Στην επίλυση του προβλήματος που αφορά αποκλεισμό κεντρικού δρόμου στα Αμπελάκια κινείται ο Δήμος Δράμας

0
359

– «Οι κάτοικοι εξακολουθούν να ανησυχούν» τόνισε ο κ. M. Μλεκάνης
– Χρ. Μαμσάκος: «H διαδικασία προχωρά όχι μόνο στο ζήτημα των ασφαλιστικών μέτρων»


 

Ο Δήμος Δράμας προχωρά στην κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος που δημιουργήθηκε στον οικισμό των Αμπελακίων και αφορά τον αποκλεισμό κεντρικού δρόμου από περίφραξη, που ανήκει σε ιδιωτικό ακίνητο, όπως διαβεβαίωσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας τη Δευτέρα, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος.
Ο ίδιος είπε ότι η διαδικασία προχωρά όχι μόνο στο ζήτημα των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο δήμος, αλλά και σε επίπεδο ελέγχου ακόμη και της αρχικής σύμβασης αγοραπωλησίας του επίμαχου ακινήτου, με τη βοήθεια νομικού συμβούλου. «Φαίνεται ότι υπάρχουν παρατυπίες και εκεί (στην αγοραπωλησία). Θέλουμε να δούμε αν μπορούμε να προσβάλλουμε την διαδικασία που έγινε από την αρχή της» είπε ο Δήμαρχος Δράμας.
Το θέμα έθεσε νωρίτερα στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Πόλη+Ζωή κ. Μιχάλης Μλεκάνης, ο οποίος είπε ότι στην πλατεία του οικισμού των Αμπελακίων ο δρόμος έχει γίνει οικόπεδο. Ανέφερε ότι ο δήμος είχε πάρει απόφαση σχετικά με την επίλυση του προβλήματος αλλά το μόνο που έχει γίνει μέχρι σήμερα είναι η κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων για τα οποία μάλιστα δεν έχει βγει ακόμη μέχρι σήμερα σχετική απόφαση. «Η προσφυγή για τα ασφαλιστικά μέτρα άργησε πολύ να κατατεθεί και ήδη είχαν τελειώσει οι εργασίες που έκανε ο σημερινός κάτοχος του ακινήτου (του οποίου η περίφραξη απέκλεισε κεντρικό δρόμο στα Αμπελάκια). Από εκεί και πέρα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Μάλιστα μου είπαν ότι ζητήθηκε από τον δικηγόρο να συνταχθεί από τον δήμο ένα ειδικό τοπογραφικό το οποίο επίσης δεν έχει συνταχθεί. Οι κάτοικοι εξακολουθούν να ανησυχούν» τόνισε ο κ. Μλεκάνης.
Σύμφωνα με όσα έχουν παρουσιάσει στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δράμας τόσο οι άνθρωποι της τοπικής κοινότητας όσο και δημοτικοί σύμβουλοι, η περίφραξη που έκοψε την κυκλοφορία εγκαταστάθηκε από ιδιώτη που αγόρασε ακίνητο του συνεταιρισμού, το οποίο βρίσκεται στο ίδιο σημείο στο οποίο… ανήκει ο δρόμος!
Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μιχάλης Μλεκάνης, που ασχολήθηκε με το πρόβλημα από την εμφάνισή του μέχρι και σήμερα, έχει κάνει γνωστό ότι το συγκεκριμένο ακίνητο (που ανήκει σε ιδιώτη, ο οποίος εγκατέστησε την περίφραξη κόβοντας τον δρόμο) είχε παραχωρηθεί από τη Νομαρχία στον Συνεταιρισμό της περιοχής. Ο συνεταιρισμός χτίστηκε σε αυτό το ακίνητο και κάποια στιγμή χρεοκόπησε. Στη συνέχεια ορίστηκαν ως εκκαθαριστές μέλη του συνεταιρισμού. Σε μεταγενέστερο χρόνο, το ακίνητο του συνεταιρισμού που είχε αντικειμενική αξία 72.000 ευρώ πουλήθηκε στον ιδιώτη έναντι 12.000 ευρώ. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι πριν από τη πώληση του ακινήτου, ο Δήμος Δράμας με δική του πρωτοβουλία και με δικό του έργο είχε επεκτείνει την πλατεία που βρίσκεται κοντά στο οικόπεδο του συνεταιρισμού. Εκεί με συναίνεση του συνεταιρισμού δημιουργήθηκε κεντρικός δρόμος, ο οποίος υπήρχε για δεκαετίες μέχρι και σήμερα. Όταν, λοιπόν, πουλήθηκε το ακίνητο με το οικόπεδο το 2021, ο ιδιώτης αγόρασε αυτά που περιγράφονταν στα χαρτιά του ακινήτου, δηλαδή και το σημείο όπου υπήρχε μέχρι σήμερα δρόμος. Ο δήμος θα έπρεπε να έχει προχωρήσει τα προηγούμενα χρόνια σε τροποποίηση του ρυμοτομικού, αλλά δεν το έκανε, και έτσι το οικόπεδο πουλήθηκε χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί ότι ο δρόμος που περνά μέσα από αυτό έχει παραχωρηθεί προφορικά και άτυπα από τον πρώην ιδιοκτήτη του οικοπέδου, δηλαδή τον συνεταιρισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!