Στην τελευταία φάση βρίσκεται η μετακίνηση του Ειδικού Νηπιαγωγείου Δράμας

0
468

Οι εκκρεμότητες που υπάρχουν θα έχουν ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες, εκτίμησε μιλώντας στα «Χ» ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας


 

Την επόμενη εβδομάδα θα έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση σχετικά με την επικείμενη μεταφορά του Ειδικού Νηπιαγωγείου Δράμας στο πρώην Νηπιαγωγείο Μοναστηρακίου που πλέον δεν λειτουργεί. Για την μετακίνηση αυτή της σχολικής μονάδας εκκρεμούσε ένα ζήτημα που αφορούσε την μεταφορά των παιδιών από την πόλη της Δράμας το οποίο έχει σχεδόν λυθεί, με εξαίρεση τις μετακινήσεις ενός νηπίου από το Καλαμπάκι για το οποίο δεν έχει βρεθεί ακόμη λύση.
Η προσπάθεια που γίνεται είναι να επιλυθεί και το θέμα αυτό. Η κατάσταση με τις εκκρεμότητες αυτές θα έχουν ξεκαθαρίσει μέχρι την 25η Μαρτίου εκτίμησε χθες ο προϊστάμενος της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας κ. Αθανάσιος Διαλκετόπουλος μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας.
Ο απαραίτητος εξοπλισμός προκειμένου να λειτουργήσει το Ειδικό Νηπιαγωγείο στον νέο χώρο έχει στηθεί εδώ και αρκετό καιρό. Το πρώην Νηπιαγωγείο Μοναστηρακίου που θα φιλοξενήσει το Ειδικό Νηπιαγωγείο Δράμας πλέον δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης ικανού αριθμού νηπίων.
Υπενθυμίζεται ότι η μεταστέγαση των μαθητών του Ειδικού Νηπιαγωγείου στο νέο χώρο είχε αποφασιστεί το φθινόπωρο του 2022. Η κίνηση αυτή δρομολογήθηκε αφενός μεν για να αποσυμφορηθεί το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, στο κτήριο του οποίου στεγάζεται το Ειδικό Νηπιαγωγείο της Δράμας, αφετέρου δε για την αξιοποίηση του παλιού Νηπιαγωγείου Μοναστηρακίου.
Σε δηλώσεις για το θέμα αυτό, ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2022, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας είχε επισημάνει στα «Χ» ότι: «Ο συγκεκριμένος χώρος λειτουργούσε ως Νηπιαγωγείο στο Μοναστηράκι. Πληροί τις προϋποθέσεις. Έχουμε μιλήσει ήδη με εκπροσώπους του δήμου και θα γίνουν δομικά οι κατάλληλες τροποποιήσεις, ενώ κάποια άλλα δομικά στοιχεία, όπως η απαραίτητη ράμπα υπάρχουν ήδη. Το κτήριο το εξέτασα προσωπικά εγώ, το εξέτασε η προϊσταμένη του Ειδικού Νηπιαγωγείου, επίσης το είδαν και άλλοι εμπλεκόμενοι παράγοντες. Όλοι αυτοί οι παράγοντες που είναι εξειδικευμένοι στον τομέα των παιδιών ειδικής αγωγής, το ενέκριναν, όπως και εγώ. Είναι ένα πολύ όμορφο σχολείο το οποίο θεωρώ ότι είναι κρίμα που ήταν κλειστό τόσο καιρό. Μπορεί να λειτουργήσει με τον καλύτερο τρόπο. Το μόνο πρόβλημα ήταν με τη μεταφορά των παιδιών, αλλά και αυτό μπορεί να λυθεί με νέες συμβάσεις δωρεάν μεταφοράς με ταξί οι οποίες θα προκηρυχθούν».
Πάντως ο νέος χώρος έχει αρκετά μεγάλες αίθουσες και παρέχει καλύτερες δυνατότητες διδασκαλίας για τα νήπια. Σε αντίθεση με τον χώρο που λειτουργεί το Ειδικό Νηπιαγωγείο σήμερα, στις εγκαταστάσεις του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου.
Παρόλα αυτά από πολίτες αλλά και εκπροσώπους φορέων τους προηγούμενους μήνες έχουν εκφραστεί και διαφωνίες για την κίνηση αυτή, καθώς όπως λένε τα νήπια θα αναγκαστούν να μετακινούνται εκτός πόλης για τα μαθήματα, όπως επίσης και ότι θα έπρεπε να υπάρξει άλλη λύση με την μεταστέγαση του Ειδικού Νηπιαγωγείου σε χώρο πιο κοντά στο κέντρο του αστικού ιστού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!