Θεμελιώνεται στο Νευροκόπι το νέο Δημοτικό Σχολείο

-Προχωρούν απρόσκοπτα οι εργασίες με την εγκατάσταση νέου σκυροδέματος με στόχο το έργο να παραδοθεί το Νοέμβριο του 2025 -Τη θεμελίωση θα κάνει στα τέλη Μαΐου, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας

0
227

Στις 30 Μαΐου, στις 11 το πρωί θα γίνει η τελετή θεμελίωσης στο έργο κατασκευής του νέου δωδεκαθέσιου Δημοτικού Σχολείου στο Νευροκόπι, σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου, ο Δήμαρχος Νευροκοπίου, Ελευθέριος Ταμπουρίδης. Ο ίδιος είπε ότι τη θεμελίωση θα κάνει ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.
Την ίδια ώρα είναι σε εξέλιξη οι εργασίες για την κατασκευή του νέου σχολείου από τον εργολάβο, που υπέγραψε συμφωνητικό στα τέλη του 2023. Οι εργασίες άρχισαν από τις αρχές του 2024, μετά από ένα διάστημα παύσης 5 ετών, λόγω των προβλημάτων που προηγήθηκαν με τους προηγούμενους αναδόχους.
Μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κάτω Νευροκοπίου, Ησαΐας Χατζηκωνσταντίνου, είπε τα συνεργεία έχουν ξεκινήσει να τοποθετούν τα καινούργια σίδερα για τον οπλισμό σκυροδέματος. «Τα προηγούμενα είχαν τοποθετηθεί το 2018. Είχαν σκουριάσει μέσα στα νερά. Ήταν επιθυμία του δημάρχου να αφαιρεθούν οι παλιές αυτές κατασκευές και να ξεκινήσει σωστά η θεμελίωση του σχολείου. «Αυτό που έμεινε από την παλιά κατασκευή ήταν το μπετόν βάσης (μπετόν καθαριότητας όπως ονομάζεται). Στην ουσία έχουμε καινούργια σκυροδέματα και νέα εγκατάσταση. Η σύμβαση για την αποπεράτωση του έργου έχει διάρκεια από τον 12ο μήνα του 2023 μέχρι τον 11ο μήνα του 2025.

Αναλυτικά στη έντυπη έκδοση των «Χ» που κυκλοφορεί

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!