Στην αλλαγή του χρόνου η πρώτη γέννηση στη Δράμα

0
3860
Στιγμιότυπο στο μαιευτήριο της κλινικής Υγιεία λίγο μετά τη γέννηση του παιδιού

Χαμόγελα και ικανοποίηση στους γονείς και το ιατρικό προσωπικό, γιατί μετά από μια δύσκολη γέννα ήρθε στη ζωή ένα υγιέστατο αγοράκι

Ακριβώς στην αλλαγή του χρόνου και την είσοδο του νέου έτους, σημειώθηκε στη Δράμα η πρώτη γέννηση ενός υγιέστατου αγοριού 3,450 κιλών που γέμισε με απερίγραπτη χαρά τους γονείς του και με ικανοποίηση τους γιατρούς του μαιευτηρίου της κλινικής «Υγιεία». Το νεογέννητο ήρθε στον κόσμο στο πρώτο λεπτό του 2021.
Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο μαιευτήρας – γυναικολόγος κ. Χρήστος Κανόπουλος είπε ότι ήταν ένας εργώδης τοκετός, μεγάλης αντικειμενικής δυσκολίας με ταλαιπωρία για το έμβρυο, που ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα της παραμονής της πρωτοχρονιάς με επιδίωξη η μητέρα του να γεννήσει φυσιολογικά. Τελικώς το παιδάκι γεννήθηκε με καισαρική γιατί έχανε παλμούς.
«Βρέθηκα στην κλινική για περίπου 7 – 8 ώρες. Ξεκινήσαμε για ένα φυσιολογικό τοκετό και τελικώς γεννήθηκε με καισαρική λόγω αλλοίωσης παλμών προκειμένου να μην χάσουμε το παιδί. Από το 1994 που ξεκίνησα την ιατρική συμβαίνει για πρώτη φορά να έρχεται στον κόσμο ένα νεογνό ακριβώς στην αλλαγή του χρόνου. Είναι σπάνιο να συμβεί κάτι τέτοιο σε έναν μαιευτήρα. Ωστόσο, εκείνη την ώρα μέλημά μας ήταν να βγει γερό το παιδί και η μητέρα. Μετά την γέννηση του παιδιού όλοι μας νοιώσαμε μεγάλη ικανοποίηση και ευφορία όπως είναι φυσικό» εξηγεί ο έμπειρος μαιευτήρας της κλινικής «Υγιεία» στην οποία υπηρετεί ως γιατρός από την έναρξη της λειτουργίας της και σήμερα ως διευθυντής του μαιευτικού τμήματος.
«Η κλινική μας είναι απόλυτα ασφαλής και εξοπλισμένη και δεν τίθεται κανένα θέμα ασφάλειας, αλλά πάντοτε το επείγον περιστατικό παραμένει επείγον. Είναι άλλο το προγραμματισμένο χειρουργείο και άλλο να χειρουργήσεις εσπευσμένα γιατί πρέπει να γίνει κάτι άμεσα» εξηγεί ο κ. Κανόπουλος. Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Κανόπουλου στην συγκεκριμένη μαιευτική κλινική γεννήθηκε ακόμη ένα παιδάκι στις 7 το πρωί της πρωτοχρονιάς ενώ ακολούθησαν και άλλες γεννήσεις τις επόμενες ημέρες.
Μιλώντας στα «Χ» η μητέρα του νεογέννητου αγοριού, η κυρία Μάγδα, είπε ότι το μωράκι χαίρει άκρας υγείας όπως και η ίδια, ενώ μίλησε και για τη δυσκολία του τοκετού που ξεκίνησε αρκετές ώρες πριν από την γέννα. Το άκουσμα από το πρώτο κλάμα του μωρού ήταν ανακούφιση, όπως εξήγησε η μητέρα του, παρότι η ίδια βρισκόταν ακόμη σε νάρκωση. Η ίδια ευχαρίστησε δημόσια τον μαιευτήρα της, τον κ. Χρήστο Κανόπουλο αλλά και τον αναισθησιολόγο κ. Γιώργο Καραμπουγιούκ, όπως και τις νοσηλεύτριες του μαιευτηρίου, που στάθηκαν δίπλα της παρότι είχε λήξει η βάρδια τους. Η ίδια θεωρεί ότι η γέννηση του παιδιού πάνω στην αλλαγή του χρόνου είναι γούρι και εκφράζει την ελπίδα να φέρει καλοτυχία για να κυλήσει η χρονιά καλά για όλους. Ευχήθηκε επίσης υγεία σε όλο τον κόσμο και να λήξει επιτέλους το πρόβλημα με την πανδημία που μας ταλαιπωρεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ