Στη Δράμα στις 10 και 11 Μαΐου οι τελικοί του πανελλήνιου σχολικού πρωταθλήματος χάντμπολ

0
1303

Γρ. Παπαεμμανουήλ: «Θα είναι ευτυχής συγκυρία να μπορέσουμε να χειροκροτήσουμε τα κορίτσια μας στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου της τελικής φάσης»


 

Συνέντευξη τύπου για τη τελική φάση των πανελληνίων σχολικών αγώνων χειροσφαίρισης (χάντμπολ) που θα φιλοξενηθεί στη Δράμα, παραχώρησαν χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σπύρος Κιουλάνης και ο κ. Σάββας Καραβασίλογλου, υπεύθυνος Φυσικής Αγωγής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας και υπεύθυνος για τους σχολικούς αγώνες των Λυκείων.
Ο κ. Σπύρος Κιουλάνης προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δήλωσε ότι οι αγώνες θα γίνουν στη Δράμα στις 10 και 11 Μαΐου, ο ίδιος εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για το γεγονός, καθώς έτσι θα υλοποιηθεί η υπόσχεση που είχε δοθεί στους μαθητές του ΓΕΛ Προσοτσάνης το 2019 όταν κατέκτησαν την πρώτη θέση στους αγώνες. Στην τελετή βράβευσης των μαθητών του σχολείου τότε είχε δοθεί η υπόσχεση ότι την επόμενη χρονιά η ΔΔΕ Δράμας θα κάνει ότι περνά από το χέρι της ώστε οι αγώνες να έρθουν στη Δράμα. Βέβαια η επόμενη χρονιά ήταν η χρονιά της πανδημίας και συνεπώς ήταν αδύνατον να υλοποιηθεί η υπόσχεση λόγω της γνωστής απαγόρευσης των αθλητικών αγώνων. «Φέτος που τα πράγματα είναι καλύτερα, το βάλαμε στόχο από τον Σεπτέμβριο και το υλοποιήσαμε χάρη στο γραφείο φυσικής αγωγής αλλά και την υποστήριξη των φορέων της Δράμας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και προσωπικά τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ για την πραγματική συμβολή του στο να έρθουν οι αγώνες της τελικής φάσης στη Δράμα αλλά και τους δημάρχους Δράμας και Προσοτσάνης. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εκδήλωση για τα σχολεία μας αλλά και για τη Δράμα, δεδομένου ότι υπάρχει και μια πλούσια παράδοση στον αθλητισμό και ειδικότερα στην χειροσφαίριση. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να υποδεχτούμε με τον καλύτερο τρόπο τις αποστολές των σχολείων από την Κύπρο, την Αθήνα, τα Χανιά και από τη Βέροια. Να περάσουν καλά αλλά και να γνωρίσουν τη Δράμα. Το μήνυμά μας είναι όλοι και όλες να χαρούν αυτούς τους αγώνες ωστόσο δεν θα κρύψουμε και την επιθυμία μας το σχολείο της Προσοτσάνης να βρεθεί στο υψηλότερο βάθρο της τελικής κατάταξης».
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ συμπλήρωσε ότι δεν ήταν μόνο το 2019 που τα παιδιά στην Προσοτσάνη πήραν το πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα χάντμπολ αλλά και το 2022. «Τότε ως Αντιπεριφερειάρχης υποδέχθηκα τα κορίτσια στο διοικητήριο, τότε πάλι και εγώ από την πλευρά μου έδωσα υπόσχεση ότι φέτος θα βάλουμε τα δυνατά μας όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να φέρουμε την τελική φάση των πανελληνίων σχολικών αγώνων χειροσφαίρισης εδώ στη Δράμα. Αλλά και ως παλιός χαντμπολίστας ένοιωσα και μια επιπλέον ευθύνη για αυτό το γεγονός και σε στενή συνεργασία με την ΔΔΕ Δράμας, από το τέλος του 2022 κάναμε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να μπορούμε να συμβάλουμε ως Περιφέρεια έμπρακτα οικονομικά στη διοργάνωση αυτής της τελικής φάσης, που ξεκινάει την επόμενη Τετάρτη 10 Μαΐου και ολοκληρώνεται την Πέμπτη 11 Μαΐου. Με τη συμμετοχή 8 σχολείων μαζί με αυτό της Προσοτσάνης. Θα είναι ευτυχής συγκυρία να μπορέσουμε να χειροκροτήσουμε τα κορίτσια μας στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου της τελικής φάσης. Το αξίζουν και η πορεία του το αποδεικνύει…» Ο κ. Παπαεμμανουήλ κάλεσε όλους τους φίλους του χάντμπολ και του αθλητισμού να παρακολουθήσουν τους αγώνες που θα γίνουν στο κλειστό γυμναστήριο της Προσοτσάνης Γ. Μακρής και στο αθλητικό κέντρο Δ. Κραχτίδη στη Δράμα.
Ο κ. Σάββας Καραβασίλογλου, υπεύθυνος Φυσικής Αγωγής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Το γραφείο φυσικής αγωγής ένοιωθε ότι χρωστούσε μια τέτοια διοργάνωση στα κορίτσια του χάντμπολ στην Προσοτσάνη γιατί τη τελευταία δεκαετία συμμετείχαν συνέχεια στις τελικές φάσεις, έχουν κερδίσει πανελλήνια πρωταθλήματα, έχουν συμμετάσχει σε παγκόσμια σχολικά πρωταθλήματα, οπότε νοιώσαμε ότι το χρωστάμε σε αυτά τα κορίτσια και σε αυτό το σχολείο…»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!