Νέο δίκτυο ύδρευσης στον οικισμό Προσοτσάνης

0
4802

Θ. Αθανασιάδης: Λύνουμε τα προβλήματα στην υδροδότηση για τα επόμενα 70 χρόνια
Δρομολογήθηκαν έργα ύδρευσης και σε Καλλιθέα, Καλή Βρύση, Κοκκινόγεια, Μικρόπολη

Κοντά στην έναρξη της υλοποίησης ενός πολύ σημαντικού έργου που αφορά την αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης είναι ο Δήμος Προσοτσάνης. Τις προηγούμενες ημέρες έγινε ο διαγωνισμός του έργου αντικατάστασης του εσωτερικού και του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης της Κοινότητας Προσοτσάνης προϋπολογισμού μελέτης 5,2 εκ. ευρώ και κατέληξε σε προσωρινό ανάδοχο ο οποίος κατέθεσε προσφορά με έκπτωση 45% προκειμένου να αναλάβει το έργο.
Σε ό,τι αφορά τη σκοπιμότητα του έργου αλλαγής του δικτύου ύδρευσης, ο Δήμαρχος Προσοτσάνης Θεόδωρος Αθανασιάδης δήλωσε στα «Χ» ότι το έργο είναι επιβεβλημένο διότι το υπάρχον δίκτυο έχει ήδη αποδώσει πλέον τα μέγιστα. Με δεδομένο ότι ο Δήμος έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση με την οποία μπορεί να αντιμετωπίσει τις ανάγκες ύδρευσης για τα επόμενα 70 χρόνια στην Κοινότητα Προσοτσάνης, προχωρά σε αυτό το σημαντικό έργο. Με το έργο μπορούν να αντιμετωπιστούν ιδιαίτερα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με την ΒΙΠΑ Προσοτσάνης, η οποία υδρεύεται από την ίδια περιοχή με την οποία υδρεύεται και ο οικισμός. Αυτό έχει ως συνέπεια, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, να υπάρχουν μεγάλες ανάγκες για νερό ύδρευσης. Τα υπάρχοντα δίκτυα δεν επαρκούν και η μορφολογία του εδάφους παρουσιάζει υψομετρική διαφορά μεταξύ της βόρειας και της νότιας πλευράς της Κοινότητας με αποτέλεσμα πολλές φορές να μην υπάρχει πίεση και άλλες ούτε καν νερό για υδροδότηση στη βόρεια πλευρά.
Ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Θεόδωρος Αθανασιάδης, διευκρινίζει ότι με το καινούργιο δίκτυο θα κατασκευαστεί μια μεγάλη δεξαμενή (άνω των 2000 κυβικών μέτρων) επιπλέον αλλά και θα ανεξαρτητοποιηθεί η ΒΙΠΑ Προσοτσάνης. Παράλληλα θα χωριστεί σε δυο ζώνες (βόρεια και νότια) ο οικισμός της Προσοτσάνης, με αποτέλεσμα η βόρεια πλευρά του οικισμού να έχει ανεξάρτητη πίεση και ποσότητα νερού. Επιπλέον, θα κατασκευαστεί καινούργιο εσωτερικό και εξωτερικό δίκτυο με τοποθέτηση καινούργιων και έξυπνων υδρομέτρων τα οποία με τη βοήθεια της τεχνολογίας απομακρύνουν τα προβλήματα απώλειας νερού. Στόχος του συνολικού έργου είναι να αναβαθμιστεί η ποιότητα της ύδρευσης στην Προσοτσάνη και να λυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν με το παλιό δίκτυο. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί με προγράμματα του Ελληνικού Δημοσίου και το ΕΣΠΑ.
Το δίκτυο ύδρευσης του οικισμού της Προσοτσάνης έχει κατασκευαστεί τη δεκαετία του 50 αλλά και νωρίτερα κάποια τμήματα, όταν οι ανάγκες ήταν εντελώς διαφορετικές και βέβαια δεν υπήρχε το ΒΙΠΑ Προσοτσάνης, το οποίο απαιτεί μεγάλες ποσότητες νερού για τη λειτουργία των επιχειρήσεων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος της Προσοτσάνης δρομολογεί από αυτή την εβδομάδα και επιπλέον έργα ύδρευσης στον οικισμό της Καλλιθέας, της Καλής Βρύσης, των Κοκκινογείων και της Μικρόπολης. Την ίδια στιγμή, όπως εξήγησε ο κ. Αθανασιάδης, αντιμετωπίζεται το πρόβλημα που υπήρχε με την εργολαβία στον οικισμό της Πετρούσας όπου θα γίνει αντικατάσταση εργολάβου και νέα εργολαβία. Δυστυχώς στην Πετρούσα αναστατώθηκε η τοπική κοινωνία διότι υπήρξε αστοχία στην εξέλιξη του έργου που αφορά την κατασκευή του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης, εξήγησε ο Δήμαρχος Προσοτσάνης, προσθέτοντας ότι με την εμπειρία που αποκτήθηκε θα αποφευχθούν στο μέλλον οι όποιες αστοχίες του παρελθόντος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ