Συνάντηση Γ. Παπαδόπουλου σήμερα με τους δημάρχους

0
3719

Η εξέλιξη της πανδημίας ενεργοποιεί περαιτέρω τα αντανακλαστικά της αυτοδιοίκησης
Τυχαίοι έλεγχοι με rapid tests ξεκίνησαν από την Παρασκευή σε διερχόμενους οδηγούς – Περισσότερα από 550 rapid test προμηθεύτηκε και θα διαθέσει η Π.Ε. Δράμας

Περισσότερα από 550 rapid test προμηθεύτηκε με δικά της κονδύλια η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γιώργου Παπαδόπουλου προκειμένου να τα διαθέσει στη μάχη για την ανάσχεση της πανδημίας στον Νομό Δράμας. Τα rapid test θα διατεθούν σε όποιον τα έχει ανάγκη, όπως είπε στα “Χ” ο κ. Γ. Παπαδόπουλος, ενώ ήδη έχουν προηγηθεί συνεννοήσεις με το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, τον Ιατρικό Σύλλογο Δράμας καθώς και με το Νοσοκομείο της Δράμας.
«Έλαβα τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία διότι, εκτός των άλλων, διαπίστωσα την αγωνία του Ιατρικού Συλλόγου όπως και των ιδιωτικών μικροβιολογικών εργαστηρίων της Δράμας. Στα εργαστήρια παρατηρήθηκε πως υπάρχουν μέρες που εάν προσέλθει για τεστ μεγάλος αριθμός πολιτών αδυνατούν να τους εξυπηρετήσουν γιατί δεν έχουν αρκετά διαθέσιμα κάθε μέρα» εξήγησε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας και διευκρίνισε ότι θα υπάρξει και συνέχεια σε αυτές τις πρωτοβουλίες από την ΠΑΜΘ.
Επιπλέον ο κ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε στα “Χ” ότι με δική του πρωτοβουλία, θα καλέσει σήμερα τους δημάρχους του Νομού Δράμας προκειμένου να εξασφαλίσουν rapid test ή να προβούν σε άλλες προμήθειες που έχουν σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας, ώστε, αν χρειαστεί, να συνδράμουν όλοι μαζί στην προσπάθεια των δημοσίων φορέων όπως ο ΕΟΔΥ και το Νοσοκομείο της Δράμας. Η συνάντηση με τους πέντε δημάρχους του Νομού Δράμας θα γίνει σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη ενώ η προσυνεννόηση για αυτή την συνάντηση είχε γίνει πριν από περίπου ενάμιση μήνα όπως εξήγησε ο κ. Παπαδόπουλος. Σε σχέση δε με την πρωτοβουλία του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόφιλου Ξανθόπουλου που είχε στόχο τη σύγκλιση των φορέων του Νομού για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο κ. Παπαδόπουλος επεσήμανε ότι σε πρώτη φάση αποφάσισε να μιλήσει με τους δημάρχους για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει η δυνατότητα συνδρομής με rapid test και άλλο υλικό προς τους δημόσιους φορείς. Σε δεύτερη φάση όπως είπε επίσης, θα επιδιωχθεί συνάντηση και με τη συμμετοχή των βουλευτών.
Ο κ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, όχι μόνο στο Νοσοκομείο όπου νόσησαν ή βρίσκονται σε καραντίνα πολλοί ιατροί και νοσηλευτές, αλλά και σε άλλες υπηρεσίες μεταξύ των οποίων και η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας. Πρόσθεσε ότι είναι αναγκαίο να υπάρξουν συναντήσεις και να δρομολογηθούν ενέργειες τόσο από την πλευρά της αυτοδιοίκησης, όσο και από την πλευρά των βουλευτών στη συνέχεια για να υπάρξουν λύσεις σε προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την πανδημία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη Παρασκευή ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας ήταν παρών στη διενέργεια δειγματοληψιών που έγιναν από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην περιοχή του πάρκου των Κομνηνών, όπου λήφθηκαν δείγματα από διερχόμενους οδηγούς με τη βοήθεια και της Τροχαίας.
Η δειγματοληψίες στο οδικό δίκτυο και συγκεκριμένα στον άξονα Δράμας – Καβάλας θα συνεχιστούν και σήμερα Δευτέρα. Όπως έκανε γνωστό η Επόπτης της ΚΟΜΥ Δράμας του ΕΟΔΥ, κα Ελένη Γαμβρελη η δειγματοληψία θα γίνει σήμερα από τις 10.00 έως και τις 12.30 το πρωί στο πλαίσιο της δράσης του ΕΟΔΥ, με την ονομασία DRIVE THROUGH και με στόχο την ανεύρεση ασυμπτωματικών φορέων του ιού με rapid test .Η δράση θα πραγματοποιηθεί στο ρεύμα από και προς Καβάλα μετά τη Σιδηροδρομική Γραμμή με τη βοήθεια και υποστήριξη της Τροχαίας Δράμας. Τέτοιου τύπου δειγματοληψίες θα έχουν και συνέχεια.
Τι έδειξαν τα rapid tests που διενήργησαν κλιμάκια του ΕΟΔΥ στο δρόμο μπροστά από το πάρκο των Κομνηνών στη Δράμα. Κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποίησαν την Πέμπτη 12 και Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) με τη μέθοδο της τυχαίας επιλογής των πολιτών μέσα από τα διερχόμενα αυτοκίνητα (drive through) σε τυχαία επιλεγμένες περιοχές της Ελλάδας μεταξύ των οποίων και η Δράμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ