Ένα ταξίδι πραγματική εμπειρία στους ελληνόφωνους της Κ. Ιταλίας

0
478

– Τον δήμο του Μαρτάνο στη Γκρέτσια Σαλεντίνα θα επισκεφθούν μετά από σχετική πρόσκληση οι άνθρωποι του Δημοτικού Ωδείου Δράμας
– Γ. Δεμερτζής στα «Χ»: «Την περιοχή θα επισκεφθεί αντιπροσωπεία 75 σπουδαστών του Δημοτικού Ωδείου μαζί με τον καλλιτεχνικό διευθυντή και τους καθηγητές»


 

Ένα ταξίδι, πραγματική εμπειρία θα πραγματοποιήσουν μαθητές και εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Ωδείου της Δράμας τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα, καθώς πρόκειται να ταξιδέψουν στην Κάτω Ιταλία μετά από σχετική πρόσκληση που υπήρξε προς το Δημοτικό Ωδείο Δράμας. Η μετακίνηση αυτή θα είναι χωρίς αμφιβολία αξέχαστη για τους ανθρώπους του Δημοτικού Ωδείο Δράμας που συνεχίζουν τις δράσεις εξωστρέφειας μετά το τελευταίο ταξίδι που έγινε πριν από την πανδημία στη Σόφια το 2019.
Μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δράμας κ. Γιώργος Δεμερτζής είπε η πρόσκληση έγινε από το δήμο του Μαρτάνο στην Απουλία της Ιταλίας. Πρόκειται για την μεγαλύτερη πόλη της ιστορικά ελληνόφωνης περιοχής Γκρέτσια Σαλεντίνα, που κατοικείται κυρίως από τους «Γκρίκο», τους γνωστούς Έλληνες της κάτω Ιταλίας οι μιλούν μια ελληνική διάλεκτο, τα Κατωιταλιώτικα.
Ο πρόεδρος του Μουσικού Οργανισμού του Δήμου Δράμας εξήγησε στα «Χ» ότι σπουδαστές και εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Ωδείου Δράμας είναι προσκεκλημένοι από ελληνόφωνα χωριά του δήμου Μαρτάνο. «Την περιοχή θα επισκεφθεί αντιπροσωπεία 75 σπουδαστών του Δημοτικού Ωδείου μαζί με τον καλλιτεχνικό διευθυντή και τους καθηγητές, αναχωρώντας τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα. Εκεί υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν πολύ την Ελλάδα και στο πλαίσιο της συνεργασίας που υπάρχει θα μεταβούν εκεί συμμετέχοντας σε μουσική συναυλία ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δ. Ωδείου, καθηγητές και σπουδαστές του».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δράμας: «Είναι μια δραστηριότητα που αποτελεί συνέχεια της δράσης του ταξιδιού στην Σόφια το 2019 και χαρακτηρίζει τις πολιτιστικές – εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Δημοτικού Ωδείου Δράμας, στο πλαίσιο εξωστρέφειας, της εμψύχωσης, τον εμπλουτισμό ιδεών με άλλους παρόμοιους φορείς σε χώρες με τεράστια παράδοση και πολιτιστική κουλτούρα. Αλλά και η ψυχική ανάταση των σπουδαστών με την μακροχρόνια και επίπονη διαδικασία των πολύ απαιτητικών σπουδών τους. Στόχος της ανταπόκρισής μας στην πρόσκληση αυτή είναι η εμπειρία, η συνεργασία αλλά και η ανταλλαγή απόψεων και δράσεων υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου. Ο στόχος αυτός υπογραμμίζεται από την επιλογή της χώρας που έχουμε κάνει σε συνδυασμό με το ιστορικό ελληνόφωνο περιβάλλον και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής…».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ