Στη Δράμα και τη Θάσο η ολομέλεια των προέδρων των Περιφερειακών Συμβουλίων

0
1681

Χρ. Παπαθεοδώρου: «Θα διεξαχθεί από τις 30 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου»


 

Από τις 30 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου, θα φιλοξενηθεί στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και συγκεκριμένα στη Δράμα και τη Θάσο, η ολομέλεια των προέδρων των Περιφερειακών Συμβουλίων της χώρας. Αυτό δήλωσε χθες απαντώντας σε ερώτηση των «Χ» ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της ΠΑΜΘ κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου, σημειώνοντας ότι η ολομέλεια των προέδρων είναι ένας θεσμός που δημιουργήθηκε από τις αρχές της παρούσης αυτοδιοικητικής περιόδου, δηλαδή στις αρχές του 2019.
«Η πολυνομία μας υποχρέωσε να ενεργοποιήσουμε τις συναντήσεις μας σε τακτική βάση, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματα τα οποία προέκυψαν ελέω απλής αναλογικής, που μέσω των κυβερνητικών νόμων αντί να λύσουν το πρόβλημα της κυβερνησιμότητας δημιούργησαν ενδεχομένως κενά σε πολλές περιπτώσεις» τόνισε ο κ. Παπαθεοδώρου, προσθέτοντας: «Έτσι έρχεται και η σειρά της δικής μας περιφέρειας να φιλοξενήσει τη Συνάντηση στην οποία είναι καλεσμένοι τόσο οι πρόεδροι της πρώτης διετίας όσο και οι πρόεδροι της δεύτερης διετίας, γιατί όπως είναι γνωστό σε κάποιες περιφέρειες έχουν αλλάξει οι πρόεδροι, ενώ σε κάποιες άλλες οι πρόεδροι των περιφερειακών συμβουλίων παρέμειναν οι ίδιοι».

Το πρόγραμμα της ολομέλειας
Ο κ. Παπαθεοδώρου ανέφερε επίσης ότι οι εκδηλώσεις της ολομέλειας ξεκινούν στις 30 Ιουνίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του διοικητηρίου της Δράμας. Στη συνέχεια στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα τη χρήση των social media και την επιρροή τους στην πολιτική και την οικονομία, στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης και τα fake news, δηλαδή την παραπληροφόρηση η οποία δυστυχώς στις ημέρες μας ανθεί.
Καλεσμένοι και ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι:
– κ. Μανώλης Σφακιανάκης πρώην προϊστάμενος της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος και
– κ. Αναστάσιος Πούλιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας.
Καλεσμένος θα μετέχει επίσης στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ασχολείται με το θέμα της παραπληροφόρησης, το όνομά του οποίου θα οριστικοποιηθεί προσεχώς.

Την επόμενη ημέρα, 1η Ιουλίου, όταν η Δράμα γιορτάζει τα «Ελευθέρια», οι καλεσμένοι της συνάντησης της ολομέλειας των προέδρων των Περιφερειακών Συμβουλίων θα παραστούν στη Δοξολογία, στις καταθέσεις στεφάνων και στις λοιπές εκδηλώσεις.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα επισκεφθούν το σπήλαιο Αγγίτη ενώ θα παραστούν και στις εκδηλώσεις που θα διοργανώσει ο Δήμος Δράμας, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα «Ελευθέρια».

Στις 2 Ιουλίου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει μετάβαση στη Θάσο, όπου μεταξύ άλλων θα γίνει εκδήλωση με θέμα «Η Θάσος ως τουριστικό προϊόν» παρουσία του Δημάρχου της Θάσου και της Αντιπεριφερειάρχη κ. Πολυμέρου. Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης εκδήλωσης θα γίνει προσπάθεια ώστε οι καλεσμένοι πρόεδροι των Περιφερειακών Συμβουλίων, να δουν την κορωνίδα του τουρισμού στην Περιφέρεια ΑΜΘ.

Οι εργασίες της ολομέλειας των προέδρων των Περιφερειακών Συμβουλίων θα λήξουν την Κυριακή 3 Ιουλίου.
Αυτή είναι η πρώτη φορά που η ολομέλεια των προέδρων των Περιφερειακών Συμβουλίων της Ελλάδας φιλοξενείται στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ