριστής που έχει ταλέντο είναι κοντά του, δουλεύει μαζί του, προσπαθεί να τον δώσει χρόνο συμμετοχής στην ομάδα και θέλει πραγματικά να τον βοηθήσει να πάει κάπου ψηλότερα.

Τέλος, τι μήνυμα θέλετε να στείλετε σε όλους τους φίλους του δραμινού ποδοσφαίρου για τον κορωνοϊό και αν πιστεύετε ότι πρέπει να ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα ή να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση για όλες τις ομάδες;
Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι: να είναι όλοι υγιείς και σίγουρα πιστεύω ότι πρέπει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα μέσα από κάποια μέτρα τα οποία θα παρθούν για να μπορέσουμε να δούμε τα πρωταθλήματα να τελειώσουν μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ