Η διακοπή ρεύματος «ξεφούσκωσε» το προπονητήριο στο Κραχτίδη

0
2264

Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε χθες, όπως διαβεβαίωσε η αρμόδια Αντιδήμαρχος κα Αναστασία Τόλιου σε δηλώσεις στα «Χ»

Μπροστά σε μία πρωτόγνωρη εικόνα βρέθηκαν την Κυριακή οι διερχόμενοι από το σημείο όπου βρίσκεται το φουσκωτό προπονητήριο στον αύλειο χώρο τού γηπέδου Κραχτίδη, στο τέλος τής οδού Φιλίππου. Η κατασκευή έμεινε χωρίς παροχή αέρα και, όπως ήταν λογικό, ξεφούσκωσε, προκαλώντας διάφορα σχόλια, ακόμα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ιδιαίτερα από τον χώρο της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας.
Συγκεκριμένα, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Πόλη + Ζωή» κ. Μιχάλης Μλεκάνης, αφού εκτίμησε ότι η εικόνα αυτή πιθανόν να οφείλεται σε διακοπή ρεύματος στην περιοχή, έκανε λόγο για αυτονόητα και αμείλικτα ερωτήματα για να συμπληρώσει: «Υπάρχει ή όχι γεννήτρια για να λειτουργεί σε περίπτωση διακοπής ρεύματος; (Μάλλον ναι) Αν ναι, γιατί δεν λειτούργησε; Υπάρχει ή όχι συντηρητής των εγκαταστάσεων; (Θα έπρεπε να υπάρχει οπωσδήποτε) Αν υπάρχει, γιατί δεν έγιναν ο απαιτούμενος έλεγχος και η απαιτούμενη συντήρηση; Αν δεν υπάρχει (μάλλον από τον Αύγουστο δεν υπάρχει), στην περίπτωση ατυχήματος λόγω προβλήματος στη συντήρηση, ποιος θα έφταιγε; Κύριοι της δημοτικής αρχής, δεν δικαιούστε να εγκαταλείψετε τα πάντα στην τύχη τους. Έχετε ευθύνες ακόμα» σχολίασε ο δημοτικός σύμβουλος.
Σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο θέμα, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, κα Αναστασία Τόλιου, αρμοδιότητα της οποίας είναι οι αθλητικές υποδομές, είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ότι η διακοπή ρεύματος που σημειώθηκε την Κυριακή προκάλεσε ένα πρόβλημα, το οποίο ωστόσο δεν αφορά τη γεννήτρια του φουσκωτού, αλλά το σύστημα τροφοδοσίας, και διαπιστώθηκε ότι χρήζει αντικατάστασης η σωλήνωση που συνδέει τη γεννήτρια με τη δεξαμενή πετρελαίου. «Επειδή το συμβάν συνέβη την Κυριακή και δεν επρόκειτο να χαθούν ώρες προπονήσεων, θεωρήσαμε ότι δεν θα πρέπει να διακινδυνεύσουμε να αφήσουμε σε λειτουργία τη γεννήτρια. Αφήσαμε την κατασκευή να ξεφουσκώσει συνειδητά. Η σωλήνωση που είχε πρόβλημα θα αντικατασταθεί σήμερα (χθες Δευτέρα) και έτσι δεν θα αντιμετωπίσουμε κάποιο ανάλογο πρόβλημα στη συνέχεια».
Όπως διευκρίνισε η αρμόδια Αντιδήμαρχος, το φουσκωτό επανήλθε στην κανονική του λειτουργία αμέσως μετά την επαναφορά της ηλεκτροδότησης και σημείωσε ότι το πρόβλημα στις σωληνώσεις που συνδέουν τη γεννήτρια με τη δεξαμενή πετρελαίου ήταν κάτι που εντοπίστηκε με αφορμή αυτό το περιστατικό.
Πρόσθεσε, επίσης, ότι υπάρχει ανάδοχος για τη συντήρηση του φουσκωτού προπονητηρίου, ο οποίος όμως δεν έχει ακόμα υπογράψει τη σύμβασή του. Παρόλα αυτά, βρέθηκε στον χώρο του φουσκωτού προπονητηρίου, προκειμένου να αποκαταστήσει το πρόβλημα που παρουσιάστηκε. «Η κατασκευή δεν θα ξεφούσκωνε αν επιλέγαμε να θέσουμε σε λειτουργία τη γεννήτρια από την Κυριακή. Εκτιμήσαμε όμως ότι, επειδή, λόγω της ημέρας, το φουσκωτό προπονητήριο δεν χρησιμοποιείται από τα σωματεία, δεν θα πρέπει να ρισκάρουμε να θέσουμε σε λειτουργία τη γεννήτρια, δεδομένης και της βλάβης στις σωληνώσεις και την εκροή πετρελαίου σε αυτές». Με την αντικατάσταση των σωληνώσεων δεν θα παρουσιαστεί τέτοιο πρόβλημα στο μέλλον, διαβεβαίωσε η κα Αναστασία Τόλιου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!