Συνάντηση του Δημήτρη Κυριαζίδη με τον Υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Στύλιο για τα θέματα της Δράμας

1
1800

Την αγωνία του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου του τόπου μας, μετέφερε για ακόμα μία φορά, στον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Στύλιο ο Δημήτρης Κυριαζίδης.
Σύμφωνα με δημόσια ανακοίνωση, κατά την επίσκεψη του κ. Υφυπουργού στον Δήμο Παγγαίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση και με τον κ. Κυριαζίδη καθώς και τον Πρόεδρο Αγροτικών Συνεταιρισμών Δράμας κ. Ιωάννη Κεσκίνογλου, όπου αναπτύχθηκαν αναλυτικά τα προβλήματα που απασχολούν τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο του τόπου μας.
Στη συνέχεια έγινε μια ουσιαστική θεσμική συζήτηση για το σύνολο των θεμάτων που αφορούν τον πρωτογενή τομέα της πατρίδας μας.
Ως ήταν επόμενο η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στο κόστος παραγωγής και πως αυτό επηρεάζει την καθημερινότητα δηλαδή το ρεύμα, τα καύσιμα, το πετρέλαιο, τις ζωοτροφές, τα λιπάσματα.
Ο Υφυπουργός ανέπτυξε τις δράσεις-χρηματοδοτήσεις του Υπουργείου που αφορούν αρκετά εκατομμύρια ευρώ και ανέφερε ότι «Αυτήν την εβδομάδα ξεκινά η λειτουργία της πλατφόρμας για την επιδότηση στα καύσιμα». Ανάφερε επίσης ότι «Στο ρεύμα είμαστε στους συμψηφισμούς, δηλαδή έχουν ενταχθεί και τα νομικά πρόσωπα με όριο πληρωμών τις 200.000 € στην τριετία ενώ για τα φυσικά πρόσωπα στις 20.000 € στην τριετία».
Ο Υφυπουργός ενημέρωσε επίσης ότι υπάρχουν και οι υπόλοιπες επιδοτήσεις από το Ενεργειακό ταμείο που έχει θεσμοθετηθεί από το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Αναλυτικά ανέφερε:
-Για τις ζωοτροφές έχει ψηφισθεί και το επόμενο διάστημα θα καταβληθεί το 2% επί του τζίρου για την προηγούμενη χρονιά (2021) για να στηριχθεί η κτηνοτροφία.
-Αποφασίσθηκε από την Ε.Ε. η χρηματοδότηση 26.000.000€ τα οποία υπάρχει η σκέψη και η μελέτη να διατεθούν για τα λιπάσματα. Το ποσό αυτό μπορεί να αυξηθεί έως και 200%, δηλαδή να φτάσει μέχρι και στα 70.000.000€

Τέλος συζητήθηκε ο ανασχεδιασμός του κανονισμού του ΕΛΓΑ, η χρηματοδότησή του για την ενεργητική προστασία για τα αντιχαλαζικά μέτρα, καθώς και ο εκσυγχρονισμός των συστημάτων του με επιχορήγηση 8.000.000€.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!