Στην κοινότητα Κουδουνίων το καταφύγιο αδέσποτων

-Γ. Παπαδόπουλος: «Θα πρέπει να αναπτυχθεί η υιοθεσία αδέσποτων ζώων και να πολλαπλασιαστούν οι στειρώσεις» -Προτεραιότητα του δήμου να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις. Προχωρά η μελέτη του έργου ανακοινώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο

0
292

Στην περιοχή της Κοινότητας Κουδουνίων σχεδιάζει να δημιουργήσει το καταφύγιο αδέσποτων ζώων ο Δήμος τής Δράμας, όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Τετάρτης στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας, μετά από αρχική κατάθεση τής πληροφορίας από τον δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Καψημάλη και την επιβεβαίωση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Παναγιώτη Σαλπιγκτίδη.
Νωρίτερα κατατέθηκαν ερωτήματα για το σημείο που θα δημιουργηθεί το καταφύγιο και από άλλους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.
Ο κ. Σαλπιγκτίδης είπε ότι ο λόγος για τον οποίο δεν είχε γίνει γνωστός από τον δήμο, ο χώρος που σχεδιάζεται να γίνει το καταφύγιο αδέσποτων ζώων, ήταν ότι δεν έχει εκδοθεί ακόμη η οικοδομική άδεια που απαιτεί εγκρίσεις από διάφορες υπηρεσίες. Ο αντιδήμαρχος ενημέρωσε τους δημοτικούς συμβούλους ότι η μελέτη για το καταφύγιο αδέσποτων ζώων είναι έτοιμη κατά 80-90% και γίνεται από τον δήμο. «Λείπουν ακόμη για την μελέτη, κάποια στοιχεία για τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις και την στατικότητα». Ο ίδιος ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει χρηματοδότηση για τη δημιουργία του καταφυγίου. Ανέφερε ότι η θέση του καταφυγίου δεν έγινε γνωστή ακριβώς γιατί δεν έχουν εξασφαλιστεί ακόμη άδειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες και υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να μην πάει κάτι καλά σε ότι αφορά την εξασφάλιση των αδειοδοτήσεων. Σημείωσε ότι η μελέτη του έργου γίνεται από την ίδια την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας. Διευκρίνισε ότι η έκταση του καταφυγίου είναι 10 στρέμματα και ο χώρος είναι σε αγροτεμάχιο άρτιο και οικοδομήσιμο για τη συγκεκριμένη χρήση.

Αναλυτικά στη έντυπη έκδοση των «Χ» που κυκλοφορεί

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!