Στην Αργυρούπολη της Δράμας συνεδρίασε η Παμποντιακή Ομοσπονδία

0
2183

Γρηγόρης Κεσαπίδης στα «Χ»: «Tο σημαντικότερο θέμα συζήτησης στη συνεδρίαση ήταν η επανεκκίνηση των σωματείων μετά από 2 χρόνια πανδημίας»


 

Στον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Αργυρούπολης Δράμας «Η Αναγέννηση» συνεδρίασε το Σαββατοκύριακο το διοικητικό συμβούλιο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος που φιλοξενεί στις τάξεις της πάνω από 400 μέλη.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι των σωματείων από όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και το 15μελές συμβούλιο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας με μέλη από την Αθήνα, την Καστοριά, τη Φλώρινα και από άλλα σημεία της χώρας. Τα συμβούλια της Παμποντιακής Ομοσπονδίας πραγματοποιούνται κάθε μήνα και εδώ και δύο χρόνια διεξάγονται σε διαφορετικό σωματείο κάθε φορά, ανά τη χώρα. Η πρώτη συνεδρίαση του 2022 έγινε στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και ειδικότερα στην έδρα του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αργυρούπολης Δράμας.
Ο πρόεδρος του ΣΠΟΣ ΑΜΘ Γρηγόρης Κεσαπίδης μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» είπε ότι υπήρξε άριστη φιλοξενία στις εγκαταστάσεις του συλλόγου και τα μέλη είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν και να έρθουν σε άμεση επαφή.
Ο ίδιος εξήγησε ότι το σημαντικότερο θέμα συζήτησης στη συνεδρίαση ήταν η επανεκκίνηση των σωματείων μετά από 2 χρόνια πανδημίας. «Ακούσαμε τον προβληματισμό όλων των σωματείων και εννοείται ότι είμαστε κοντά τους, να τους στηρίξουμε όσο μπορούμε για την επανεκκίνηση. Οι σύλλογοι αυτή τη στιγμή είναι σε αδράνεια και αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι. Διότι όσοι είμαστε σε αδράνεια καθησυχαζόμαστε και είναι δύσκολο να ξεκινήσουμε και πάλι δράσεις όπως τα φεστιβάλ, τις συναντήσεις νεολαίας. Είχαμε σχεδόν κάθε μήνα μια εκδήλωση. Η επανεκκίνηση των σωματείων είναι ζητούμενο αυτή τη στιγμή, κάτι όμως που έχει άμεση σχέση και με την πορεία της υγειονομικής κρίσης. Εννοείται όμως ότι περιμένουμε και τη στήριξη της πολιτείας, γιατί όταν τα σωματεία είναι ανενεργά τόσο χρονικό διάστημα πρέπει να καλυφθούν και τα πάγια έξοδα. Υπάρχουν σωματεία τα οποία πρέπει να πληρώσουν ενοίκια, λογαριασμούς ρεύματος κλπ. Οχλήσεις προς την πολιτεία για το θέμα αυτό γίνονται συνεχώς, αλλά το θέμα είναι ότι δεν βρίσκουμε ανταπόκριση».
Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (Π.Ο.Ε.) ιδρύθηκε το έτος 2004 ύστερα από μακρά προπαρασκευαστική περίοδο και υπό την επίμονη απαίτηση της κοινής γνώμης των Ποντίων και εκπροσώπων εκατοντάδων σωματείων για ενιαία, αξιόπιστη και αποτελεσματική έκφραση και εκπροσώπηση του οργανωμένου ποντιακού χώρου. Το έτος 2002 εκπρόσωποι 35 σωματείων συνήλθαν στα γραφεία της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης και εξέφρασαν τον προβληματισμό και ανησυχία τους για την κατάσταση του οργανωμένου ποντιακού χώρου σε δεύτερο βαθμό και αποφάσισαν για το θέμα αυτό, τη σύγκλιση ευρείας συνδιάσκεψης όλων των σωματείων της Ελλάδος. Στη συνδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 15-12-2002 συμμετείχαν εκπρόσωποι 186 σωματείων. Αποφασίσθηκε ομόφωνα η δημιουργία μιας ομοσπονδίας ποντιακών σωματείων της Ελλάδος. Η Π.Ο.Ε σήμερα έχει στη δύναμή της 410 ποντιακά σωματεία από όλη την Ελλάδα, αριθμός που συνεχώς αυξάνεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!