Τα 4 πάρκινγκ τσέπης που σχεδιάζει ο δήμος

-Η επέκταση της ελεγχόμενης στάθμευσης και ο τριώροφος σταθμός στάθμευσης στη αλάνα της παλιάς λαϊκής αγοράς -Με ποιους τρόπους θέλει να αποσυμφορήσει το κυκλοφοριακό ο Δήμος Δράμας

0
765

Στην ανάθεση νέας κυκλοφοριακής μελέτης θα προχωρήσει ο Δήμος Δράμας, ενόψει και του νέου έργου τής ανάπλασης της πλατείας και του Δημοτικού Κήπου της Δράμας, προκειμένου να αντιμετωπίσει την κυκλοφοριακή συμφόρηση.
Παράλληλα όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας, Παναγιώτης Σαλπιγκτίδης, ο δήμος, θα εφαρμόσει και θα επεκτείνει την ελεγχόμενη στάθμευση οχημάτων και πέραν του κέντρου της πόλης. Ταυτόχρονα θα εφαρμόσει σύστημα ελέγχου καθοδήγησής οχημάτων στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού του δήμου και θα ολοκληρώσει την διαδικασία παραχώρησης της αλάνας, στην παλιά λαϊκή αγορά, από το Υπουργείο Οικονομικών. Εκεί σκοπεύει να κατασκευάσει τριώροφο σταθμό στάθμευσης αυτοκινήτων.
Επιπλέον, όπως είπε στην διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας, ο δήμος σχεδιάζει την δημιουργία «πάρκινγκ τσέπης» σε περιοχές όπου ο δήμος έχει έρθει σε επαφή ήδη με ιδιώτες και έχει δρομολογήσει τη λειτουργία τους. Πρόκειται για την περιοχή πίσω και δίπλα από το Μητροπολιτικό Μέγαρο, την περιοχή της Αγίας Σοφίας, την περιοχή του Δημοτικού Σταδίου και την περιοχή πίσω από το Δικαστικό Μέγαρο. Επιπλέον για την μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης, ο δήμος ζήτησε από τη Δημοτική Αστυνομία, την εντατικοποίηση των ελέγχων ενώ σχεδιάζει και τη δημιουργία πάρκινγκ βαρέων οχημάτων που θα αποσυμφορήσει την πόλη και θα δημιουργήσει νέες θέσεις στάθμευσης.

Αναλυτικά στη έντυπη έκδοση των «Χ» που κυκλοφορεί

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!