Στη Philoxenia η οινική διαδρομή στην οποία συμμετέχει ο Δήμος Δράμας

0
884

Είναι η πρώτη διαβαλκανική οινική διαδρομή που αφορά τη δικτύωση των οινοτόπων του Άθωνα και του Δήμου Αριστοτέλη με τους οινότοπους της Δράμας και του Τσάρεβο


Στην τουριστική έκθεση Philoxenia της Θεσσαλονίκης θα παρουσιαστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, και επίσημα τον Νοέμβριο, η πρώτη διαβαλκανική οινική διαδρομή που αφορά τη δικτύωση των οινότοπων του Άθωνα και του Δήμου Αριστοτέλη με τους οινότοπους της Δράμας και του Τσάρεβο.
Μία διαδρομή που ενώνει το Αιγαίο με τη Μαύρη Θάλασσα και είναι δεμένη με πολλά project εναλλακτικού τουρισμού, που θα αναδεικνύει τη φυσική, ιστορική, και πολιτιστική προέλευση των ανθρώπινων δραστηριοτήτων της Μακεδονίας.
Η παρουσίαση της οινικής δικτύωσης του Δήμου Δράμας, του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής και του Δήμου Τσάρεβο της Βουλγαρίας πραγματοποιήθηκε στη Δράμα το φθινόπωρο του 2021 στο Δημαρχείο της Δράμας.
Ο Δήμαρχος Δράμας, κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, έχει επισημάνει για την συγκεκριμένη συνεργασία των τριών δήμων, ότι αποτελεί μία καινοτόμο μορφή συνεργασίας με στόχο την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, μέσα από τη συνέργεια των τριών περιοχών. Μάλιστα, όπως έχει δηλώσει: «Θέλουμε να αναπτύξουμε τον οινικό τουρισμό στην πόλη της Δράμας και μάλιστα μας δίνεται μία πρώτη δυνατότητα να παρουσιάσουμε τα κρασιά της πόλης μας και να καλέσουμε τους πολίτες να επισκεφτούν σε μία οινική διαδρομή τα μοναδικά μας οινοποιεία». Ο κ. Μαμσάκος πρόσθεσε ότι ο Δήμος Δράμας δηλώνει ένα μεγάλο παρών σε αυτές τις πρωτοβουλίες και συνέχισε: «Από την άλλη πλευρά, με την ιδιότητα και του προέδρου της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης των Δήμων της Ελλάδας, θεωρώ ότι (οι πρωτοβουλίες αυτές) είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων. Μπορεί να αποτελέσουν τον προπομπό, για να μπορέσουμε τέτοιες πετυχημένες προσπάθειες να τις αναδείξουμε. Θα αποτελέσει έναν πιλότο, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τις μοναδικές ομορφιές των περιοχών μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Μέσα από αυτή τη συνεργασία θέλουμε επίσης να καταδείξουμε ότι ο τουρισμός είναι κινητήριος δύναμη για την ανάπτυξη. Η Δράμα, δυστυχώς, είναι στα πρώτα βήματα, αλλά ευελπιστούμε ότι ξεκινούμε ένα ταξίδι το οποίο θα έχει πολύ θετικά αποτελέσματα, με την παρουσίαση μίας παρθένας αλλά πανέμορφης περιοχής. Τα κρασιά είναι κινητήριος δύναμη, διότι οι τοπικές επιχειρήσεις εξάγουν το μοναδικό κρασί της περιοχής σε παγκόσμια εμβέλεια. Πιστεύω ότι με τη συνένωση των δυνάμεων του Δήμου Δράμας, του Δήμου Αριστοτέλη και του Δήμου Τσάρεβο θα μπορέσουμε να αναδείξουμε και να παρουσιάσουμε τα προϊόντα μας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, στηρίζοντας την κοινωνία αλλά και την επιχειρηματικότητα».
Πρόκειται για μια συνεργασία που εμφανώς έχει προοπτικές, διότι η χώρα μας επιδιώκει να επενδύσει σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού την προσεχή περίοδο. Εξάλλου, η γαστρονομία και ο οινοτουρισμός είναι ένας σημαντικός πυλώνας τουριστικής ανάπτυξης, πολύ περισσότερο με δεδομένο ότι ο Νομός Δράμας έχει ουκ ολίγους επαγγελματίες και οινοποιεία. Έτσι, για την ανάδειξη του οινικού τουρισμού απαιτούνται συνεργασίες και καλή στόχευση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ