Αιμοδοσία χθες στο νοσοκομείο στο πλαίσιο της Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας

0
5374

Από τους πρώτους που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας


Αιμοδοσία στο Γ.Ν. Δράμας πραγματοποιήθηκε χθες στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας που διεξάγεται στη Δράμα. Η αιμοληψία έγινε μεταξύ 10:00–13:00, ενώ σε αυτή συμμετείχε και ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, ο οποίος μάλιστα είναι τακτικός αιμοδότης εδώ και αρκετά χρόνια. Επρόκειτο για μια ακόμη επιτυχημένη δράση από αυτές που διεξάγονται από τη Δευτέρα στο πλαίσιο της Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας.
Μιλώντας στα “ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας” ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ είπε ότι στο πλαίσιο της εβδομάδας Δημόσιας Υγείας που ξεκίνησε τη Δευτέρα 6 Ιουνίου και ολοκληρώνεται το Σάββατο 11 Ιουνίου, και διοργανώθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοιν. Πολιτικών ΑΜΘ κ. Αριστείδη Μωυσιάδη σε όλες τις περιφερειακές ενότητες, διεξάγεται και η προγραμματισμένη αιμοδοσία στο Νοσοκομείο της Δράμας. Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον κ. Μωυσιάδη, για την πρόσκληση να συμμετάσχει σε αυτό το πολύ σημαντικό κομμάτι των προγραμματισμένων δράσεων, το οποίο όπως είπε χαρακτηριστικά “Σώζει ζωές”. “Είμαστε εδώ για να δηλώσουμε εμπράκτως την συμπαράστασή μας στην όλη προσπάθεια και ιδιαίτερα στην εθελοντική αιμοδοσία που είναι πολύ σημαντική. Πρέπει, νομίζω να δραστηριοποιηθούμε όλοι, γιατί όλοι μπορεί κάποια στιγμή να χρειαστούμε αίμα. Αυτό λοιπόν είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για τον συνάνθρωπό μας που θα χρειασθεί αίμα”.
Μιλώντας για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοιν. Πολιτικών ΑΜΘ κ. Αριστείδης Μωυσιάδης, ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας και την στήριξή του στη σημερινή δράση, όπως και τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρήστο Παπαθεοδώρου αλλά και τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Παρακολούθησης Εφαρμογής Δράσεων Αγροτικής Οικονομίας κ. Γιώργο Ζιμπίδη για την για την συμμετοχή τους. Ο κ. Μωυσιάδης είπε ότι η αιμοδοσία είναι πολύ σημαντική πράξη, αλλά για να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα πρέπει να υπάρξει συμμετοχή από τον κόσμο και ιδιαίτερα από τους αιρετούς.
Τόνισε επίσης ότι: “Είναι σημαντικό ο κόσμος να έχει το αίσθημα της ασφάλειας και να γνωρίζει ότι η διοίκηση είναι κοντά στις δράσεις που αφορούν τους πολίτες, δίνοντας το καλό παράδειγμα. Για την πορεία των δράσεων της εβδομάδας Δημόσιας Υγείας, σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είμαστε ικανοποιημένοι, “Ήμουν στο Διδυμότειχο, στην Ξάνθη και στην Καβάλα. Σε όλη την περιφέρεια υπάρχει μια άρτια οργάνωση σε ότι αφορά το πρόγραμμα της Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας. Θα πρέπει να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους και τους συνεργάτες, των διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας σε όλη την περιφέρεια που εργάστηκαν πραγματικά πολύ για να έχουμε αυτό το πολύ ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Ας ευχηθούμε λοιπόν ο κόσμος να το χαρεί”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ