Ξανάρχισαν οι εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης

Ανακούφιση για εκατοντάδες υποψηφίους οδηγούς στη Δράμα

0
2936

Στην κατεύθυνση της επίλυσης οδεύουν τα προβλήματα που υπήρχαν και σχετίζονται με τις εξετάσεις απόκτησης διπλώματος οδήγησης. Οι νομοθετικές προσπάθειες που προηγήθηκαν προκειμένου να βελτιωθεί ο τρόπος των εξετάσεων προϋπέθεταν αλλαγές που όμως δεν ήταν εύκολο να εφαρμοστούν.

Το αποτέλεσμα ήταν να βρεθούν σε αναμονή χιλιάδες νέοι υποψήφιοι οδηγοί που ενώ είχαν προχωρήσει στη διαδικασία που απαιτείται για την συμμετοχή τους στις εξετάσεις οδήγησης συνάντησαν το γνωστό αδιέξοδο που δημιουργήθηκε και περίμεναν για μήνες να λυθούν τα προβλήματα. Περίπου 100.000 υποψήφιοι νέοι οδηγοί πανελλαδικά και περισσότεροι από 700 – 800 υποψήφιοι στην Δράμα όπως έχει επισημάνει σε προηγούμενες δηλώσεις του ο κ. Δημήτρης Μακρόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Σχολών Οδηγών Δράμας. Οι εν λόγω υποψήφιοι ανέμεναν επί 10 μήνες περίπου να λυθούν τα προβλήματα και να αρχίσουν και πάλι κανονικά οι εξετάσεις για την απόκτηση άδειας οδήγησης. Όπως λένε οι εκπαιδευτές των σχολών οδηγών της Δράμας οι εξετάσεις άρχισαν και εκ νέου βγάζοντας από την αναμονή εκατοντάδες υποψηφίους οδηγούς στην Δράμα, αλλά και τις σχολές οδηγών που αντιμετώπισαν στο προηγούμενο διάστημα σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις από την κατάσταση που δημιουργήθηκε. Στις εξετάσεις πάντως συμμετέχουν κατά προτεραιότητα όσοι βρέθηκαν σε αναμονή όλο το προηγούμενο διάστημα ωστόσο προχωρούν και οι εξετάσεις νέων υποψηφίων οδηγών που καταθέτουν τώρα τα χαρτιά τους.
Τα προβλήματα στην διεξαγωγή των πρακτικών εξετάσεων για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης είχαν εμφανιστεί το φθινόπωρο του 2018 και παρότι περί στα τέλη του 2018 φάνηκαν να ξεπερνιούνται σταδιακά, τελικώς επανήλθαν, με αποτέλεσμα από τον Μάρτιο του 2019 να μην διεξάγονται πρακτικές εξετάσεις. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης ήταν να υπάρχει μία απίστευτη ταλαιπωρία των υποψηφίων αλλά και των σχολών οδήγησης…
Τις προηγούμενες ημέρες o υπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Καραμανλής είπε ότι θα πρέπει να αναμένεται τροπολογία με την οποία θα επανέλθει για ένα διάστημα 6 μηνών περίπου το παλαιό σύστημα εξετάσεων καθώς δεν έγινε η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού για το νέο σύστημα.
Τα προβλήματα πάντως που πρέπει να επιλυθούν με νεότερη νομοθετική πρωτοβουλία έχουν να κάνουν και με το ύψος των παραβόλων καθώς ο τελευταίος νόμος επέβαλε αύξηση της τάξης του 50%. Παράλληλα πρέπει να επιλυθούν θέματα όπως η παρουσία των εκπαιδευτών των σχολών οδηγών εντός των οχημάτων κατά την εξέταση. Επίσης πρέπει να υπάρξει μέριμνα και στα θέματα που έχουν να κάνουν με την απάλειψη των φαινομένων διαφθοράς τα οποία έχουν παρατηρηθεί σε μεγάλα αστικά κέντρα κατά το παρελθόν. Πρέπει δηλαδή να δημιουργηθούν μηχανισμοί που θα διασφαλίζουν πλήρως και την αντικειμενικότητα για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!