Στην κορυφή οι αθλητές του Ποδηλατικού Δράμας

0
527

– Για τρίτη χρονιά πρωταθλητής Βορείου Ελλάδος ο αθλητής της ομάδας Δημήτρης Φλώρος
– Τους υποδέχθηκε θερμά ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ


 

Στον προαύλιο χώρο του διοικητηρίου, στο πάρκο των γλυπτών, υποδέχτηκε χθες το μεσημέρι με λουλούδια και αναμνηστικά δώρα, ο Αντιπεριφερειάρης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, μέλη του Ποδηλατικού Ομίλου Δράμας, που συμμετείχαν πρόσφατα στο πρωτάθλημα ποδηλασίας Μακεδονίας – Θράκης στο Κιλκίς. Εκεί είχαν πολύ σημαντικές επιτυχίες με κυριότερη αυτή του Δημήτρη Φλώρου, ο οποίος κατέκτησε την πρώτη θέση στους αγώνες.
Ο Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στον Δημήτρη Φλώρο, ευχόμενος καλή επιτυχία και στην συνέχεια, όπως και στους υπόλοιπους αθλητές του Ποδηλατικού Ομίλου Δράμας, που είχαν επίσης πολύ σημαντικές επιτυχίες στους αγώνες. Μάλιστα ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας επεσήμανε ότι με τον πρόεδρο του Ποδηλατικού Ομίλου Δράμας κ. Γιώργο Φλώρο έχει δημιουργηθεί μια πολύ καλή σχέση συνεργασίας από πέρσι, με την διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου ανδρών – γυναικών στο Παρανέστι. Διοργάνωση που χαρακτηρίστηκε κατά κοινή ομολογία ως το πιο πετυχημένο πρωτάθλημα που διοργανώθηκε στα χρονικά της ελληνικής ποδηλασίας, όπως είπε ο πρόεδρος του Ποδηλατικού Ομίλου Δράμας.
«Στηρίζουμε το ποδήλατο. Είναι ένα σύγχρονο μέσο μεταφοράς που βοηθάει πάρα πολύ και στην διαμόρφωση της περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών. Θα είμαστε (ως περιφέρεια) στο πλευρό του Ποδηλατικού Ομίλου με όσες δυνάμεις έχουμε και με όποιο τρόπο μπορούμε. Στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνετε να μην διστάσετε ποτέ να μας χτυπήσετε την πόρτα, αν και η πόρτα της Αντιπεριφέρειας Δράμας είναι πάντοτε ανοικτή. Πιστεύω πραγματικά ότι το ποδήλατο είναι ένα πολύ σπουδαίο μέσο άθλησης αλλά ταυτόχρονα σημαντικό και για το περιβάλλον…» τόνισε ο κ. Παπαεμμανουήλ.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ποδηλατικού Ομίλου Δράμας ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας για την αμέριστη συμπαράσταση που δείχνει από πέρσι που άρχισε η συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια και φέτος με τη συμμετοχή του Ποδηλατικού στο πρωτάθλημα Βορείου Ελλάδος. Είπε ότι η βοήθεια του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας ήταν μεγάλη και συνετέλεσε στο να πραγματοποιηθεί η συμμετοχή στο πρωτάθλημα Βορείου Ελλάδος με μεγάλη επιτυχία. “Ο Δημήτρης Φλώρος δεν είναι μόνο φέτος πρωταθλητής Βορείου Ελλάδος, αλλά τα τελευταία τρία χρόνια. Αλλά και άλλοι αθλητές του συλλόγου έχουν επιτυχίες, όχι μόνο στη βόρειο Ελλάδα αλλά και πανελλαδικά. Ο σύλλογος συμμετέχει και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Ο επόμενος αγώνας για το σύλλογο θα είναι στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στην Αρκαδία στις 8 και 9 Ιουλίου. Μέχρι τότε υπάρχουν και πολλοί αγώνες προετοιμασίας διασυλλογικοί όπως αυτή στον Κίσσαβο της Λάρισας στις 23 Απριλίου. Θα χρειαστούμε την βοήθεια όλων στην Αντιπεριφέρεια Δράμας για να συμμετάσχει η ομάδα μας και να έχει επιτυχίες».
Ο πρωταθλητής ποδηλασίας και αθλητής του Ποδηλατικού Δράμας κ. Δημήτρης Φλώρος, πρόσθεσε ότι η ποδηλασία είναι ένα ομαδικό άθλημα και τα θετικά αποτελέσματα δεν ανήκουν μόνο στον ίδιο αλλά και σε όλους αυτούς που υποστηρίζουν την ομάδα. «Το πρωτάθλημα Μακεδονίας και Θράκης είναι ο πιο σημαντικός αγώνας στη Βόρειο Ελλάδα. Η διοργάνωση στην οποία συμμετείχαμε ήταν πολύ καλή. Την διαδρομή την είχαμε ξανατρέξει και ήταν απαιτητική. Στους αγώνες συμμετίχαν πάνω από 100 αθλητές. Συμμετείχαν 9 Δραμινοί αθλητές» τόνισε ο ίδιος.
Ο αθλητής του Ποδηλατικού και παράλληλα αθλητής υπεραποστάσεων κ. Πέτρος Γιάγκου, εξέφρασε τις ευχαριστίες του διότι ο Ποδηλατικός τον δέχθηκε στην οικογένειά του εδώ και τρία χρόνια και τόνισε ότι ο συναγωνισμός με αθλητές της ομάδας όπως ο Δημήτρης Φλώρος κάνει καλύτερους και όλους τους υπόλοιπους αθλητές που συμμετέχουν σε αυτήν. «Θέλουμε να συνεχίσουμε και να μεγαλώσει κι άλλο η ομάδα. Να φέρουμε αν γίνεται και μικρά παιδιά στο άθλημα, ξεκινώντας υποδομές με παιδικά τμήματα».
Ο κ. Λευτέρης Τσελεγκίδης επίσης από τον Ποδηλατικό είπε ότι είπε ότι η προσπάθεια που γίνεται είναι να γίνει το άθλημα της ποδηλασίας ευρύτερα γνωστό, καθώς στην χώρα μας δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλοί φορείς για να το στηρίζουν, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει με την Αντιπεριφέρεια Δράμας. «Θα συνεχίσουμε με το ίδιο πείσμα και την ίδια θέληση να διαδώσουμε περισσότερο το άθλημα με στόχο μελλοντικά να εντάξουμε στην ομάδα και νεαρότερες ηλικίες…» τόνισε.
Ο αθλητής της ομάδας κ. Χρήστος Καράς που κατέκτησε την έκτη θέση στην ατομική χρονομέτρηση στο πρωτάθλημα Μακεδονίας – Θράκης, συνεχάρη τον πρωταθλητή Δημήτρη Φλώρο και εξέφρασε την χαρά του που βρίσκεται στην ίδια ομάδα. Μιλώντας για την Αντιπεριφέρεια Δράμας και τον κ. Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ, είπε πως είναι η πρώτη φορά που υπάρχει (από ένα φορέα) ενδιαφέρον για το άθλημα της ποδηλασίας.
Τέλος ο κ. Αναστάσιος Συλλογίδης, επίσης μέλος του ΔΣ και αθλητής του Ποδηλατικού, είπε η προσπάθεια του Ποδηλατικού είναι να προάγει την ποδηλασία στον τόπο μας και παράλληλα τόνισε ότι το ποδήλατο είναι συν τοις άλλοις και το καλύτερο μέσο μετακίνησης αλλά και το μέλλον της μετακίνησης, αφού υπάρχουν χώρες και πόλεις ολόκληρες που ο πληθυσμός τους μετακινείται μόνο με το ποδήλατο. «Θα προσπαθήσουμε και εμείς να βάλουμε το λιθαράκι μας ώστε να γίνει αυτό και στον τόπο μας» όπως είπε χαρακτηριστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!