Στην ΕΡΤ με λιγότερα η Super League 2…

0
2579

Ραγδαίες αναμένεται να είναι οι εξελίξεις τις επόμενες μέρες στο επαγγελματικό ποδόσφαιρ και τα τηλεοπτικά του…
H κυβέρνηση δεν θέλει το πρωτάθλημα στην ΕΡΤ. Με αυτό τον τρόπο -αναφέρει το δημοσίευμα- σπρώχνει τις ΠΑΕ στην αγκαλιά της NOVA. Όμως θεωρείται δύσκολο το συνδρομητικό κανάλι να μπορεί να καλύψει όλα τα τηλεοπτικά συμβόλαια.
Η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να «διοχετεύσει» όλες τις ομάδες της Super League 1, οι οποίες έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο με την ΕΡΤ, σε συνδρομητικό κανάλι. Με δεδομένο ότι η Cosmote έως τώρα απέχει από τη συγκεκριμένη διαδικασία, το θέμα αφορά τη Nova.
Το ζητούμενο είναι αν η Nova θέλει και μπορεί να επιστρέψει σε καθεστώς κεντρικής διαχείρισης. Δέλεαρ αποτελεί το γεγονός ότι ο επόμενος τίτλος θα κριθεί στα πλέι οφ. Αυτό θεωρητικά σημαίνει ότι οι «μεγάλοι» του πρωταθλήματος θα παίξουν τέσσερις φορές μεταξύ τους και όχι δύο.
Υπό αυτή τη λογική η Nova θέλει αλλά δεν είναι απαραίτητο ότι μπορεί. Το πιθανότερο είναι να μην έχει το κεφάλαιο που απαιτείται.
Τι γίνεται με τη Super League 2
Ενδιαφέρον έχει να δούμε τι θα γίνει και με τη Super League 2. Η σύμβαση με τις 12 ΠΑΕ είναι στον αέρα. Με αυτή τα έσοδα των ομάδων θα ανέρχονταν στις 800 χιλιάδες ευρώ -για κάθε ομάδα- από την ΕΡΤ. Η κυβέρνηση δεν δείχνει την πρόθεση να δώσει αυτά τα λεφτά και θέλει να κρατήσει στην ΕΡΤ την κατηγορία με πολύ λιγότερα χρήματα.
Υπάρχουν και κάποιες ξεχωριστές περιπτώσεις. Ο Απόλλωνας που έχει κλειστό συμβόλαιο με την ΕΡΤ και ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Λεβαδειακός που με βάση την αρχική συμφωνία, η ΕΡΤ δεσμεύεται να τους καταβάλει έως 1,5 εκατ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!