Στηρίζει τους συμβασιούχους covid-19 ο Δήμος Κάτω Νευροκοπίου

0
1568

«Να μην απολυθεί κανένας στις 31 Μαΐου 2022»


Στην απόφαση ότι στηρίζει το δίκαιο αίτημα των συμβασιούχων «COVID-19», ώστε να μην απολυθεί κανένας στις 31 Μαΐου 2022, επειδή στις θέσεις στις οποίες εργάζονται καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες που δημιουργήθηκαν και συνεχίζουν να υφίστανται όσο η πανδημία «COVID-19» συνεχίζεται, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Κάτω Νευροκοπίου στην συνεδρίασή του στις 27 Μαΐου του 2022.
Στην συνεδρίαση έγινε γνωστό σχετικό ψήφισμα από το Σύλλογο Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Δράμας για τη μη απόλυση των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου που προσλήφθηκαν για τις ανάγκες του “COVID-19”. Σύμφωνα με αυτό, μετά από αίτημα των συμβασιούχων «COVID-19» προς τον Σύλλογο Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Δράμας, το Διοικητικό Συμβούλιο εξέτασε το αίτημά τους και το θεωρεί πλήρως δικαιολογημένο και τεκμηριωμένο.
“Οι συμβασιούχοι «COVID-19”, όπως αναφέρει ο σύλλογος, “Προσλήφθηκαν για να αντιμετωπιστεί αυτή η άσχημη κατάσταση. Εργάστηκαν στην “πρώτη γραμμή” από 16/12/2020 με αυταπάρνηση, στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας και συνέβαλαν σημαντικά με την εργασία τους στην καθημερινή λειτουργία του Δήμου και κυρίως σε υπηρεσίες όπου ο κίνδυνος μόλυνσης είναι αυξημένος. Ο τομέας της Καθαριότητας όπου εργάστηκαν αρκετοί από αυτούς είναι ο πιο επικίνδυνος και μάλιστα κάποιοι έχουν νοσήσει. Μπορεί να δόθηκε παράταση στις συμβάσεις τους μέχρι 31 Μαΐου 2022, αλλά ο κίνδυνος απόλυσής τους είναι ορατός. Αποδείχθηκε ότι όλο αυτό το διάστημα εργάστηκαν με ζήλο και έχουν την θέληση να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Όλοι γνωρίζουμε την έλλειψη προσωπικού στον Δήμο. Είναι απαραίτητη η εμπειρία αυτών των εργαζομένων και είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για την εύρυθμη λειτουργία υπηρεσιών του Δήμου. Ο Σύλλογο Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Δράμας ζητά από το Διοικητικό Συμβούλιο του Δήμου να στηρίξει το δίκαιο αίτημα των συμβασιούχων «COVID-19» και να μην απολυθεί κανένας στις 31 Μαΐου 2022. Πιστεύουμε, όπως όλοι σας, οι συμβασιούχοι «COVID-19» καλύπτουν Πάγιες και διαρκείς Ανάγκες. Καλούμε το Διοικητικό Συμβούλιο του Δήμου να πάρει σχετική απόφαση, και να πιέσει την Κυβέρνηση να μην απολυθούν οι συμβασιούχοι «COVID-19» οι οποίοι ήταν όμηροι για μεγάλο διάστημα των 3 παρατάσεων που δίνονταν τελευταία στιγμή. Να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε Αορίστου Χρόνου ή Μόνιμης Εργασίας”.

Στο αίτημα τους οι ίδιοι οι συμβασιούχοι «COVID-19» αναφέρουν τα εξής:

“Κύριε δήμαρχε Κάτω Νευροκοπίου
Κύριε Πρόεδρε του δημοτικού συμβουλίου Κάτω Νευροκοπίου
Κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι Κάτω Νευροκοπίου
Οι εργαζόμενοι στους δήμους που προσλήφθηκαν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στο πλαίσιο της θέσπισης έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού covid 19 οι οποίοι στο δήμο Κάτω Νευροκοπίου υπηρετούμε από τις 22/02/2021 αφού έχουν ανανεωθεί οι αρχικές συμβάσεις μας βρισκόμαστε μπροστά στον κίνδυνο να απολυθούμε στις 31/05/2022. Ενώ έχουν συμπληρωθεί 15 μήνες εργασίας κάτω από δύσκολες συνθήκες που έχουν υπάρξει στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, -αφού βάλαμε όλη μας τη δύναμη προσφέροντας εργασία στην πρώτη γραμμή και την αντιμετώπιση της πανδημίας, -αφού όλο αυτό το δύσκολο διάστημα συμβάλαμε αποφασιστικά στην αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου και ιδίως στις υπηρεσίες ο κίνδυνος μόλυνσης είναι μεγαλύτερος όπως η υπηρεσία καθαριότητας κινδυνεύουμε να βρεθούμε στην ανεργία, -ενώ έχουμε την εμπειρία και τη θέληση να συνεχίσουμε να προσφέρουμε και ενώ γνωρίζουμε και εμείς αλλά και όλοι οι αρμόδιοι ότι όλοι οι δήμοι και ο δήμος Νευροκοπίου έχουν ανάγκη από προσωπικό αφού όλες οι υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες.
Αξιότιμοι κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι
Επανειλημμένα έχει συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο όπως στελέχωση των υπηρεσιών του δήμου. Η πρόσληψή μας μπορεί να γίνει με αφορμή τη δυνατότητα που παρέχει η θέσπιση έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού covid19 αλλά οι ανάγκες της θέσης που εργαστήκαμε είναι πάγιες και διαρκείς κι αυτό είναι γνωστό και αναγνωρισμένο, απλά οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες επειδή δεν υπήρξε δυνατότητα να καλυφθούν με μόνιμους διορισμούς καλύφθηκαν με τις δικές μας προσλήψεις ως συμβασιούχων. Σήμερα 2 χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας οι ελλείψεις προσωπικού στις υπηρεσίες του δήμου όπως η υπηρεσία καθαριότητας, υπηρεσία πρασίνου και κοινωνικές υπηρεσίες παραμένουν τεράστιες, η πολύτιμη εμπειρία μας ως συμβασιούχοι covid 19, είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του δημοτικών υπηρεσιών. Με βάση όλα τα παραπάνω και με βάση τις ανάγκες του δήμου που εσείς καλύτερα από εμάς γνωρίζετε. Ζητάμε να υποστηρίξετε το αίτημά μας να μην απολυθεί κανείς στις 31/05/2022. Ζητάμε με απόφασή σας να αναγνωρίζετε ότι οι ανάγκες της θέσης που εργαστήκαμε είναι πάγιες και διαρκείς. Ζητάμε να μην συνεχιστεί η ομηρία των ολιγομελών παρατάσεων και να μετατραπούν οι συμβάσεις μας σε συμβάσεις αορίστου χρόνου. Ζητάμε να πείτε ομόφωνα μαζί με εμάς -όχι στις απολύσεις και στην ανεργία -μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
Κύριε δήμαρχε Κάτω Νευροκοπίου.
Κύριε Πρόεδρε του δημοτικού συμβουλίου Κάτω Νευροκοπίου
Κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι Κάτω Νευροκοπίου
Παρακαλούμε το θέμα μας να το συζητήσετε ως κατεπείγον και αφού διαπιστώσετε το δίκαιο των αιτημάτων μας να μας υποστηρίξετε στη διεκδίκησή τους και να προχωρήσετε ομόφωνα στην έκδοση σχετικού ψηφίσματος όπως έχουν κάνει και άλλοι δήμοι”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ