Στη μνήμη του Κ. Αποστολίδη φέτος το ογκολογικό συμπόσιο

-Οι επιδιώξεις για τη μονάδα χημειοθεραπείας στο ΓΝ Δράμας -Σ. Παπαδόπουλος στα «Χ»: «Μόνο το 2022 σώθηκαν 370.000 ζωές στην ΕΕ»

0
194

Σε έναν ξεχωριστό άνθρωπο που ευεργέτησε όχι μόνο τη Δράμα, αλλά όπως αποδείχθηκε και άλλες περιοχές της χώρας, στον αείμνηστο Κώστα Αποστολίδη, ήταν αφιερωμένο το 10ο επιστημονικό συμπόσιο με τίτλο: «Η Δράμα ενάντια στον καρκίνο» που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Κούρος από 24 έως 26 Μαΐου 2024. Το συμπόσιο διοργανώθηκε με επιτυχία και φέτος από την ελληνική επιστημονική εταιρεία «Η Δράμα ενάντια στον καρκίνο» σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Δράμας και τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δράμας.
Η προσφορά του Κώστα Αποστολίδη στην ευρύτερη ελληνική κοινωνία αναδείχθηκε πολύ εύστοχα από την αναφορά που έκανε στον εκλιπόντα, ο Δραμινός λογοτέχνης Βασίλης Τσιαμπούσης, λίγο πριν την ομιλία του Θεοδοσίου Κυριακίδη για το ρόλο των Ποντίων ευεργετών στην πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας. Είναι χαρακτηριστικό το απόσπασμα της αναφοράς που έκανε ο κ. Τσιαμπούσης μιλώντας για την σύγχρονη ιστορία της Δράμας, λέγοντας ανάμεσα σε άλλα ότι «Η Δράμα είναι μια πόλη που δεν είχε την ελάχιστη εύνοια της πολιτείας και των κυβερνήσεων ώστε να αναπτυχθεί όπως της έπρεπε και η έλλειψη κάθετου άξονα προς την Εγνατία, την καταδίκασε να μην έχει αναδειχθεί, σε δημοφιλή εκδρομικό και τουριστικό προορισμό. Τα τελευταία χρόνια όμως κάτι άλλαξε. Της έτυχε το προνόμιο να δεχθεί βοήθεια και στήριξη από δυο Δραμινούς επιχειρηματίες που την αγάπησαν, δηλαδή τον Κώστα Αποστολίδη και τον Άρη Θεοδωρίδη. Όσα δεν δρομολόγησαν τόσα χρόνια οι κρατικές και τοπικές αρχές ανέλαβαν να τα διεκπεραιώσουν οι δυο αυτοί ευεργέτες της πόλης». Σε άλλο σημείο τόνισε ότι το επιστημονικό συνέδριο της εταιρείας «Η Δράμα ενάντια στον καρκίνο αυτή τη φορά είναι αφιερωμένο στον Κώστα Αποστολίδη, ιδιοκτήτη της Raycap, που δεν είναι πια μαζί μας εδώ και τρεις μήνες.

Αναλυτικά στη έντυπη έκδοση των «Χ» που κυκλοφορεί

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!