Στη Δράμα, την Καβάλα και τον Έβρο συνελήφθησαν επτά διακινητές για παράνομη μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών

0
1471

Συνελήφθησαν τη Δευτέρα 11 και την Τρίτη 12 Απριλίου, σε περιοχές της Δράμας, του Έβρου και της Καβάλας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Δράμας, Ορεστιάδας και Καβάλας, 7 διακινητές, τέσσερις αλλοδαποί και τρεις ημεδαποί, οι οποίοι εμπλέκονται σε τέσσερις διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.
Αναλυτικότερα, το πρωί της Δευτέρας στο ύψος του οικισμού Καλαμώνα Δράμας, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα 3 μη νόμιμους μετανάστες.
Επίσης το ίδιο πρωί στο Διδυμότειχο, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου συνέλαβαν αρχικά τους δύο ημεδαπούς δράστες, διότι τους εντόπισαν να καθοδηγούν πεζή 6 μη νόμιμους μετανάστες, στους οποίους όπως προέκυψε παρείχε κατάλυμα ο τρίτος δράστης, ο οποίος εντοπίσθηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και συνελήφθη.
Παράλληλα, χθες το πρωί, στην παρέβρια περιοχή Διδυμοτείχου, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς διακινητές, διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, 4 μη νόμιμους μετανάστες.
Επίσης, χθες το πρωί, στον οικισμό Μεσορόπης Καβάλας, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.
Σημειώνεται ότι ο δράστης μετά την ακινητοποίηση του οχήματος επιχείρησε να διαφύγει πεζός, χωρίς όμως να τα καταφέρει.
Επισημαίνεται ότι και οι τρεις οδηγοί των οχημάτων μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών στερούνται αδειών ικανότητας οδήγησης. Κατασχέθηκαν 3 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και 1 πλαστική βάρκα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ