Στο κέντρο της Δράμας: Αρκούντως διδακτική εμπειρία η προσομοίωση με αμαξίδιο

0
4939

Πραγματοποιήθηκαν οι δράσεις του Συλλόγου Παραπληγικών στο πλαίσιο της εβδομάδας Δημόσιας Υγείας


Ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας πραγματοποίησε χθες στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας δράση στο πλαίσιο της εβδομάδας Δημόσιας Υγείας, με θέμα «Έλα στη θέση μου», στην διάρκεια της οποίας οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν να μετακινηθούν με αναπηρικό αμαξίδιο.
Επίσης για τους μικρούς Δραμινούς υπήρξε ξεχωριστή δράση ζωγραφικής με ξυλομπογιές και μαρκαδόρους, όπου το κάθε παιδί μπορούσε να κρεμάσει με σχοινάκι τη ζωγραφιά του σε κάποιο δέντρο στην πλατεία, αλλά είχε και την ευκαιρία ζωγραφικής με κιμωλίες σε χαρτόνια, για να γεμίσει η πλατεία με χαρούμενες ζωγραφιές και χρώματα.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Παραπληγικών Δράμας κ. Αγλαΐα Κατσιγιάννη μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» και άλλα τοπικά μέσα που παρακολούθησαν τη δράση τόνισε ότι μέλη και φίλοι του συλλόγου, βρέθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας προκειμένου να πραγματοποιήσει τη δράση “Ζωγραφίζουμε τη χαρά” στο πλαίσιο της εβδομάδας Δημόσιας Υγείας που διοργανώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας. Παράλληλα υπήρχε στην πλατεία Ελευθερίας και ένα αναπηρικό αμαξίδιο, κυρίως για τους ενήλικες που θα ήθελαν να δοκιμάσουν την εμπειρία χρήσης του.
Η δράση προσομοίωσης της κίνησης με αναπηρικό αμαξίδιο για τους πολίτες που θα ήθελαν να διαπιστώσουν από πρώτο χέρι τις δυσκολίες που έχει η κίνηση με αμαξίδιο στην πόλη αλλά και η προσπάθεια διέλευσης μέσω των διαβάσεων, είναι ένα εγχείρημα που έχει κάνει με επιτυχία και σε προηγούμενες δράσεις του ο σύλλογος Παραπληγικών Δράμας. “Όπως αποδείχθηκε και στην χθεσινή δράση, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να καταλάβει κανείς τα προβλήματα που έχουν οι χρήστες των αναπηρικών αμαξιδίων ακόμη και όταν κινούνται στο κέντρο της πόλης όπου υπάρχουν διαθέσιμες αναπηρικές ράμπες και οι οδηγοί συμμορφώνονται περισσότερο με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Παράλληλα όπως είπε η κα Αγλαΐα Κατσιγιάννη: “Οι δράσεις του συλλόγου είναι πλούσιες και αφορούν κάθε χρόνο μικρούς αλλά και μεγαλύτερους, ωστόσο στο διάστημα της καραντίνας αναγκαστήκαμε να περιοριστούμε. Πλέον επανήλθαμε δυναμικά με πολλές όμορφες δράσεις που ακολουθούν το καλοκαίρι και το φθινόπωρο. Η κα Κατσιγιάννη πρόσθεσε μάλιστα ότι την ερχόμενη Τετάρτη στο καφέ Αγαθαγγέλου, ο σύλλογος Παραπληγικών Δράμας θα γιορτάσει τα 28 χρόνια λειτουργίας του και κάλεσε στην εκδήλωση τους φίλους και τα μέλη του συλλόγου.
Μιλώντας για τις δράσεις της εβδομάδας Δημόσιας Υγείας η κα Σοφία Τσακιρίδου από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, είπε ότι στο πλαίσιο των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, μέλη του Ιατρικού Συλλόγου ενημερώνουν τον κόσμο για πνευμονολογικά, καρδιολογικά και παθολογικά θέματα γενικής φύσεως.
Στο πλαίσιο των παραπάνω ενημερωτικών εκδηλώσεων σήμερα Πέμπτη θα γίνει δια ζώσης ενημέρωση των πολιτών από τον Ιατρικό Σύλλογο Δράμας και εκπροσώπων του Ερυθρού Σταυρού – Περιφερειακού Τμήματος Δράμας, αναφορικά: Με το σύνδρομο μακροχρόνιου Covid. Του Εθνικού εμβολιαστικού προγράμματος παιδιών και ενηλίκων. Με γενικότερα θέματα που αφορούν τη Δημόσια Υγεία από τις 11:00 έως τις 13:00 στην πλατεία Ελευθερίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ