Στήριξη κατ’ οίκον από τον Δήμο Παρανεστίου

0
4996

Εξυπηρέτηση σε όσους το έχουν ανάγκη και δεν μπορούν να μετακινηθούν κατά τη διάρκεια του lockdown

Σε μια ακόμη κίνηση προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των δημοτών του, πολύ περισσότερο τώρα με την ισχύ του lockdown, προχωρά ο Δήμος Παρανεστίου, εφαρμόζοντας και τις οδηγίες που έχουν δοθεί από την πολιτεία.
«Είμαστε υποχρεωμένοι να εξυπηρετήσουμε τους συνδημότες μας και να φροντίσουμε τον πληθυσμό της περιοχής μας παρέχοντάς τους οποιαδήποτε βοήθεια από τον Δήμο Παρανεστίου» σημείωσε στα “Χ” ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου. Πιο συγκεκριμένα, έκανε γνωστό ότι προκειμένου να προστατευθεί ο πληθυσμός από την εξάπλωση της πανδημίας, ο Δήμος Παρανεστίου με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» προχωρά στην παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης σε όσους κατοίκους τους Δήμου αδυνατούν ή και δεν επιτρέπεται να εξέλθουν από τις οικίες τους και κατά συνέπεια δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους.
Στην κατεύθυνση αυτή, όσοι χρειάζονται να εξυπηρετηθούν για μια σειρά από θέματα όπως η φαρμακευτική τους περίθαλψη και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης, πιστοποιητικών, συνοδείας σε νοσηλευτικά ιδρύματα κλπ έχουν τη δυνατότητα να καλέσουν στα τηλέφωνα 25240 21020 και 25210 90200. Στο πλαίσιο της βοήθειας που θα παρέχει ο Δήμος Παρανεστίου οι κοινωνικοί επιστήμονες του Δήμου, θα βρίσκονται δίπλα σε όποιον το έχει ανάγκη μέσω των τηλεφωνικών γραμμών που προαναφέρθηκαν για εμψύχωση και ψυχοκοινωνική στήριξη. Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση της 4ης ΥΠΕ, το Κέντρο Υγείας Παρανεστίου θα είναι ανοιχτό κάθε μέρα από 7:00-15:00 ενώ τα ιατρεία της περιοχής θα παραμείνουν κλειστά.
«Εξαιτίας του lockdown, κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν να μετακινούνται. Η βοήθεια που παρέχουμε δεν είναι μόνο σε επίπεδο διεκπεραιώσεων και παροχής εγγράφων από τον Δήμο Παρανεστίου. Υπάρχουν ευπαθείς ομάδες και άτομα που για κάποιο λόγο δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν ή να μετακινηθούν. Με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» έχουμε καταρτίσει ένα πρόγραμμα ώστε οι άνθρωποι του δήμου θα περνούν από τα σπίτια των δημοτών, τηρώντας πάντα τις προφυλάξεις και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, προκειμένου να παρέχουν στους ανθρώπους που αδυνατούν να εξυπηρετηθούν τα φάρμακά τους, τα είδη πρώτης ανάγκης ή και τα πιστοποιητικά που χρειάζονται από τον Δήμο Παρανεστίου κλπ. Δυστυχώς, κάποιοι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας δεν μπορούν να κάνουν χρήση του διαδικτύου για να διευκολυνθούν» εξηγεί ο Δήμαρχος Παρανεστίου.
Την εξυπηρέτηση αυτής της μορφής εφάρμοσε ο Δήμος Παρανεστίου από την πρώτη φάση του lockdown και όπως αποδείχθηκε ήταν απολύτως αναγκαία και αποτελεσματική για τους κατοίκους της περιοχής και ειδικά τους ηλικιωμένους. Στην πρώτη φάση της πανδημίας μάλιστα, ο Δήμος Παρανεστίου είχε δημιουργήσει εθελοντική ομάδα, που θα ενεργοποιηθεί και πάλι αν χρειαστεί, με τη οποία οι κάτοικοι του Δήμου εξυπηρετούνταν ακόμη και για τις καθημερινές αγορές που έπρεπε να κάνουν αλλά αδυνατούσαν να μετακινηθούν.
«Αυτός είναι ο ρόλος μας. Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι κοντά στον πολίτη. Πρέπει να εξυπηρετούμε τις ανάγκες που υπάρχουν στην τοπική κοινωνία» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Παρανεστίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ