Στη Δράμα χθες ο Υφ. Δικαιοσύνης

0
1332

– Τη δημιουργία τρίτης θέσης εισαγγελέα στη Δράμα, με φόντο την επικείμενη λειτουργία των φυλακών, ζήτησε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας
– Κ. Μπλούχος για τις φυλακές Νικηφόρου: «Ένα σκάνδαλο είκοσι ετών παίρνει τέλος με αυτή την κυβέρνηση»
– Γ. Κώτσηρας: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε σε επικοινωνία τόσο με τους βουλευτές της περιοχής όσο και με τον Δικηγορικό Σύλλογο Δράμας»

Τη Δράμα επισκέφθηκε χθες ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας, ο οποίος, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Μπλούχο, πραγματοποίησε συναντήσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, τον Δήμο Δράμας και τον Δικηγορικό Σύλλογο.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας, παρουσία και των Βουλευτών κ.κ. Κ. Μπλούχου και Θ. Ξανθόπουλου, είχε εκτενή ενημέρωση αλλά και διαλογική συζήτηση με τη διοίκηση και τα μέλη του συλλόγου για θέματα που αφορούν τον τομέα της Δικαιοσύνης. Παράλληλα, μεταξύ άλλων, από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας τέθηκε και θέμα κάλυψης τρίτου εισαγγελέα στον Νομό Δράμας, ενόψει της λειτουργίας του καταστήματος κράτησης στον Νικηφόρο.
Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψή του στη Δράμα και ανέφερε ότι με τον Βουλευτή κ. Κώστα Μπλούχο μετέβη στην Π.Ε. Δράμας και στον Δήμο Δράμας, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει για θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία. Ακολούθως, χαρακτήρισε πολύ εποικοδομητική τη συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας. Ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Δ.Σ. Δράμας για την έκθεση ζητημάτων που αφορούν την περιοχή και σημείωσε: «Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει βοηθήσει εμπράκτως το Δικαστικό Μέγαρο Δράμας, προκειμένου να υπάρξει μία σημαντική χρηματοδότηση που θα βελτιώσει τις υποδομές του και τις συνθήκες απονομής δικαιοσύνης».
Ο Υφυπουργός τόνισε: «Είναι για εμάς στην κυβέρνηση μείζονα προτεραιότητα να βοηθήσουμε δικαστικά μέγαρα τα οποία πάσχουν σε επίπεδα υποδομών, ώστε να είναι καλύτερο το περιβάλλον για τους πολίτες, για τον νομικό κόσμο και για τους δικαστικούς υπαλλήλους και τους δικαστικούς λειτουργούς, διότι ο χώρος στον οποίο απονέμεται η δικαιοσύνη οφείλει να είναι όσο το δυνατόν πιο προσβάσιμος και καλός στη διαχείρισή του για την καθημερινότητα του πολίτη. Είχα την ευκαιρία να ακούσω και από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας, από τον Βουλευτή κ. Μπλούχο αλλά και από εκλεκτά μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου, ζητήματα που αφορούν οργανωτικής φύσης διαστάσεις στο κομμάτι που αφορά τη λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών της Δράμας. Μου εξέθεσαν ζητήματα τα οποία θα αξιολογήσουμε με πολλή ευαισθησία, δεδομένων των ιδιαιτεροτήτων που υπάρχουν στη λειτουργία τους. Θα συνεχίσουμε να είμαστε σε επικοινωνία τόσο με τους βουλευτές της περιοχής όσο και με τον Δικηγορικό Σύλλογο Δράμας, ώστε να επιτύχουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα, που είναι αναμφίβολα για όλους μας η καλύτερη δυνατή δημιουργία συνθηκών για την απονομή της δικαιοσύνης».
Σε ερώτηση των «ΧΡΟΝΙΚΩΝ της Δράμας» για την εκτίμησή του σχετικά με την έναρξη λειτουργίας του νέου καταστήματος κράτησης, ο Υφυπουργός είπε ότι πρόκειται για θέμα αρμοδιότητας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αλλά πρόσθεσε ότι του τέθηκαν ζητήματα (από τον Δικηγορικό Σύλλογο Δράμας) σχετικά με τους εισαγγελικούς λειτουργούς που θα χρειαστεί το Πρωτοδικείο Δράμας (ενόψει και της λειτουργίας του σωφρονιστικού καταστήματος) τα οποία θα αξιολογηθούν. Για το θέμα του χρόνου λειτουργίας του νέου καταστήματος κράτησης, πάντως, ο Βουλευτής της ΝΔ κ. Κώστας Μπλούχος διευκρίνισε αμέσως μετά: «Σαφώς και δεν μπορούμε να απαντήσουμε με σαφήνεια για τον ακριβή χρόνο. Ο βηματισμός γίνεται, αλλά είναι βηματισμός ΑΣΕΠ. Έχουμε βελτιώσει κατά πολύ τους χρόνους σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Πιθανολογούμε ότι ενδεχόμενα και μέσα στο επόμενο έτος θα μπορούσαμε να είμαστε έτοιμοι, αλλά είναι κάτι που δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε».
Σχετικά με την πολυετή καθυστέρηση που γνώρισε η εξέλιξη του καταστήματος κράτησης, ο κ. Μπλούχος πρόσθεσε: «Ένα σκάνδαλο είκοσι ετών παίρνει τέλος με αυτή την κυβέρνηση. Οι διαδικασίες ολοκληρώνονται και θα ανοίξουν οι φυλακές. Αυτό είναι δεδομένο».
Για το ίδιο θέμα και αφού ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης για την επίσκεψή του στη Δράμα, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας, κ. Τάσος Πούλιος, είπε ότι, σε ό,τι αφορά το νέο κατάστημα κράτησης, δεν υπάρχει μόνο το ζήτημα της λειτουργίας του ως οργανισμού αλλά και της προεργασίας που πρέπει να υπάρξει για να είναι ομαλή η λειτουργία του. «Επαναφέραμε στον κ. Υπουργό ένα πάγιο αίτημα του Δ.Σ. Δράμας και των δικαστικών υπηρεσιών για τη δημιουργία τρίτης θέσης εισαγγελέα στην Εισαγγελία Δράμας, γιατί, όταν οι φυλακές λειτουργήσουν, θα πρέπει να έχουν και μία επάρκεια σε ό,τι αφορά το υποστηρικτικό προσωπικό και τον Εισαγγελέα. Νομίζω ότι είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο και με τη βοήθεια του Υπουργού για το θέμα αυτό».
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας είπε ότι ήταν εξαιρετικά ευήκοα τα ώτα του Υπουργού σε ό,τι αφορά τα αιτήματα του Δ.Σ. Δράμας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι, μετά το τέλος της πανδημίας, η επίσκεψη του Υπουργού θα εγκαινιάσει μία δια ζώσης επικοινωνία, που θα μπορέσει να επιλύσει πιο εύκολα τα ζητήματα. Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Δράμας είχε θέσει και σειρά άλλων ζητημάτων που αφορούν τον σύλλογο αλλά και τα θέματα της δικαιοσύνης γενικότερα στην περιφέρεια.
Στη διάρκεια της συνάντησης, ο Βουλευτής της ΝΔ κ. Κ. Μπλούχος έθεσε προς τον Υφυπουργό και το ζήτημα της αναγκαιότητας ανάπλασης του αύλειου χώρου των δικαστηρίων, ο οποίος, όπως είπε, θα μπορούσε να αναβαθμιστεί και να δημιουργηθεί εκεί ακόμα και υπόγειο πάρκινγκ, στο πλαίσιο της γενικότερης αναβάθμισης που υφίσταται το Δικαστικό Μέγαρο Δράμας, κάτι που ο Υφυπουργός είδε ιδιαίτερα θετικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ