Στις 12 Ιουνίου η εκκίνηση του «Zygaktis Trail» στο Κεφαλάρι

0
1771

Μεγάλο και στη φετινή 2η διοργάνωση το ενδιαφέρον από όλη την Ελλάδα


Με εκκίνηση από το πανέμορφο Κεφαλάρι και ακολουθώντας το δρόμο του νερού, οι δρομείς στους φετινούς ορεινούς αγώνες του Ζυγάκτη, θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν από τις «Πηγές» και τους «Πέντε Δρόμους», και να διασχίσουν ορεινές περιοχές, με ορθόδοξα ξωκλήσια και χωριά που χάθηκαν στο χρόνο.
Οι δρομείς θα φτάσουν στο Καρά Ορμάν όπου θα αποτίσουν φόρο τιμής στο μνημείο των πεσόντων Κυργιωτών από τα στρατεύματα κατοχής. Οι ορεινοί αγώνες του Ζυγάκτη ποταμού έχουν ως στόχο την αξιοποίηση και ανάδειξη του ορεινού όγκου της περιοχής, καθώς και περιοχών ιδιαίτερου περιβαλλοντικού κάλλους. Φιλοδοξία των διοργανωτών είναι το νέο αυτό μονοπάτι να γίνει πόλος έλξης και να δέχεται επισκέψεις, τόσο από αθλητές αλλά κυρίως από περιπατητές καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.
Μιλώντας στα “ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας” ο κ. Μιχάλης Φονδουλάκος, από την πλευρά των διοργανωτών, είπε ότι και φέτος που το “zygaktis trail” διοργανώνεται για δεύτερη φορά, υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς συμμετοχών. Πέρσι στην 1η διοργάνωση συμμετείχαν περίπου 130 αθλητές από όλη την Ελλάδα, ενώ και φέτος αναμένεται μια εξίσου επιτυχημένη διοργάνωση. Ειδικά σε ότι αφορά τις διαδρομές φέτος έγινε μια αλλαγή στον αγώνα της μικρής διαδρομής και σχεδιάστηκε μια παραποτάμια διαδρομή μήκους 7 χιλιομέτρων.
Οι 2οι ορεινοί αγώνες “zygaktis trail” θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 12 Ιουνίου 2022 – στο Κεφαλάρι της Δράμας. Ο Περιβαλλοντικός Φιλαθλητικός Σύλλογος Δήμου Δοξάτου «ΠΕΡΙ.ΦΙ.ΣΥ.» με την υποστήριξη τις Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, τον Δήμο Δοξάτου και την ΔΗΚΕΔΗ Δήμου Δοξάτου, διοργανώνουν τους 2ους Ορεινούς Αγώνες Ζυγάκτη Ποταμού «ZYGAKTIS TRAIL». Πρόκειται για ένα νέο εγχείρημα που στόχο έχει την αξιοποίηση και ανάδειξη, ενός αγνώστου για πολλούς, ορεινού όγκου του Νομού Δράμας, τα Όρη Λεκάνης, και την ιστορία του αρχαίου ποταμού Ζυγάκτη.
Οι Ορεινοί Αγώνες «Ζυγάκτη Ποταμού» αποτελούνται από: Αγώνα μήκους 24χιιλιομέτρων και 1134μ θετικής υψομετρικής διαφοράς. Η διαδρομή είναι όλη σε μονοπάτια/χωματόδρομους με εξαίρεση τα τελευταία μέτρα πριν τον τερματισμό οπού ο αθλητής θα κινηθεί μέσα σε κατοικημένη περιοχή. Επίσης από ένα αγώνα μήκους 7 χλιομέτρων. Η διαδρομή αυτού του αγώνα είναι όλη σε χωματόδρομους με εξαίρεση τα τελευταία μέτρα πριν τον τερματισμό όπου ο αθλητής θα κινηθεί μέσα σε κατοικημένη περιοχή.
Στον αγώνα των 24 χιλιομέτρων επιτρέπεται η συμμετοχή σε άτομα ηλικίας μεγαλύτερης των 18 ετών χωρίς κριτήριο συμμετοχής. Στον αγώνα των 7 χλιομέτρων, επιτρέπεται η συμμετοχή σε όλα τα άτομα ανεξαρτήτου ηλικίας χωρίς κριτήριο συμμετοχής.
Η διάρκεια των ηλεκτρονικών εγγραφών είναι μέχρι και την Παρασκευή 03 Ιουνίου.
Η γραμματεία του αγώνα θα λειτουργεί σε εξωτερικό χώρο και ο αριθμός των γραμματειών θα είναι ανάλογος του αριθμού των συμμετεχόντων δρομέων.
Για την παραλαβή του πακέτου του αθλητή απαραίτητη θα είναι η επίδειξη ταυτότητας ή διαβατηρίου και όλοι οι αθλητές θα πρέπει να προσκομίζουν, υπεύθυνη δήλωση με τους όρους της φετινής διοργάνωσης ειδικά διαμορφωμένη λόγω της κατάστασης με την πανδημία, όπου θα αναγράφονται (αποδοχή αστικής ευθύνης σε περίπτωση που είναι φορέας του Κορωνοϊού συμπτωματικός ή μη, αποδοχή αποποίησης ευθύνης των διοργανωτών για πιθανή μετάδοση του Κορωνιού, αποδοχή των όρων της προκήρυξης, αποδοχή αποποίησης των διοργανωτών σε περίπτωση ατυχήματος ή θανάτου). Ο κάθε αθλητής είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο της υγείας του και γνωρίζει αν μπορεί ή όχι να αγωνιστεί σ’ αυτόν τον αγώνα. Η διοργάνωση δεν θα ζητήσει από τους δρομείς να προσκομίζουν ιατρική βεβαίωση. Χωρίς τα παραπάνω δεν θα μπορούν να παραλάβουν τον αριθμό bib και φυσικά δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν στον αγώνα.
Το χρονικό όριο τερματισμού είναι 2 ώρες για τον αγώνα 7 χιλιομέτρων και 5 ώρες για τον αγώνα 24 χιλιομέτρων.

Για επικοινωνία σχετικά με τις εγγραφές και τη συμμετοχή στους αγώνες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το email fondoulakos@gmail.com (Μιχάλης Φονδουλάκος) και το τηλέφωνο: 693-709-3730.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ