Στο ΚΕΠ του Δήμου Δράμας για τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας

0
692

Με τηλεφωνικό ραντεβού από την προηγούμενη ημέρα, θα αποφευχθεί ο συνωστισμός και η ταλαιπωρία της αναμονής


Ο ΟΠΕΚΑ προχωρά στην υλοποίηση των προγραμμάτων του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ), έτους 2022, με έμφαση στον κοινωνικό τουρισμό και τις παιδικές κατασκηνώσεις. Η Αγροτική Εστία βρίσκεται και φέτος στο πλευρό των αγροτών, της αγρότισσας μητέρας και του παιδιού μέσα από σειρά κοινωνικών προγραμμάτων που στόχο έχουν να ενισχύσουν οικονομικά και να ψυχαγωγήσουν τους ανθρώπους της υπαίθρου.

Τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας αφορούν:
Κοινωνικό / ιαματικό τουρισμό για 53.500 δικαιούχους.
Παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα για 1.500 παιδιά.
Εκδρομικό πρόγραμμα για 12.500 δικαιούχους.
Δωρεάν παροχή βιβλίων για 130.000 δικαιούχους.
Δωρεάν παροχή εισιτηρίων θεάτρου για 32.500 δικαιούχους.
Χρηματικά βοηθήματα για 1000 πολύτεκνες μητέρες αγρότισσες και 4000 τρίτεκνες μητέρες αγρότισσες.

Από την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 μέχρι 31 Μαΐου, οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν στα Προγράμματα του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ έτους 2022 υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στην σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή που βρίσκεται σε αυτή τη διεύθυνση www.opeka.gr/agrotiki-estia/ilektronikes-ypiresies/

Οι δικαιούχοι για τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας, ξεκίνησαν από τη Δευτέρα 23η Μαΐου 2022 και μπορούν να υποβάλλουν μέχρι και την Τετάρτη 15η Ιουνίου 2022, τις σχετικές αιτήσεις συμμετοχής στο ΚΕΠ του Δήμου Δράμας, κλείνοντας ένα τηλεφωνικό ραντεβού για την επόμενη ημέρα στο τηλέφωνο 25213/51364, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και η ταλαιπωρία της αναμονής. Όπως βεβαίως μπορούν να απευθυνθούν και στα ΚΕΠ όλης της χώρας προσκομίζοντας:
– Οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), καθώς και των προστατευόμενων μελών τους (πχ. βιβλιάριο υγείας ή βεβαίωση ΑΜΚΑ) ή οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου (ΑΜ) ΟΓΑ
– Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας
– Στην περίπτωση συνταξιούχων του ΟΓΑ που έχουν υπαχθεί στον e-ΕΦΚΑ και πάσχουν από νοητική αναπηρία, σύνδρομο DOWN ή εγκεφαλική παράλυση απαιτείται επιπλέον η γνωστοποίηση αποτελέσματος πιστοποίησης αναπηρίας ή η απόφασή της.

Παράλληλα όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΟΠΕΚΑ προς τους δικαιούχους των προγραμμάτων του Λογαριασμού της Αγροτικής Εστίας και τους Επιχειρηματίες που έχουν συμβληθεί με τον ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ, παρατείνεται η διάρκεια των προγραμμάτων του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ) έτους 2021, έως τις 20 Ιουνίου 2022.
Ο ΟΠΕΚΑ με την παράταση της διάρκειας των προγραμμάτων της Αγροτικής Εστίας έτους 2021 ανταποκρίνεται αφενός μεν στην οικονομική ενίσχυση των Επιχειρηματιών (ξενοδοχεία, τουριστικά γραφεία, βιβλιοπωλεία, θέατρα) που έχουν πληγεί λόγω του κορονοϊού, και αφετέρου παρέχει τη δυνατότητα στους δικαιούχους πολίτες, μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της παράτασης, να αξιοποιήσουν τις διαθέσιμες παροχές του Οργανισμού. Παράλληλα δε να επωφεληθούν από τα τρέχοντα κοινωνικά προγράμματα του ΛΕΑ/ΟΠΕΚΑ (Κοινωνικού και ιαματικού τουρισμού, εκδρομικού προγράμματος, πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων και θεατρικών επιχειρήσεων).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ