Σύντομα αρχίζει η κατασκευή του νέου Παιδικού Σταθμού στην Ανάπλαση

0
9779

Το έργο κατακυρώθηκε σε ανάδοχο την προηγούμενη εβδομάδα και ουσιαστικά απομένει το συμφωνητικό και η έναρξη των εργασιών


 

Μόνο η υπογραφή του συμφωνητικού έμεινε να γίνει πριν την έναρξη των εργασιών του νέου Παιδικού Σταθμού στην οδό Χελμού, στην περιοχή της ανάπλασης του χειμάρρου Καλλιφύτου, αφού μετά την πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Δράμας την προηγούμενη εβδομάδα, η κατασκευή του έργου κατακυρώθηκε οριστικά σε ανάδοχο.
Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δράμας αποφάσισε την κατακύρωση του έργου προϋπολογισμού μελέτης 887.096 ευρώ στον έναν από τους τρεις υποψηφίους, ο οποίος υπέβαλε και την πλέον συμφέρουσα οικονομική προσφορά με βάση την τιμή, συνολικής δαπάνης 575.198 ευρώ και με ποσοστό έκπτωσης 35,16%.
Όπως έχουν γράψει τα «Χ» και σε προηγούμενο ρεπορτάζ, στον νέο παιδικό σταθμό που θα κατασκευαστεί θα στεγαστούν και ουσιαστικά θα μετεγκατασταθούν ο Β’ και ο Ε’ Παιδικός Σταθμός που λειτουργούν ήδη, αλλά τα κτήρια δεν πληρούν τις προδιαγραφές του νέου θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών. Το έργο συμπεριλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση του αναγκαίου εξοπλισμού για τη λειτουργία του σταθμού. Ειδικότερα, το έργο του νέου Παιδικού Σταθμού αποτελείται από δυο υποέργα και συγκεκριμένα το κατασκευαστικό μέρος (δηλαδή το κτηριακό) ύψους 1.100.000 ευρώ και το μέρος που αφορά τον εξοπλισμό του νέου παιδικού σταθμού ύψους 131.295,66 ευρώ.
Σε ό,τι αφορά το οικόπεδο στο οποίο ο δήμος στοχεύει να κατασκευάσει τον νέο παιδικό σταθμό, πρέπει να σημειωθεί ότι είναι εμβαδού 5.516 τ.μ. και εκεί θα δημιουργηθεί περίφραξη αλλά και διαμόρφωση στον περιβάλλοντα χώρο. Ο χώρος θα διαθέτει τέσσερις αίθουσες για νήπια, γραφείο διεύθυνσης, χώρο πολλαπλών χρήσεων, χώρους προσωπικού, παρασκευαστήριο, WC νηπίων, WC ΑμεΑ και αποθηκευτικούς χώρους. Η μελέτη του νέου παιδικού σταθμού εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας και η μελέτη της προμήθειας εξοπλισμού συντάχθηκε για να καλύπτει την εύρυθμη λειτουργία του όπως έχει ήδη κάνει γνωστό ο Δήμος Δράμας.
H ένταξη της κατασκευής νέου παιδικού σταθμού του Δήμου Δράμας επί της οδού Χελμού στον Άξονα «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός» του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» αποφασίστηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών τον Νοέμβριο του 2020 με 1,2 εκατ. ευρώ. Η χρηματοδότηση του έργου πραγματοποιείται μέσω επενδυτικού δανείου που χορηγείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και αποπληρώνεται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Εσωτερικών. Ακριβέστερα το ποσό με το οποίο χρηματοδοτήθηκε το έργο είναι 1.231.295 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!